Fundația Părinți din România și Fundația Philips oferă ecografii gratuite și educație privind îngrijirea sănătății pentru comunitățile vulnerabile din Transilvania

Programul finanțat de Fundația Philips, cu sprijinul Philips România, aduce tehnologie inovatoare în 24 de comunități cu acces redus la servicii medicale

București, 11 decembrie 2019 – Fundația Părinți din România, în parteneriat cu Fundația Philips și cu sprijinul Philips România, lansează o inițiativă prin care extinde accesul la servicii medicale de specialitate pentru categoriile sociale vulnerabile din Transilvania. În cadrul programului, o echipă de medici va vizita 24 de comunități din județele Cluj și Alba pentru a oferi consultații și ecografii gratuite, activități educaționale privind îngrijirea sănătății pentru adulți și copii, precum și sesiuni de instruire pentru părinți dedicate prevenirii celor mai frecvente afecțiuni. Programul se va desfășura până la finalul lunii iulie 2020.

Programul își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții și a îngrijirii medicale acordate pacienților cu grad de vulnerabilitate ridicat, precum și să reducă incidența anumitor patologii care pot fi diagnosticate sau supervizate în ambulatoriu prin soluții de telemedicină.

Studiile realizate de Fundația Părinți din România în rândul locuitorilor din comunitățile vizate arată că 90% dintre respondenți nu au făcut o ecografie în ultimii 3 ani. De asemenea, cei 20.000 de locuitori din localitățile incluse în program nu au mijloace de transport regulate pentru a ajunge la spital, iar personalul medical este insuficient.

 „Accesul la îngrijire medicală de specialitate este în continuare o frână majoră în creșterea standardului de viață pentru multe comunități rurale. La absența personalului specializat și a infrastructurii necesare chiar și pentru investigații medicale de bază, se adaugă lipsa transportului regulat către orașe în care pacienții au acces la astfel de servicii, precum și factori ca vârsta, veniturile mici și bolile cronice care pot reduce mobilitatea. În astfel de comunități, există pacienți cu boli cronice care nu au mai făcut ecografii de 10 ani sau chiar deloc. Prin programele Fundației Părinți din România, identificăm soluții care pot îmbunătăți viețile familiilor și copiilor din țara noastră, iar acest program conectează pacienții cu medicii și îngrijirea de care au nevoie pentru un trai mai bun”, declară Cristina Grigore, Director Executiv al Fundației Părinți din România.

În cadrul programului, o echipă de patru medici specialiști desfășoară consultații gratuite pentru 800 de copii și adulți, realizate cu ajutorul soluției mobile pentru ecografie cu ultrasunete Lumify by Philips, care permite utilizarea smartphone-urilor pentru o examinare rapidă cu acuratețe ridicată.

„Este o onoare să susținem programe care îmbunătățesc viețile oamenilor și ale comunităților din România prin activitatea Fundației Philips și să venim în întâmpinarea unora dintre cele mai presante nevoi ale acestora în ceea ce privește sănătatea. Accesul la îngrijire medicală de înaltă calitate este un factor esențial în dezvoltarea socio-economică sustenabilă a comunităților vulnerabile. Susținem programul dezvoltat de Fundația Părinți din România cu echipament, cunoștințe și expertiza echipei Philips prin intermediul Fundației Philips și ne dorim să facem un pas înainte, în direcția formării  unor comunități sănătoase prin tehnologie inovatoare. Ne bucurăm să aducem tehnologie și îngrijire mai

aproape de familiile care au nevoie de ele”, declară Jens-Jakob Gustmann, Sales Leader Central and Eastern Europe, Philips.

Proiectul mai include activități de informare pentru cei 800 de beneficiari și 10 sesiuni de instruire dedicate părinților, cu scopul de a crește nivelul de educație în legătură cu prevenția în arii precum alăptarea, diversificarea, vaccinarea, bolile copilăriei, bolile de colectivitate, dezvoltarea copilului și alimentația sănătoasă. Sesiunile vor fi însoțite de materiale educaționale accesibile tuturor locuitorilor din comunități.

Despre Fundația Părinți din România

Fundația Părinți din România a fost înființată în anul 2005 ca un grup de inițiativă al părinților din Cluj, coagulați în jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa și a reprezenta clujenii cu copii, viitorii parinți, precum și pe toți cei interesați de problemele copiilor din județ. Din 2009, grupul de părinți clujeni s-a transformat în Fundația Părinți Clujeni, care în 2012 a devenit Fundația Părinți din România. Misiunea fundației este de implicare în comunitate și capacitarea tuturor factorilor interesați: comunitate, autorităti, companii de a găsi soluții pentru o viață mai bună, prin valori ca: integritate, respect, empatie, responsabilitate și civism.

Despre Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2018 vânzări de 18,1 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 77,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter.

Despre Fundația Philips

Fundația Philips este o organizație caritabilă înregistrată, înființată în iulie 2014 ca principala platformă pentru activitățile de CSR ale Philips. Reflectând angajamentul nostru față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă numărul 3 („asigură vieți sănătoase și promovează bunăstarea tuturor persoanelor de toate vârstele”) și numărul 17 („revitalizează parteneriatul global pentru dezvoltare sustenabilă”) ale Organizației Națiunilor Unite, misiunea Fundației este aceea de a reduce inegalitățile în domeniul îngrijirii medicale, oferind acces la servicii de sănătate de calitate pentru comunitățile defavorizate. Ne îndeplinim acest obiectiv prin implementarea expertizei Philips, a produselor și a soluțiilor inovatoare dezvoltate de companie, dar și prin colaborarea cu parteneri cheie din întreaga lume și prin furnizarea de sprijin financiar pentru activități de colaborare. Mai multe informații despre Fundația Philips pot fi găsite la https://www.philips-foundation.com