Suceava redevine gazdă a festivalului „Hai cu Pluta”, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate vinului din regiunea Moldovei. În 2025, se va desfășura între 26 și 27 aprilie, la Hotel Mandachi & Spa. Sunt așteptați peste 1.000 de participanți care vor avea ocazia să descopere sute de sortimente de vin de la aproximativ 25 de crame.

„Hai cu Pluta” a fost fondat de Yvona Mardare în semn de apreciere pentru bogăția și poveștile vinului. A devenit rapid un punct de reper pentru iubitorii de vin și pentru promovarea producătorilor locali, iar în 2025 va sărbători a doua ediție la Suceava. Festivalul reprezintă o ocazie unică de a descoperi și a savura cele mai bune vinuri românești într-o atmosferă plină de viață și tradiție.
Între 26 – 27 aprilie, la Suceava, evenimentul se va desfășura în locația emblematică a Hotel Mandachi & Spa, cu începere de la ora 14:00 până la 20:00 în ziua de sâmbătă și de la 13:00 la 19:00 în ziua de duminică. Biletele costă 90 lei / acces 1 zi sau 140 lei / acces ambele zile. Acestea pot fi cumpărate oficial de pe site-ul festivalului.

„Când am pornit festivalul «Hai cu Pluta» l-am gândit ca un eveniment dedicat vinului, dar încă de la prima ediție am remarcat că e mai mult de atât. Este, în primul rând, o ocazie de a ne reuni și de a celebra tradițiile și valorile locale. Este, apoi, un punct de reper pentru comunitatea iubitorilor de vin și pentru producători de a-și prezenta și povesti rodul muncii lor.
Revenim în acest an la Suceava și am făcut deja o primă schimbare importantă: vor fi două zile de festival pentru ca locuitorii din zona Bucovinei și nu numai să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a degusta vinurile expuse, dar și pentru un networking relaxat. Sunt astfel încrezătoare că vor fi două zile pline de căldură și amintiri deosebite”, a declarat Yvona Mardare, fondatoarea „Hai cu Pluta”.

Principalul obiectiv al festivalului este de a promova cultura vinului românesc, oferind participanților o experiență completă și educativă. Pe parcursul evenimentului, vizitatorii vor putea degusta vinuri și descoperi astfel o gamă atent selecționată și de cea mai bună calitate, cu sortimente de la crame locale și naționale. Totodată, participanții vor putea avea discuții directe cu producătorii și să afle direct de la ei povestea produselor lor. Mai mult, la festival vor participa și mai mulți producători de produse gastronomice, care vor completa experiența tuturor participanților într-o atmosferă relaxată și deosebită.
***
Detalii suplimentare:
Toți cei interesați de festivalul „Hai cu pluta” de la Suceava pot afla mai multe informații despre program și bilete pe haicupluta.ro și pe canalele sociale asociate – Facebook sau Instagram, precum și direct, de la organizatorul acestui eveniment, somelierul Yvona Mardare (salut@haicupluta.ro)
Credit foto copertă: Irina Mocanu