Laura Piscuc, Manager Regivero: „Nu poți să ai parte de creștere personală și profesională fără durerea care vine în urma schimbării și șlefuirii.”

Laura Piscuc este, astăzi, manager al brandului Regivero, brand care oferă produse profesionale pentru păr realizate în România, cu ajutorul specialiștilor care au contribuit la găsirea formulei unice pentru un păr sănătos și puternic. Brandul al cărui manager ea este se remarcă prin faptul că ei sunt atât direct producători, precum și owneri ai unui brand românesc profesional dermato-cosmetic dedicat exluciv îngrijirii părului. Cele șase certificări de calitate obținute de Regivero atestă că produsele lor sunt testate clinic, compatibile dermatologic, sigure și eficiente pentru a fi utilizate ca și tratamente dermato-cosmetice pentru scalp și păr.

În urmă cu un an, Laura a făcut tranziția dinspre jobul de farmacist clinician în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București înspre preluarea unui rol part-time în cadrul Regivero. Treptat, rolul ei part-time în cadrul echipei a propulsat-o în rolul de manager full-time al brandului.

„Totul în viață se poate învăța.”

Am stat de vorbă cu Laura ca să aflăm cât de natural a venit, pentru ea, tranziția făcută din rolul de farmacist înspre rolul de manager al brandului Regivero, care a fost cea mai mare temere a sa în acest proces – și cum a depășit-o, precum și care sunt planurile ei de viitor în dezvoltarea brandului.

Cât de natural a venit tranziția făcută din rolul de farmacist înspre rolul de manager al brandului Regivero?

La începutul anului trecut a venit oportunitatea de a mă implica în bussinesul Regivero odată cu trecerea la part-time în funcția de farmacist specialist clinician în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Pentru mine a fost o bucurie să mă integrez în echipă și să mă alătur  bussines-ului de familie în calitate de farmacist specialist clinician cu 10 ani de experiență.

Am început timid în rolul de bussines developer, fără prea multă experiență pe partea aceasta de negociere contracte și listări în farmacii, dar cu multă încredere în produsele noastre profesionale dermatocosmetice care sunt testate clinic și care au studii de eficacitate și siguranță.

„Pentru mine – ca farmacist specialist – contează enorm să reprezint un brand dermatocosmetic de încredere care să aducă rezultatele dorite clienților.”

Am realizat la câteva luni după, ajungând să închei primul meu contract cu un lanț de farmacii recunoscut din București, că totul în viață se poate învăța. Că e momentul să las teama la o parte și să privesc încrezătoare spre viitor.

Pe lângă partea de dezvoltare a bussines-ului, m-am ocupat și de partea de consiliere dermatocosmetică pentru produsele Regivero în locațiile partenerilor noștri. În acest rol m-am simțit în elementul meu pentru că sunt o fire sociabilă care iubește oamenii și, în plus, consilierea îmi era familiară din experiența mea anterioară ca farmacist.

A fost un moment critic când m-am alăturat echipei Regivero în Februarie 2023. Nu a fost ușor. Dar am reușit să depășim împreună momentele dificile, să  formăm o nouă echipă,  să găsim soluții, și să ducem visul mai departe.

Oportunitățile care au venit imediat după ce m-am alăturat brandului, precum participarea la Imperiul Leilor, m-au ajutat într-un timp foarte scurt să asimilez informațiile de care aveam nevoie să înțeleg mai bine bussines-ul și să îl pot reprezenta cu succes.

Apariția la Imperiul Leilor ne-a ajutat să devenim mai cunoscuți ca brand românesc producător de dermatocosmetice pentru îngrijirea părului și a avut un impact pozitiv și asupra vânzărilor.

Care a fost cea mai mare temere a ta în procesul realizării acestei tranziții și cum ai depășit-o?

Trecerea înspre rolul de manager a venit cu începutul anului 2024 după ce am început să dobândesc mai multă experiență și să conștientizez că aici e locul unde mă pot dezvolta mai mult și oportunitățile sunt mult mai mari.

Am simțit puțină teamă în momentul când am conștientizat responsabilitatea de a conduce o afacere, însă am depășit acest moment prin sprijinul și mentoratul oferit de fratele meu care m-a ghidat și încurajat în fiecare etapă a procesului și s-a asigurat că am oamenii potriviți lângă mine care să mă poată sfătui.

În felul acesta am ajuns să lucrez cu oameni cu multă experiență din industrie, de la care am foarte multe de învățat, și care mă ajută în formarea mea ca antreprenor. Am conștientizat că nu pot să am parte de creștere personală și profesională fără durerea care vine în urma schimbării și a șlefuirii.

Am învățat uitându-mă în spate la cum au decurs lucrurile că în viață ce este menit pentru mine va veni spre mine la momentul potrivit fără să fie necesar să mă lupt pentru asta. Așa a venit pentru mine oportunitatea de a mă implica în Regivero.

Ce a făcut, pentru tine, cea mai semnificativă diferență în procesul adaptării în noul rol?

Pozitivismul, flexibilitatea, ambiția și dorința de a învăța lucruri noi sunt caracteristicile principale care au făcut diferența în procesul adaptării mele în noul rol. Pe lângă aceste lucruri, cu siguranță a contat și timpul investit în dezvoltarea personală, participând la cursuri de leadership.

Atunci când ai simțit că obosești sau că ești copleșită, care a fost factorul care ți-a dat încrederea că poți și că merită să continui?

Atunci când m-am simțit copleșită în procesul de adaptare m-a ajutat încrederea în Dumnezeu, conștientizarea că El este cu mine în acest proces, sprijinul soțului și încrederea colegilor din echipa Regivero. Încurajarea venită din partea lor m-a făcut să înțeleg că pot face față provocărilor și că munca mea valorează efortul depus.

De asemenea, am găsit inspirație în viziunea și obiectivele companiei, care m-au motivat să îmi depășesc limitele și să merg mai departe în realizarea lor. Valorile brandului Regivero sunt centrate pe oameni și sănătate.

Scopul nostru este să ajutăm și să inspirăm oamenii să fie sănătoși, mai încrezători și fericiți, oferindu-le produse eficiente dermatocosmetice pentru scalp și păr care să le rezolve problemele cu care se confruntă.

Care simți că sunt cele mai importante puncte comune între jobul tău în calitate de farmacistă și rolul tău în calitate de manager al Regivero?

Cele mai importante puncte comune între cele două joburi includ grija pentru sănătatea ființei umane, înțelegerea nevoilor și preocupărilor ei și oferirea de servicii de calitate pacienților.

În plus, acum am șansa să contribui la dezvoltarea de produse inovatoare pentru scalp și păr, folosindu-mă de cunoștiințele farmaceutice acumulate pe parcursul anilor.

O lecție pe care am învățat-o despre oameni la fostul meu job este că atâta timp cât eu comunic empatic și gestionez corect emoțiile și relațiile interpersonale, voi lăsa prietenii frumoase în urmă, precum și renumele unui om înțelept.

Care sunt câteva provocări pe care le-ai întâmpinat de când ai preluat rolul de manager al Regivero, dar de care nu te-ai lovit niciodată înainte, la joburile tale anterioare?

În fiecare zi întâmpin câte o provocare nouă care trebuie soluționată. În rolul meu anterior de farmacist clinician, deciziile mele zilnice erau legate de medicație, pacienți și tratamente individuale.

În schimb, în poziția de manager am început să planific mai mult, să mă ocup de stabilirea strategiei afacerii pe termen lung. Am învățat să iau decizii cu impact asupra întregii companii și să anticipez schimbările din piață și din industrie. 

A fost și încă este un proces intens de familiarizare și înțelegere a noțiunilor financiare legate de analiza și funcționarea bussines-ului.

Care este mecanismul interior care te ajută pe tine să găsești cele mai potrivite soluții pentru provocările profesionale pe care le întâmpini?

