Globurile de Aur 2024: top 10 look-uri în materie de makeup

Chiar dacă în ultimii ani, Globurile de Aur au fost subiectul unor controverse, care în mod cert le-au afectat reputația, iată că în 2024 acestea revin în forță ca primul eveniment din sezonul premiilor și, într-adevăr, au reușit să oprească timpul în loc și să permită publicului să facă cunoștință nu doar cu marii câștigători, ci și cu lookurile impecabile ale vedetelor.

Pentru că această ediție a Globurilor de Aur ne oferă un inside în ceea ce privește trendurile în makeup din 2024, am alcătuit un top al celor mai frumoase lookuri care au pășit pe covorul roșu, pe care le vom analiza împreună. 

 

Margot Robbie

Ne bucurăm să vedem că machiajele cât mai curate au fost în centrul atenției și la acest eveniment, iar Margot Robbie a rămas în zona jucăușă și totuși subtilă a personajului Barbie care a consacrat-o în 2023, cu un machiaj ușor monocromatic, care i-a pus cu succes ochii albaștri și zâmbetul superb în evidență. 

 

Rachel Brosnahan

Actrița a rămas în aceeași zonă de ten fresh și glowy, însă a adus un accent inedit prin intermediul buzelor roșii care completau panglica aleasă ca accesoriu pentru păr, obținând astfel un rezultat care a atras toate privirile.

 

Taylor Swift

Cântăreața a optat pentru un soft glam la această ediție a Globurilor de Aur, ochii fiind puși în valoare cu un fard sidefat și un contur la baza genelor, iar buzele într-un roz pal ușor glossy. Un look cuminte, dar cu care nu poate să dea greș. 

 

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a adus frumusețea de Old Hollywood pe covorul roșu cu siguranță, datorită buclelor perfect structurate care au fost completate de machiajul în nuanțe de baby pink și rochia cu detalii inedite, transformând-o într-un adevărat style icon al evenimentului. 

 

Billie Eilish

Poate unul din cele mai simple lookuri de pe covorul roșu când vine vorba de machiaj, dar cu siguranță unul care a impresionat totodată este cel al cântăreței Billie Eilish. Artista a optat pentru același ten curat, dar cu pomeții puși în valoare de un blush rozaliu și buzele glossy nude, pleoapele nemachiate și genele bine rimelate, care i-a evidențiat ochii albaștri. 

 

Dua Lipa

Dua Lipa a fost o apariție impresionantă: rochia Schiaparelli cu detalii unice și bijuteriile alese au fost armonizate cu un machiaj simplu, în nuanțe bronzy, care să pună în lumină frumusețea naturală a cântăreței. 

 

Selena Gomez

Creatoarea Rare Beauty a purtat un machiaj curat, cu accentul pus în zona ochilor, buzele nude și obrajii rozalii, blush-ul fiind unul din cele mai cunoscute produse ale brandului său, pe care de altfel a și ales să îl reprezinte la Globurile de Aur. 

 

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld a avut un moment Audrey Hepburn pe covorul roșu datorită coafurii, care a fost completată de un machiaj monocromatic ușor piersiciu, în trendul culorii anului 2024 – Peach Fuzz. 

 

Hunter Schafer

Un alt exemplu pertinent al ideii de Less is more vine de la actrița Hunter Schafer, al cărei machiaj merge aproape în zona de no makeup look, dar buzele rozalii, blush-ul subtil și accentul de lumină din colțul intern al ochilor păstrează nota generală de simplu, dar fresh.

 

Ariana Greenblatt

Dacă până acum am vorbit doar de lookuri cuminți și minimaliste, pentru finalul topului am păstrat un machiaj intens. Ariana Greenblatt a optat pentru un carbon smokey eyes și buze nude ușor glossy, un look grunge glam care i s-a potrivit de minune în combinație cu buclele messy.

 

Dacă e să analizăm aparițiile vedetelor de la cea de-a 81-a ediție a Globurilor de Aur, tendința generală este spre machiaje cât mai aerisite, minimaliste, cu zone accentuate doar subtil.

 

Credit foto: Getty Images, Golden Globes 2024