Lipsa educației antreprenoriale, marele obstacol pentru creșterea start-up-urilor

Lipsa educației sau proasta calitate a sa este cel mai important obstacol pentru clădirea unei afaceri în România, este concluzia barometrului EY România axat pe antreprenori. Pe așa-zisul ,,podium” al obstacolelor care stau în calea dezvoltării sunt și accesul la finanțare și teama de eșec. Numărul celor care consideră acest lucru a crescut la 23% anul acesta, față de 16% în anul 2016.

office-people-shaking-hands_23-2147669782

44% dintre cei care au participat la studiu spun că mentoratul și networkingul cu alți antreprenori reprezintă principala formă de învățare. Cei mai mulți antreprenori, mai ales dintre cei aflați la început de drum, dedică aproximativ zece ore pe zi  afacerii lor, deci cu 16% mai mult volum de muncă decât persoanele angajate cu normă întreagă. Mai mult de atât, deși media este de zece ore pe zi, 7% dintre antreprenori depășesc limita de 13 ore, unii înregistrând chiar la 20 ore de muncă pe zi.

women-working-in-office_23-2147668803

Ca dovadă că mentoratul, networkingul și evenimentele de profil, care aduc antreprenorii împreună într-un cadru organizat dă rezultate, aceștia au înțeles că partea de PR este esențială în creșterea afacerii lor. 36% (patru din zece antreprenori) vor aloca în 2018 cele mai multe resurse promovării produselor și serviciilor companiei. Gradual, următoarele sume de bani vor fi alocate în de vânzare și distribuție.

multi-ethnic-group-of-young-men-and-women-studying-indoors_1139-989

Baromentrul EY mai notează și faptul că 44% dintre respondenți spun că mediul fiscal s-a deteriorat în ultimul an pentru cei axați pe startup-uri.

 By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

 Sursă foto: www.freepik.com