Hairstyle Inspiration: Fashion Weeks 2017

Inspirația vine explorând. De cele mai multe ori, din lucruri mărunte ce ne completează viața, lucruri ce ne cresc pulsul și pupilele, gustul dulce amărui al cafelei dimineața, sau chiar imaginea celor dragi.

Cu ce se deosebesc marii creatori de modă de noi? Cu nimic! Doamnelor, domnișoarelor, vă asigur că și Jean Paul Gaultier se spală pe dinți ca noi dimineața, iar Donatella Versace doarme cu capul pe pernă. Nici cu inspirația nu este diferit, diferă doar locul și ochii privitorului.

Când vine vorba despre păr, în general, extravaganța se găsește la ea acasă în cadrul Fashion Weeks 2017, dar este una conturată simplist. Aceasta este caracteristica generală a coafurilor propuse de designeri, în cele mai noi colecții. Se merge  pe look-uri cât mai naturale și coafuri cât mai ușor de realizat.

Simplitatea poate fi un termen vag, deoarece la rândul nostru înțelegem ce vrem, dar noi vă propunem totuși o asociere a simplității cu naturalețea.

Cu cât mai simplu și natural, cu atât mai fashion. Văzând tendințele din săptămânile modei anului 2017, iată care sunt propunerile noastre în materie de hairstyling.

Bretonul

Vrem nu vrem, bretonul este în continuare chic. Ne amintim de Audrey Hepburn și al ei breton personal care o avantaja de minune, alături de Anna Wintour, care știe perfect cum să-l poarte și să-și evidențieze propriul stil, dar și trăsăturile feminine.

Avem o gamă variată în materie de tunsori cu breton, pe care le putem accesoriza și purta oricând. Acesta nu îmbătrânește, nu se demodează, doar evidențiază sau ascunde anumite trăsături.

Breton 1

Breton

Părul cu aspect umed

Prins într-o coadă, într-un coc sau lăsat liber pe spate, părul cu aspect umed s-a remarcat pe podiumurile designerilor Versace, Prada și Jil Sander. Fie că ai părul scurt sau lung, Michael Kors îți propune să porți părul perfect îndreptat, cu o cărare într-o parte și dat pe după urechi.

Coada de cal

Este una dintre coafurile simple, care poate pune în valoare un păr strălucitor și sexy. În cazul în care ai părul lung, pentru un look versatil, este recomandat să îl prinzi la spate într-o coadă.

Coada de cal

Bobul

Vorbind despre coafuri, trebuie să menționăm o altă tendință care a apărut în totalitate în cadrul săptămânii modei de la Milano și anume, tunsoarea bob în stilul anilor ’20.

de ales in caz de nevoie

Cocul

Pentru serile elegante sau cocktail-urile pretențioase alături de prieteni, nu renunța la cocuri. Aceasta este una dintre coafurile mereu la modă care în ciuda variațiilor de trend, va rămâne în topul preferințelor stiliștilor. Această tendință s-a remarcat în cadrul Milan Fashion Week, la show-urile Dolce&Gabbana, Prada și Versace.

Coc

Messy

Unele femei se trezesc în fiecare dimineață și fără să folosească vreun produs de styling, pornesc cu încredere în drumul spre birou, cu zâmbetul unei persone abia ieșite din salon. Acestea sunt norocoasele. Noi restul, în schimb, petrecem mai mult timp în încercarea de a stăpâni cumva firele rebele. La fel ca și creatorii de modă, nici modelele nu se abat de la regula normalității. Părul messy e ceva pentru toată lumea și va arăta bine atât în parcare la Kaufland cât și pe runway, la o prezentare Dolce&Gabbana.

Messy hair 2

Accesorizează

Toamna aceasta se poartă naturalul. Agrafe cu câte o broșă, flori atașate subtil, funde din catifea, celebrele agrafe negre la vedere, chiar și baticul stilului pin-up. Toate acestea dau acel aer glamorous, care ne face să ieșim din tipar.

Așadar, doamnelor, domnișoarelor și de ce nu domnilor, putem arăta și noi ca modelele de pe runway. Trebuie doar să ne lăsăm imaginația să zburde și să o tragem înapoi cu pixu-n mână și foaia sub nas sau de ce nu, să urmăm tendințele, în funcție de stilul personal.

By Mihaela Vodnar, Trainer Alfaparf & Owner Ciao Bella

Mihaela Vodnar

Surse foto: