Frumusețea matură, promovată de Calendarul Pirelli, ediția 2017

Calendarul Pirelli este publicat de filiala din Marea Britanie a companiei Pirelli. A devenit o publicație anuală, care datează din anul 1963. Calendarul este cunoscut pentru edițiile limitate ale acestuia, fiind oferite cadou unui număr restrâns de clienți și celebrități Pirelli.

Publicarea calendarului Pirelli a fost întreruptă din anul 1974, ca răspuns la recesiunea mondială. 10 ani mai târziu a început să fie publicat în mod regulat, devenind un semn de distincție pentru modelele și pentru fotografii aleși.

Behind The Scenes - Pirelli The Cal 2017 by Peter Lindbergh

Printre modelele și celebritățile care au apărut în calendar, de-a lungul anilor, se numără: Gisele Bündchen, Sienna Miller, Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Milla Jovovich, Heidi Klum, Sophia Loren, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Hilary Swank și Natasha Poli.

Ediția din anul 2013 a calendarului a marcat împlinirea a 50 de ani de la apariția acestuia, iar fotografii Patrick Demarchelier și Peter Lindbergh au realizat o ediție specială, pin colaborarea cu modelele: Alek Wek, Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Isabeli Fontana, Karolina Kurkova și Miranda Kerr.

f5ee96de52105b87f4f0ae87f1ac7641

După ediția din anul 2016, realizată de Annie Leibovitz, Pirelli a dezvăluit calendarul ediției de anul acesta, compus în întregime din fotografii de Peter Lindbergh, cu care brandul a colaborat  în anii 1996 și 2002.

Propunerea pentru anul 2017, într-un alb-negru deosebit, sunt 15 personalități: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi și Anastasia Ignatova.

New-2017-Pirelli-Calendar-by-Peter-Lindbergh-19

Locațiile realizării ediției din 2017 a calendarului au fost diverse, fotografiile fiind realizate la Berlin, Los Angeles, New York City, London și Paris. Pentru ediția din 2018, Pirelli l-a ales pe fotograful Tim Walker.

Tim Walker este cunoscut pentru originalitatea absolută a fotografiilor sale, fiind  deseori descrise ca „ de vis” și „ suprareale”. Calendarului Pirelli 2018 care va fi realizat la Londra, iar lansarea sa oficiala va avea loc, ca de obicei, în luna noiembrie.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de 12 ani și autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: fubiz.net, pinterest.com, people.com.

Surse articol: fubiz.net, pirellicalendar.pirelli.com