Holiday Glam Makeup: ce trebuie să faci, pas cu pas

Pentru că ne mai despart doar două săptămâni de Sărbătorile de iarnă și, cu siguranță, fiecare femeie s-a gândit deja la lookul pe care și-l dorește în acele seri speciale, a venit momentul să descoperim împreună și care ar fi machiajul potrivit pentru aceste ocazii. 

Dacă poate nu ai timp să ajungi la salon sau nu îți dorești să apelezi la un makeup artist, fii fără grijă: am pregătit un machiaj glam, explicat pas cu pas, astfel încât să radiezi! Let’s start!

Știi bine că cel mai important pas pentru un makeup reușit este pregătirea corectă a tenului, respectiv curățarea și hidratarea adecvată. Pentru a te asigura de acest lucru, în cazul hidratarii, poți opta chiar pentru un ser cu acid hialuronic, care se va absorbi mult mai rapid decât o cremă și nici nu va lăsa pielea încărcată. 

Următorul pas este machiajul sprâncenelor. Având în vedere că zona de accent va fi concentrată pe ochi, aspectul sprâncenelor nu trebuie să fie unul foarte intens. De aceea, am optat pentru pieptănarea firelor și umplerea golurilor cu ajutorul unui marker, după care am fixat totul cu un gel de sprâncene care le va conferi o rezistență crescută.

Pentru a putea lucra cât mai ușor în zona ochilor, aplică puțin concealer pe pleoapă. Acesta va avea rolul de a intensifica nuanțele folosite, în special dacă folosești doar farduri. În cazul machiajului propus, un look de tip spotlight cu un accent grafic în colțul intern, am aplicat un fard maro atât în colțul intern, cât și în cel extern al ochiului, urmând o direcție ascendentă și obținând o formă alungită, în același timp zona centrală a pleoapei rămânând liberă.

Ulterior, am intensificat cele două zone cu ajutorul unui fard maro mai închis, după care am aplicat un eyeliner negru pe care l-am difuzat cu puțin fard negru. Dacă îți este teamă să folosești eyeliner, poți să îl înlocuiești cu un creion negru sau chiar să aplici doar fard. Eyelinerul deține cea mai mare intensitate și accentuează privirea. 

După ce am stabilit intensitatea machiajului, am adăugat detaliile: linia grafică din colțul intern și glitterul de pe centrul pleoapei, astfel încât efectul să fie unul inedit. Un astfel de machiaj va crea mereu impresia unei priviri luminoase și feminine.

Când vine vorba de aplicarea fondului de ten, nu uita să îl întinzi cât mai bine spre extremități: linia părului, zona urechilor și linia mandibulei. Astfel, chiar dacă poate nu este nuanța 100% potrivită ție, diferența nu se va observa și aspectul va fi unul uniform. Dacă mergi la o petrecere, poți opta pentru un fond de ten rezistent, cu o acoperire mai mare, care să își mențină finish-ul pe tot parcursul serii. 

Nu uita de zona cearcănelor, dar ai grijă: concealerul nu trebuie să fie unul extrem de deschis. Alege un produs cu o nuanță mai deschisă decât fondul de ten, pentru ca machiajul să arate cât mai bine. 

Folosește un produs de contur cremos în zona pomeților și chiar și pe nas, pentru a-ți sculpta trăsăturile și nu uita de iluminator: nu există machiaj de Sărbătoare fără strălucire. Și iată și un sfat: dacă aplici întâi un highliter cremos sau lichid și peste unul pudră, vei obține o strălucire și mai intensă!

Dacă accentul acestui machiaj este pus pe ochi, bineînțeles că zona buzelor va fi mai „cuminte”, așadar poți opta pentru faimoasele buze nude. Aplică întâi un creion pe contur. Eu am ales o nuanță maronie, după care am optat pentru un ruj plămâniu, care să completeze lookul cu finețe. Poți folosi chiar și un glos peste, dacă îți dorești un plus de strălucire.

Sperăm să îți fie de folos acest scurt step-by-step și să realizezi un machiaj de Sărbători care să îți pună frumusețea în valoare, exact așa cum meriți! 

 

Sursă foto: arhivă personală Antonia Lestyan

 

Editor: Antonia Lestyan