Impact Hub lansează Creative Business Studio, programul de accelerare pentru industriile creative  

Impact Hub Bucharest, împreună cu alte 4 Impact Hub-uri din Europa, lansează astăzi un program internațional de accelerare de afaceri dedicat industriilor creative. Tinerii antreprenori sunt invitați să își înscrie ideile de business în platformă, urmând ca participanții selectați să beneficieze de un program intens care îi va ajuta să crească și să își lanseze propriile afaceri. În România, programul este organizat în două orașe: București și Cluj-Napoca.

Creative Business Studio este linia de start pentru antreprenorii creativi din șase orașe europene (București, Cluj-Napoca, Lisabona, Madrid, Siracuza și Vigo). Ei vor avea șansa să își lanseze produsele sau serviciile și să obțină finanțare prin intermediul platformelor de crowdfunding.

Proiectul este finanțat sub Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii EuropeneParteneriate strategice în domeniile educațieiformării și tineretului​, acțiune ce își propune crearea de punți de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

Programul Creative Business Studio este o inițiativă în plus de a dezvolta ecosistemul antreprenorial și de a contribui la dezvoltarea unei piețe ofertante, aceea a industriilor creative, prin deschiderea către resursele locale și internaționale pe care le oferă rețeaua Impact Hub. Vedem aici oportunitatea de a face un pas în plus în sprijinirea viitoarei generații de antreprenori și, în calitate de coordonatori, ne-am asumat misiunea de a arăta potențialul creativității și al inovației atunci când sunt completate de instrumente de business și de expertiza mentorilor cu care lucrăm.” a declarat Lucian Grămescu, Incubation Manager, Impact Hub Bucharest.

Cui i se adresează?

Creative Business Studio este un program dedicat tinerilor antreprenori cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, care locuiesc într-unul din orașele participante, care realizează produse sau servicii creative și vor să pună bazele unei afaceri. De asemenea, este important să fi făcut deja un prim pas în această direcție – de exemplu, au dezvoltat un MVP, au organizat un eveniment pentru a prezenta ideea de business prietenilor sau au creat un landing page.

Câteva dintre domeniile vizate se numără: design grafic, meșteșuguri, design de produs, gaming, web design, modă. 

Ce include programul?

 Creative Studio – o serie de workshop-uri pe teme relevante pentru un antreprenor la început de drum: crowdfunding, business models, value proposition, financial, marketing.

Acces la mentori cu experiență din industrie

Sprijin în dezvoltarea și lansarea unei campanii de crowdfunding

Marketing Bootcamp internațional, la Madrid

 

Toate detaliile și programul acceleratorului dezvoltat în București sunt disponibile pe www.bucharest.creativebusiness.studio. Informații despre desfășurarea Creative Business Studio în Cluj-Napoca pot fi găsite pe www.cluj-napoca.creativebusiness.studio.

Care este procesul de aplicare?

Înscrierea este simplă, gratuită și presupune completarea formularului online de pe pagina fiecărui oraș participant.

Termenul limită pentru înscrieri este 7 octombrie pentru București și 12 octombrie pentru Cluj-Napoca.

 

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Despre Erasmus+ 

Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.