Devenind responsabilă de coordonarea echipei, a trebuit să învăț să comunic mai eficient, să învăț să motivez oamenii, să deleg responsabilități, să încurajez colaborarea și încrederea în cadrul echipei.

Am avut șansa de a negocia cu un angajat valoros să rămână în companie și să gestionez situația cu mult calm și echilibru. Totodată a trebuit să mă ocup și de partea de recrutare, lucruri de care cu siguranță înainte nu m-am lovit.

Cu toate provocările de care am avut parte, m-am adaptat destul de rapid și am dezvoltat un mecanism intern care mă ajută să găsesc soluțiile potrivite pentru fiecare situație.

Analiza, consultarea, gândirea strategică, deschiderea la idei noi, încrederea în experiența acumulată și dorința de perfecționare sunt câteva din elementele care alcătuiesc mecanismul meu interior care mă ajută în procesul de soluționare a provocărilor cu care mă confrunt.

Care sunt modurile în care simțiți că s-a schimbat sau a evoluat industria de Beauty & Hair din România din 1998 (an care a marcat obținerea primului brevet de invenție pentru soluții eficiente împotriva căderii părului de către Regivero) până astăzi?

În ultimele decenii, industria de beauty și hair a cunoscut o creștere semnificativă în ceea ce privește inovația și tehnologia. Companiile sunt tot mai concentrate pe dezvoltarea de produse bazate pe cercetare științifică și tehnologie avansată, care să ofere soluții eficiente pentru diferitele probleme legate de păr și piele.

Consumatorii români au devenit din ce în ce mai interesați de produsele de îngrijire personală de calitate și eficiente, căutând soluții personalizate și adaptate nevoilor individuale ale părului și pielii lor. Această schimbare a preferințelor a dus la diversificarea gamei de produse și la creșterea cererii pentru produse naturale, organice și sustenabile.

„Industria de beauty și hair din România s-a aliniat tot mai mult cu tendințele globale și a adoptat standarde internaționale în ceea ce privește calitatea și siguranța produselor.”

Acest lucru a dus la o creștere a competitivității pe piață și la îmbunătățirea calității produselor disponibile pentru consumatori.

În ce direcții viitoare de dezvoltare vă doriți să duceți brandul Regivero?

În ceea ce privește direcțiile viitoare de dezvoltare pentru brandul Regivero, ne-am propus să fim lideri în domeniul dermato-cosmetic dedicat exclusiv îngrijirii părului în România. Vom continua să inovăm și să dezvoltăm produse eficiente și sigure, bazate pe cercetare științifică și tehnologie avansată, care să răspundă nevoilor și preferințelor consumatorilor noștri.

De asemenea, ne dorim să extindem prezența noastră pe piața internațională și să devenim un brand recunoscut și apreciat la nivel global pentru excelența și calitatea produselor noastre. Prin eforturile noastre susținute și angajamentul față de excelență, îmi doresc să duc Regivero la nivelul următor de succes și să continuăm să transformăm viețile clienților și pacienților  noștri.

Știm că paricipați la diferite evenimente și conferințe – așa cum ați fost prezenți și în cadrul ediției din 2024 a conferinței The Woman –, în cadrul cărora luați contact direct cu clienții brandului vostru. Care este cel mai important lucru pe care l-ați învățat despre dezvoltarea unui produs care răspunde nevoilor clienților voștri, luând contact direct cu aceștia?

Participarea la evenimente și conferințe reprezintă ocazii extraordinare de colectare a feedback-urilor din partea clienților noștri. Interacțiunea este una directă și plină de beneficii de ambele părți. Noi ca dezvoltatori de produse ajungem să înțelegem mai bine nevoile consumatorilor și putem identifica aspectele care trebuie îmbunătățite în produsele noastre.

Colectăm și analizăm cu atenție toate opiniile și sugestiile primite de la clienții și pacienții noștri și ne angajăm să ajustăm produsele noastre. În plus, organizăm sesiuni regulate de brainstorming și de dezbatere internă în echipă, pentru a evalua și implementa eficient schimbările necesare în produsele noastre.

