“Imunitate cu de toate”, perspectiva mămicilor | Roxana Buzețelu, Growth Marketing Manager SanoPass

A fost mereu genul de om cu o mentalitate liberă și cu un stil de viață mai relaxat. Când a rămas însărcinată a știut că va încerca să-i insufle același stil de viață și copilului. Dar odată cu apariția lui Radu, a început să fie ușor controlată de diverse trenduri de parenting – “îl hrănesc sănătos? Oare trebuie să îi dau suplimente? Dar ce fac ca să nu aibă probleme de alimentație?”

A încercat să gătească și să îi mențină dieta cât de cât echilibrată, dar a avut și momente în care a simțit că rețetele sau stilul de viață impus de noile standarde o depășesc. A încercat să își amintească de faptul că un stil de viață sănătos nu constă în rețete și ingrediente de care nici nu a auzit, ci într-un raport echilibrat de fructe și legume, activitate fizică regulată și măsuri de prevenție – analize, vaccinuri, controale regulate.

Probabil majoritatea dintre voi s-au întâlnit de-a lungul timpului cu nenumărate sfaturi despre alimentație, vitamine sau minerale menite să îi fortifice pe cei mici și cei mari deopotrivă în fața bolilor, virusurilor sau bacteriilor. A găsit probabil sfaturi pe internet sau le-a auzit de la rude, prieteni și cunoștințe, dar cea mai bună sursă de informare pe tema aceasta rămâne medicul specialist cu constantă experiență, care urmărește studiile validate în domeniu și informațiile la zi din domeniul său.

Când s-a alăturat echipei SanoPass s-a bucurat foarte mult deoarece focusul lor este pe partea de prevenție. Își încurajează companiile client să își informeze angajații despre ce înseamnă prevenția, de ce trebuie să meargă la anumite controale în mod regulat și le oferă materiale documentate pe anumite topicuri de discuție.

Un bun exemplu a fost acum în contextul Coronavirus, în care și-au dat seama imediat că pe lângă virusul per se, cele mai multe întrebări sunt legate de imunitate. Ce este? Cum o îmbunătățim? Au acționat rapid și au strâns întrebări din comunitatea proprie, dar și din câteva comunități de mame și au identificat întrebările cele mai arzătoare. Au apelat ulterior la rețeaua lor de clinici private și rezultatul a fost un ebook “Imunitate cu de toate” care răspunde la întrebări precum:

 – Cum menții funcțional sistemul imunitar?

 – Ce înseamnă o dietă echilibrată?

 – Cum verificăm sistemul imunitar? Ce teste putem face?

 – Ne ajută sau nu ne ajută vitaminele pe care le cumpărăm [de foarte multe ori fără rețetă] de la farmacie?

Btw, e-book-ul poate fi downloadat în mod gratuit aici – https://sanopass.ro/ebookimunitate/

Mai mult decât atât, pentru a fi aproape de angajatori și echipele lor, și-au dat seama că acest context poate aduce multe griji la locul de muncă – “Am fost sau nu infectat? Dar colegii mei? Cum ne putem proteja? Oare sunt suficient de imun/ă pentru a face față acestui pericol? Astfel, în completarea e-book-ului am lansat un nou tip de abonament, un abonament care poate fi customizat, dar care în formă de bază asigură fix pachetul de prevenție de care cu toții avem neapărat nevoie anual: 1 set de analize, 2 consultații de specialitate și telemedicină nelimitată.”

Pe lângă grija față de sănătatea angajaților, au ținut cont și de situațiile financiare dificile pe care companiile le au în această perioadă și au decis să susținem accesul la servicii medicale de prevenție pentru 5.000 de beneficiari la un cost de 20 lei pe lună. Astfel, Pasaportul Medical poate fi oferit complementar asigurărilor de sănătate sau abonamentelor deja contractate. https://sanopass.ro/pasaport-imunitate/

SanoPass - 05_2020 - Roxana_013

#MomDiary: Ea este Roxana Buzețelu, Growth Marketing Manager SanoPass. Am discutat pe scurt, din perspectiva de părinte a unui băiețel în vârstă de 3 ani și jumătate despre ce beneficii aduce un astfel de pașaport medical și dacă/ce măsuri a luat ea, ca mamă pentru copilul ei în perioada aceasta.

