Bianca Grip : despre industria de fashion online.

Bianca Grip este Fondator GripADs, agentie de digital marketing care se ocupă de gestionarea și promovarea afacerilor online. Este trainer și speaker la diverse evenimente de afaceri și marketing, fiind implicată activ în educarea mediului de afaceri. Pentru revista The Woman a vorbit despre industria modei din România, axată pe partea de comerț online, tot mai dezvoltată în ultimii ani.  

BIANCA GRIP TECOMM

Cum vezi industria fashion din online în prezent, față de acum cinci ani?

Evoluția este foarte mare, atât la nivelul României, cât și la nivel internațional. Bineînțeles, tendința generală este ca tot shoppingul să se ducă spre zona de online. Încă mai sunt femei care iubesc să meargă în cabina de probă să vadă cum le vine o rochie, dar o dată cu modernizarea femeii nu mai avem timp să mergem la mall, am învățat cam care ne sunt mărimile și ne este foarte simplu să comandăm online. În plus, oferta este de cele mai multe ori mult mai difersificată în spațiul virtual.

woman-looking-at-floral-dress_23-2147688757

Dacă lăsăm deoparte brandurile, s-au adaptat magazinele mai mici la tendința online?

Tendința magazinelor mici este să crească calitatea și experiența de cumpărare. Există bineînțeles foarte mult loc de îmbunătățire în piața din România. Ce este foarte frumos este că avem clienți care deja lucrează în a-și duce brandurile pe piața internațională. Este o mare oportunitate, dar trebuie avut în vedere că jocul de logistică pe piețele mari nu este unul ușor, nici ieftin și ai nevoie de foarte mult curaj.

woman-with-colorful-bags-at-wall_23-2147666161

Cât contează mobilul pentru industria de retail fashion?

Contează foarte mult din perspectiva de informare. Cu toții cred că intrăm seara pe rețelele de socializare, vedem ținute și apoi le căutăm în magazine pentru că ne-au plăcut. Dacă metodele de cumpărare ar fi foarte ușoare, atunci probabil că ai finaliza direct tranzacția de pe mobil, dar de cele mai multe ori nu reușești să faci asta. Totuși, pe partea de informare, de promovare și viralizare a produselor, partea de tehnologie mobilă funcționează foarte bine. Iar social media pentru zona de fashion este un must have. Ce funcționează foarte bine aici sunt videourile și mai ales cele realizate tip boomerang. Faci foarte multă audiență cu un boomerang inovativ, decât cu un video clasic sau cu o fotografie. Acum poza este foarte old fashion pentru zona modei.

square-icons-for-social-networks_1045-438

Care este sfatul pe care îl dai magazinelor de modă?

Observ o tendință a antreprenorilor să încerce zona asta de digitalizare a afacerii. Au un brand de haine, vor să meargă în online pentru că e cool. Dar uită de costurile aferente, de calitate. Este foarte important ca ei să lucreze cu oameni profesioniști, atât pe crearea magazinului, dar și pe tot ce înseamnă pașii ulteriori, inclusiv partea de livrare. Trebuie să se gândească că investiția într-un magazin online, dacă vrei să o faci la un nivel profesionist, se aseamănă cu investiția într-un magazin clasic și să nu facă rabat la bugetul de marketing. Este foarte important să plecăm cu așteptările corecte la drum și să ne asumăm că, așa cum e normal, orice business crește în timp.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: cluj.tecomm, www.freepik.com, www.digitalpoint.com

Credit foto: Paul Inoan