Astfel, ne asigurăm că produsele noastre rămân mereu relevante și adaptate la nevoile și așteptările în continuă schimbare ale clienților și pacienților noștri.

Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai în rolul tău de manager al Regivero și cum te motivează aceasta să continui să îți dedici timpul și energia în dezvoltarea brandului?

Cea mai mare satisfacție în rolul meu de manager al Regivero este să văd cum produsele noastre fac o diferență reală în viețile oamenilor, oferindu-le soluții eficiente și încredere în frumusețea lor naturală. Toate aceste lucruri ne sunt confirmate prin feedback-urile pozitive primite de la clienți care confirmă eficacitatea și beneficiile tratamentelor dermatocosmetice dezvoltate de către companie (4,9/5*).

Aceasta mă motivează să continui să îmi dedic timpul și energia în dezvoltarea brandului, știind că munca mea contribuie la îmbunătățirea calității vieții altora. Este un sentiment incredibil să știu că împreună ca echipă de profesioniști Regivero aducem plus valoare și bucurie în viețile pacienților noștri, și acest lucru mă inspiră să rămân dedicată în eforturile noastre de creștere și inovare.

Fiind mama a două fetițe și manager al unui brand în creștere, cum îți gestionezi timpul și cum te asiguri că rămâi conectată la familia ta în ciuda provocărilor profesionale?

În ciuda provocărilor profesionale, fac tot posibilul să îmi rezerv timp de calitate alături de fetițele mele, implicându-mă în activități care să ne conecteze și să ne aducă bucurie împreună. Pentru asta mă ajută limitele.

Încă lucrez la asta, e un proces de a învăța să mă detașez de job când sunt lângă familia mea. Obișnuim să ieșim des în parc, la film, la cumpărături. Planific și comunic eficient cu soțul meu legat de priorități și reușim să ne organizăm astfel încât să existe un echilibru.

Povestește-ne cum a fost pentru tine experiența post natală: te-ai confruntat și tu cu aceea cădere normală a părului?

Experiența postnatală a fost una marcantă pentru mine, în special din cauza căderii accentuate a părului. Știam că este normal să trec prin asta, dar cu toate acestea a fost o perioadă destul de dificilă, mai ales că am suferit și de o ușoară anemie care a intensificat căderea păruluii.

Însă, începând tratamentul cu produsele Regivero, am observat o schimbare semnificativă. Procesul de cădere a părului s-a oprit rapid, iar în mai puțin de 60 de zile, părul meu a început să se regenereze. Tratamentul anticădere și de regenerare profesional Regivero a făcut o diferență majoră pentru mine.

Care este moștenirea pe care-ți dorești să o lași în urmă, copiiilor tăi, atât din rolul de mamă, cât și ca parte componentă a Regivero, un brand de familie?

„Îmi doresc să las moștenire un model de ambiție și dedicare pentru fetele mele, să învețe privind la mama că doar cerul este limita și că visele pot deveni realitate.”

Să învețe că munca este o binecuvântare și că prin ceea ce noi facem putem să îi binecuvântăm pe ceilalți.

În plus, îmi doresc ca moștenirea lăsată să fie despre ce înseamnă să fii empatic și plin de compasiune, că este important să fie ființe iertătoare și pline de bunătate.

În final, sper să le las o amintire a unei vieți trăite cu pasiune și autenticitate, inspirându-le să își urmeze propriile vise și să trăiască având valori creștine și impactând viețile altora în bine.

Care este primul lucru pe care-l faci dimineața:

Savurez cafeaua.

Talentul, munca sau pasiunea:

Pasiunea.

Cum te reîncarci atunci când obosești:

Ies cu o prietenă dragă să povestim.

Un produs Regivero care nu lipsește din rutina ta de haircare:

Loțiunea intensă de regenerare.

Un vis pe care încă nu ți l-ai îndeplinit:

Saltul cu parașuta.

_

Editor: Carina-Marisa Cichi

Credit foto: David Crișan