Trandafirii nescrântiți de răul ce slujește

Și trandafirii nescrântiți de răul ce slujește toamnei, rânjeau cuminți din cimitir cu frunțile plecate-n roua vremilor ce se-oglindesc în nemurire, cu spinii dezveliți în cor ce cheamă surd la priveghere, ostași căzuți în podul palmelor hapsâne ce primenesc corvoada iubirilor absurde.

Purced domol și neconvins pe drumul dintre-o amintire și sora sa neînfăptuită, mă opintesc la colțuri rotunjite de-atâta șovăire și sar mânios și răsfățat în brațele oricui mă bagă-n seamă. Un ceas senil îmi urlă că-i bătrână vremea, acompaniat de-un popă beat proptit în pușcă.

Tolănită-ntr-o poiană, toamna se transformă-n doamnă, doamna se transformă-n toamnă, plictisită și posacă mângâie pădurea bleagă, descrețindu-i fruntea de lut. Gândul cel de pe urmă, e ca un colț de masă-nfipt într-o tâmplă șubredă și-l las să se prelingă-n Marea Uitării, alături de rugăciunile sfinților și dorul de vară.

Ninge pe dor cu suspine, ca niște pescăruși bezmetici plonjează fulgii în asfaltu-ncins, îmi vine să-i strig să se-ntoarcă-n abis odată cu tine. Hornurile veșnice scuipă funingine-n neant, se-neacă de frigul ce stinge speranța din inimi.

Casa e mare și hâdă și goală, se-aud ecouri de stafii printre podele. Un brad hipotermic stă rezemat de unghiul dintre doi pereți, mi se face milă de dânsul și-ncep a-i fredona “acele tale…”. Calorifer frumos cu fonta deasă, să-mi cerni zgârcit căldura-n prag de ger.

Un cetățean mai filozof, proptit într-o lopată seculară, cu izmenele țurțuri și fruntea descrețită de năpastă, se ceartă cu vântul. Trag noaptea peste mine să-mi țină de urât și mă eliberez ca într-un desfrâu după o zi de post, în lumea viselor.

By Ionuț Trif – Editor contribuitor The Woman

16114627_974006306064060_2271877637637982245_n

Sunt Ionuț. Citesc. Rar. Scriu – bat câmpii cu grație…pentru voi și, mai ales, pentru mine. Cânt – dacă poți numi aia cântat…de plăcere și, mai nou, profesional – merge foarte prost. Cred că bunul simț e rar – sunt plătit să cred asta. Cred ca veșnicia s-a născut la sat- pe asta chiar o cred! Cred că binele învinge – wait…whaaat?! Fac o cafea excelentă – am băut și mai bună…

Surse foto: Arhiva personală