Imaginile se transformă în sunete la Smida Jazz Festival, pe 20 şi 21 august. Line-up complet şi activităţi în aer liber

Lasă-te adus de noul val de jazz la malul lacului Beliş. Unde, odată ajuns, călătoria abia începe. Vino la Smida Jazz să asculţi imagini transformate în sunete. Munţii iau forme muzicale de avangardă – Eivind Aarset & Jan Bang. Animalele devin siluete eclectice ale unui nou limbaj muzical – Gianluca Petrella “Cosmic Renaissance”. Cerul este muzică venită din spaţiul cosmic – Kosmo Sounds. Adierea se transformă într-o energie care poate fi absorbită de toată lumea – Fraktale. Păsările vor fi stări şi vibraţii diferite – Novan Experiment. Creativitatea din formele perfecte de pe frunze se recunoaşte în compoziţiile lui Hugo Kant. Adrenalina din vârful unui munte urcat cu greu o resimţim în performace-ul lui Waclaw Zimpel. Dansul libelulelor deasupra luciului apei – Karpov not Kasparov. Spaţiul liber dintre tine şi sine în mijlocul naturii – Acetobă. Pădurea, foşnete electronice – UNCUT. Ritmul valurilor se îmbină cu vibraţiile Cercul Întreg. Mesajele ascunse între firele de iarbă sunt descifrate în sunetele exotice ale Inertia Movement, iar calea nesfâşită către sine de pe potecile din pădure duce către atmosfera creată de Musai Soundworks.

Vino la munte să asculţi jazz. Vino la jazz să asculţi muntele. Eşti invitat la Smida Jazz Festival – Exploring Sounds & Nature. Între 20 şi 21 august 2021. Line-up-ul complet şi abonamentul tău la festival şi camping pentru o experienţă completă te aşteaptă aici: www.smidajazz.ro.

Pe parcursul a două zile şi două nopţi, de vineri dimineaţă şi până duminică dimineaţă, poţi să petreci o vacanţă în munţi, în care te vei bucura de abordările curajoase în muzică ale grupurilor de jazz locale şi internaţionale, iar în timpul zilei, de activităţi în natura sălbatică a Parcului Natural Apuseni.

smida-jazz-festival

Despre programul artistic de anul acesta, Răzvan Scurtu – director şi booking manager Smida Jazz Festival, ne spune următoarele lucruri: “Programul artistic al ediţiei de anul acesta se aliniază cu direcţia şi conceptul ultimelor ediţii, sunt artişti care au abordări moderne şi proaspete a muzicii jazz şi nu numai. Unii sunt artişti deja consacraţi, o parte sunt artişti mai tineri, dar ce au toţi în comun e că sunt adevăraţi exploratori ai sunetelor şi muzicii. Ne vor hipnotiza peisaje mai ambientale, tipice norvegienilor Eivind Aarset şi Jan Bang, vom asculta cosmic jazz-ul influenţat de Sun Ra al grupului lui Gianluca Petrella şi vom putea dansa pe jazz-ul belgienilor de la Kosmo Sound sau pe jazz-ul psihedelic al polonezilor de la Fraktale.

Unii dintre ei poate nu au o aşa mare notorietate în rândul publicului din România dar promitem că vor oferi participanţilor o experienţă de neuitat, poate “out of this world”, aşa cum s-a întâmplat şi în cadrul ediţiilor anterioare Smida Jazz.”

(Re)create yourself at Smida Jazz – Activităţi

Aici, timp de 3 zile, nu doar exişti, ci trăieşti. Trăieşti totul: trezit în camping şi păşit cu picioarele goale pe iarbă; privit (cu adevărat privit) răsăritul şi apusul; plimbat ca în copilărie pe uliţele satului; scăldat în lac; exploratul unei peşteri.

Vei găsi la Smida Jazz Festival 2021 ture cu caiace pe Someşul Cald, dialog între Iulian Tănase şi Marius Chivu, o discuţie deschisă între Elena Vlădăreanu şi Olga Ştefan, stand up paddling tot pe râu, pe râu, pe râu, tururi ghidate pe biciclete, activităţi diverse cu tematică ecologică pentru copii, caving adventure (explorăm Peştera Pepii), Q&A cu Tăşuleasa Social despre Via Transilvanica, atelier de creative writing cu Marius Chivu, cei de la Corpul Poetic îţi vor arăta cum poezia se simte în tot corpul cu o sesiune de Spoken Poetry cu open mic, învăţăm să facem fotografii în natură cu telefonul, iar în pauzele de redescoperire vorbim despre energie alternativă.

Smida (4)
Condiţii de acces

Participarea la Smida Jazz Festival 2021 va fi posibilă pe bază de adeverinţă de vaccinare, rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore în cazul abonamentelor şi biletelor de o zi, rezultat negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore în cazul biletelor de o zi. La festival NU va exista un punct de testare rapidă. Mai multe detalii despre aceste aspecte se găsesc aici.

Transport alternativ

Transport public

Şi anul acesta va exista transport în comun Cluj-Napoca – Smida şi Smida – Cluj-Napoca. Vor exista 3 curse de plecare şi 3 curse de întoarcere, şi au fost gândite în funcţie de programul concertelor. Punctul de plecare din şi sosire în Cluj-Napoca este parcarea din faţa Cluj Arena. Punctul de plecare din şi sosire în Smida este staţia bus (la aproximativ 50 de metri de intrarea în festival). Biletele de autobuz se pot achiziţiona de aici bit.ly/SJF2021-transportpublic cu minimum 24 de ore înaintea cursei. Programul complet al autobuzelor se găseşte aici.
Bicicletă

Campania #BiciclezzlaSmidaJazz continuă şi anul acesta, astfel bicicliştii care aleg să ajungă la festival într-un mod sustenabil vor beneficia de intrare gratuită, pe baza înregistrării într-o aplicaţie specializată şi prezentării la intrare a traseului de minimum 50 de km pedalaţi.

Camper Area

Ce ar fi ca anul acesta să experimentezi o vacanţă la munte cu totul nomadă? În cazul în care alegi să mergi la festival cu camper sau autorulotă, trebuie să achiziţionezi un bilet ce permite accesul în zona dedicată rulotelor şi autorulotelor pentru 1 autovehicul. Toate persoanele care vor utiliza autovehiculul trebuie să achiziţioneze şi câte un bilet de tip Abonament Festival & Camping. Acestea asigură acces atât la facilităţile din camping, cât şi la cele din camper area. 

smida 2

Carsharing

Organizatorii încurajează deplasarea către festival în moduri sustenabile. Dacă alegi să vii cu maşina şi ai locuri disponibile, poţi face un apel deschis pe grupul de Facebook dedicat şi să călătoreşti în regim de carsharing.

Mai multe detalii despre camping, food court, parcare şi altele se găsesc pe pagina de Facebook, pagina de Instagram şi pe www.smidajazz.ro.

Hai la Smida Jazz Festival – Exploring Sounds & Nature. Între 20 şi 21 august 2021. Line-up-ul complet şi abonamentul tău la festival şi camping pentru o experienţă completă te aşteaptă aici: www.smidajazz.ro.

Smida Jazz Festival este un proiect cultural internaţional lansat în 2016, dedicat abordărilor inovatoare în muzica jazz şi explorării naturii din Parcul Natural Apuseni. Smida e locul de întâlnire a jazz-ului contemporan cu electronica, rockul, folkul, ambientalul, acolo unde inovaţia artistică se simte la ea acasă şi unde ne provoacă să simţim, dar mai ales să explorăm.sunete, note, ritmuri. Pe scurt, înseamnă timp petrecut în natura sălbatică a Apusenilor, ziua, şi muzică bună, seara.

Surse foto: Smida Jazz Festival