Din postura de părinte și profesionist care dezvoltă un serviciu medical, ce beneficii aduce un astfel de pasaport medical pentru o familie cu copii?

Prin acest abonament utilizatorul poate să își facă, în primul rând, analizele de anticorpi SARS-Cov-2, iar în funcție de rezultatele acestuia se poate depista dacă persoana în cauză a avut sau nu virusul. Astfel, rezultatul se poate generaliza și pentru restul membrilor – dacă setul de analize a ieșit pozitiv, există riscul ca și ceilalți membri să fi avut virusul.

Odată trecută perioada virusului, setul de analize poate fi folosit în alte scopuri – testarea imunității, de exemplu.

Cea mai bună caracteristică a acestui tip de abonament o reprezintă accesul nelimitat la telemedicină. Prin intermediul aplicației, orice utilizator poate lua legătura directă cu un medic 24h/7. Astfel, în cazul situațiilor în care este nevoie de opinia unui medic specialist, deținătorul de abonament poate suna atât pentru sine cât și pentru oricare alt membru al familiei pentru a rezolva orice urgență ce poate fi rezolvată de la distanță.

Ce ai schimbat în creșterea și dezvoltarea copilului în această perioadă? Cum ai grijă de imunitatea acestuia?

Nu am făcut nicio modificare anume în această perioadă. Ba din contră, a fost o perioadă de adaptare și programul copilului, rutina mai ales, a dispărut. Ce a contact mult pentru mine a fost să accept că, deși făceam tot posibilul, erau zile în care trebuia să mâncăm pizza, nu fructe și legume proaspete. Am încercat, ca și până înainte de carantină, să mențin un meniu sănătos. Problema a fost că trebuia să gătesc eu toate mesele, nu mai exista grădinița sau ajutor extern prea mult. Această adaptare a fost pe toate planurile: activitățile zilnice, mâncarea, conexiunea cu prietenii lui. Mereu am fost genul de mamă care a încercat să trateze totul relaxat, poate pentru alte mame prea relaxat – dar am crezut cu tărie că sistemul imun se întărește prin expunerea continuă a copilului la tot ce ne înconjoară: mult soare, multă joacă fie ea și în praf și un spirit vesel și relaxat. Nu am fost mama care să alerge cu șervețele dezinfectante după el în parc în continuu, a primit și zahăr, dar și desene animate.

Acum, la 3 ani jumate și în acest context, aș minți dacă nu aș recunoaște că a fost greu, căci a fost greu pentru toți, dar în condițiile date, am insistat ca el să iasă afară când plimbam câinele, de exemplu. Nu am ținut copilul închis în casă zi de zi de frica virusului, ci am luat măsurile de protecție și am ieșit în jurul blocului la o gură de aer. Consider foarte important jocul afară pentru copii și expunerea la Vitamina D din surse directe – de la soare. Nu cred în suplimente de vitamine și sper ca de acum încolo să ne putem întoarce ușor la viața echilibrată de dinainte: alimentație sănătoasă, plimbări în aer liber și voie bună.

Oricât de precaut ai fi cu tine, ca adult, în momentul în care devii părinte, prioritățile se schimbă. Ce sfat ai avea pentru mămici în perioada aceasta?

 

Știu că este o situație extrem de stresantă pentru mulți, dar cred că elementul principal este să ne relaxăm și să nu mai acționăm din frică. Să nu uităm că studiile legate despre transmiterea acestui virus între copii sau de la copii, sunt limitate. Este vară, și cel mai important este să ne bucurăm de natură, să mâncăm produse locale proaspete și să ne încărcăm cu Vitamina D de la soare. Când lucrurile se vor mai calma, cred că un prim pas ar fi ca întreaga familie să își facă un set primar de analize, analize prin care să vadă cât de imun este organismul sau să meargă la controalele regulate anuale recomandate – toate aceste acțiuni pot aduce acea stare de confort necesară și echilibru. Este important să știm că suntem sănătoși pentru a putea face față cu mai multă ușurință unor noi posibile provocări viitoare.