Cum să-ți alegi firma de contabilitate

Pentru ca o firmă să crească sustenabil, partea de financiar este esențială. Prin urmare, contabilitatea este sectorul căruia trebuie să îi acordăm o atenție sporită. Cum alegi un contabil bun?

business-man-financial-inspector-and-secretary-making-report-calculating-or-checking-balance-internal-revenue-service-inspector-checking-document-audit-concept_1423-126

În primul rând, experiența este foarte importantă. Bineînțeles că pot exista contabili la început de drum care să fie foarte stăpâni pe ceea ce au de făcut. Însă dacă și tu ești la începutul antreprenoriatului, atunci acest parteneriat s-ar putea să fie unul dominat de nesigurață. Un contabil cu mai mulți ani de experiență în spate va cunoaște cu precizie pașii care trebuie urmați și te va putea consilia corect.

cooperation-analyst-chart-professional-paper-economics_1418-47

Comunicare eficientă. Trebuie să te asiguri că îți vei putea contacta contabilul de fiecare dată când vei avea nevoie de consultanță, că el este disponibil și te va putea asista, nu doar în programul clasic. Este foarte important să puteți comunica asertiv, pentru că astfel problemele vor fi mult mai ușor de soluționat.

Verifică dacă firma de contabilitate este specializată pe mai multe arii de activitate. Cu cât cunoștințele lor sunt mai diverse, cu atât vei fi mai sigură că orice schimbare ar apărea în structura firmei tale, contabilul te va putea ajuta fără probleme sau fără să fie nevoie să apelezi la o altă persoană care va avea nevoie de o perioadă de timp pentru a se acomoda cu structura ta.

glasses-calculator-and-tablet-on-white-neat-desk_1387-387

Nu în ultimul rând, ai grijă ca firma de contabilitate cu care vei lucra să fie organizată. Rapoartele, actele, trebuie să fie bine aranjate, pentru ca tu să le poți folosi în comparațiile financiare între trimestre. Așadar, dacă acestea nu sunt puse la punct la timpul potrivit, îți va fi mult mai greu să păstrezi niște statistici și evoluții ale firmei tale.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursa foto: www.freepik.com