MAAM lansează un program de sprijin emoțional și psihologic pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân – „COMUNITATEA VINDECĂ”

MAAM, lider de piață local pe segmentul echipamentelor medicale compresive, a lansat astăzi programul „Comunitatea Vindecă”, o inițiativă dedicată femeilor care au fost diagnosticate cu neoplasm de sân. Programul va oferi suport emoțional și psihoeducație printr-o serie de sesiuni săptămânale de grup online. Sesiunile vor fi facilitate de Ramona Gherasim – absolvent Psihologie, facilitator sistemic și coach, și Mihaela Mîndreci – profesor de mindfulness și terapeut în recuperare emoțională și vor putea fi accesate prin înscrierea la adresa vindeca@bustieremedicale.ro începând cu data de 15 mai 2024.

Programul „Comunitatea Vindecă” reprezintă o platformă de sprijin esențială pentru femeile aflate în lupta cu cancerul la sân, oferindu-le acces la sesiuni săptămânale de grup la sediul MAAM. Aceste întâlniri sunt proiectate pentru a stimula înțelegerea și gestionarea emoțiilor, îmbunătățirea calității vieții și încurajarea unei atitudini pozitive în procesul de vindecare.

„După ce 17 ani am oferit sprijin pragmatic în stadiul post-operator, credem că a venit momentul pentru pasul următor.”Comunitatea Vindecă” propune o abordare holistică a vindecării, accentuând esențialitatea suportului emoțional și a educației psiho-sociale pentru femeile care traversează provocările impuse de cancerul la sân. Acest program oferă sesiuni săptămânale de grup, unde participantele împărtășesc experiențe, descoperă strategii de coping eficiente și identifică împreună modalități de a ușura dificultățile emoționale și psihologice aparute pe parcursul tratamentului și al procesului de recuperare. Un aspect cheie al acestui program îl reprezintă integrarea metodelor de constelații sistemice, care abordează vindecarea prin prisma întregului sistem”, a declarat Daniela Vișinescu, fondator MAAM.

Ramona Gherasim aduce în acest program o bogată experiență în domeniul dezvoltării personale și organizaționale, având o carieră impresionantă în facilitarea schimbării sistemice și coaching. Expertiza sa diversă și profundă este fundamentată pe studii aprofundate în psihologie, NLP, educație pentru supradotați, art-terapie și multe altele, Ramona având peste 10.000 de ore de facilitare și peste 1.000 de clienți consiliați.

„Aveam 20 și câțiva ani când am descoperit că ‘to heal’ (a vindeca) și ‘whole’ (întreg) împărtășesc aceeași rădăcină, o revelație care a ghidat munca mea de atunci: suntem sănătoși când ne simțim întregi – corp, minte, suflet și spirit. Constelațiile sistemice ne amintesc că apartenența la un întreg și integritatea personală sunt esențiale pentru vindecare. Sunt mândră să fac parte din ‘Comunitatea Vindecă’, un proiect esențial dedicat susținerii femeilor diagnosticate cu neoplasm de sân. Contribuția mea la acest demers rezonează cu misiunea mea de a împărtăși puterea vindecării și de a reaminti fiecărei femei că, în esența sa, fiecare dintre noi este întreagă și, în același timp, parte dintr-un întreg mai mare”, a declarat Ramona Gherasim, facilitator sistemic în cadrul programului.

Mihaela Mîndreci combină experiența profesională ca terapeut în recuperare emoțională și profesor de mindfulness cu experiența personală de supraviețuitoare a cancerului de sân. Povestea ei de luptă și victorie asupra acestei boli oferă o perspectivă unică și o sursă de inspirație pentru participante.

„Sunt terapeut în recuperare emoțională și profesor de mindfulness, dar mai întâi de toate, sunt femeie, soție, mamă, fiică, soră, și prietenă. Anul trecut, la 50 de ani, am fost diagnosticată cu cancer la sân, și deși călătoria mea nu s-a încheiat, mă simt deja victorioasă. Am folosit această perioadă pentru a învăța din propria experiență, aplicând toate instrumentele terapeutice cunoscute pentru a naviga zilnic prin această provocare. Sunt încântată să mă alătur programului MAAM, oferind suport femeilor care se confruntă cu aceeași bătălie. A fi simultan pacientă și terapeut mi-a oferit o perspectivă unică, iar acum, tot ce am învățat și ce a funcționat pentru mine devine un mijloc de a împuternici, inspira și oferi instrumente celor care au nevoie să facă față provocărilor emoționale și temerilor legate de diagnostic. Împreună, construim un pod peste frică, spre victorie și vindecare”, a declarat Mihaela Mîndreci, terapeut în recuperare emoțională în cadrul „Comunitatea vindecă”. 

„Comunitatea Vindecă” marchează un pas important în misiunea MAAM de a oferi suport și resurse valoroase pentru femeile diagnosticate cu neoplasm de sân. Împreună, prin forța comunității și expertiza specialiștilor noștri, MAAM își propune să ofere un sprijin esențial în călătoria femeilor către vindecare și recuperare. 

DESPRE MAAM

În cele două decenii de inovație și creștere, MAAM s-a consolidat ca lider de piață local în domeniul echipamentelor medicale compresive, deținând peste 80% din piața locală și distingându-se ca unic producător în acest segment. De la lansarea sa, acum 17 ani, MAAM și-a extins amprenta la nivel global, marcând o prezență în 20 de țări și subliniind astfel succesul internațional și angajamentul său față de excelență și inovație în îngrijirea sănătății.