Editorial – Refacerea tenului după vară

Trăim momentul acela când numărăm bobocii și suspinăm privind în pauza de masă, fotografii din vacanță. Revenind la lucru după o vară plină de petreceri, zile întregi de lenevit la soare cu cocktailuri în mână, poate fi un lucru nu tocmai plăcut. Dar haide să ne consolăm cu amintirile și mergem mai departe.

Pentru a realiza o trecere subtilă spre cotidian, haide să ne orientăm spre micile bucurii zilnice. Așadar, de ce să nu ne schimbăm și îmbunătățim rutina de îngrijire și machiajul, o dată cu venirea toamnei?

Pentru a face acest lucru, trebuie în primul rând să faci o revizie a stării tenului tău. Datorită faptului că pielea fiecăruia este diferită, se întâmplă ca, o dată cu venirea toamnei, unele dintre noi să avem tenul bronzat și sănătos, de nici nu îți vine să aplici machiaj, iar altele, unul ars de soare cu necesități speciale.

ten bronzat

Ten ars de soare

Este un tip de ten pentru care este cel mai dificil să stabilești o rutină clară. În primul rând, un ten ars de soare (nu bronzat uniform) se descuamează. Prin urmare, este necesară o hidratare în profunzime și multe măști reparatoare. Rutina de machiaj trebuie să fie blândă și pentru zi, recomand folosirea unei baze cu pigment verde sub fondul de ten, întrucât, conform regulilor cromatice, verdele anulează roșeața.

Ten bronzat, fără imperfecțiuni

Bronzul este în fond, o arsură a stratului superior al epidermei. Prin urmare, pe un ten deja bronzat, trebuie să ai grijă cu aplicarea zilnică a protecției solare, întrucât este evident că nu ai folosit-o responsabil pe parcursul vacanței, din moment ce ești bronzată. Dacă tenul îți permite și nu există alte imperfecțiuni, poți renunța de tot la fondul de ten, sau îl poți înlocui cu un BB cream.

ten normal

Ten normal

Dacă ești una dintre acele tipe responsabile cu rutina de îngrijire și vacanța nu a lăsat nicio urmă pe tenul tău, dacă diminețile, aplicarea cremei de protecție este prioritară cafelei, dacă reaplicarea acesteia o dată la două ore a devenit obișnuință, atunci, tenul tău nu se resimte după vacanță. Din acest motiv, tot ce ai de făcut este să îți urmezi rutina. Poți dacă dorești, să începi tratamente noi de exfoliere (contraindicate în perioada verii).

De asemenea, nu uita de importanța hidratării din interior, prin cosumul regulat de lichide, dar și o alimentație sănătoasă. Prin urmare, dragele mele, vă doresc un început de toamnă plăcut și nu lăsați o vreme capricioasă să-și pună amprenta pe tenul vostru.

By Alexandra Pricop – Editor Contribuitor The Woman

Untitled-11-2

Alexandra are o experiență de 5 ani în PR, Content Writing și Social Media Moderator. A redescoperit pasiunea pentru frumos și a urmat numeroase studii de specializare și perfecționare ca make-up artist, iar în prezent îmbină cu succes cele două mari pasiuni: marketing-ul si make-upul. 

Surse foto: freepik.com