Machiaj impecabil pe timpul verii | 8 sfaturi practice

Chiar dacă suntem abia în prima lună de vară, temperaturile au început să crească deja semnificativ și să le resimțim din plin, astfel că inevitabil, remarcăm și micile modificări care apar la nivelul tenului sau corpului nostru: transpirăm mai mult, avem nevoie de un consum mărit de lichide, parcă secreția de sebum este și ea mai prezentă decât înainte etc.

Aceste procese sunt normale, pentru că organismul nostru se adaptează la trecerea în sezonul cald, dar, nu trebuie să uităm că toate aceste mecanisme influențează inclusiv machiajul pe care alegem să îl purtăm. 

Deci, pentru a arăta mai bine pe tot parcursul verii, fără să ne încărcăm tenul, v-am pregătit câteva trucuri pe care să le folosiți atunci când vă machiați, pentru a vă asigura că lookul nu este doar rezistent, ci și corect realizat. Haideți să începem!

 

1. Nu uita de SPF

Crema cu factor de protecție solară este esențială pe tot parcursul anului, dar cu atât mai mult vara, cu cât expunerea noastră la soare este mai mare, având în vedere că este sezon de vacanțe. Asigură-te că o reaplici o dată la 2 ore și, dacă te machiezi, poți opta pentru variantele de spray, care au o pulverizare foarte fină și nu pot să îți strice lookul.

 

2. Folosește fonduri de ten cu textură foarte ușoară sau BB Cream

Atunci când temperaturile sunt crescute, este ideal să nu folosim produse care încarcă pielea. Fondurile de ten cu acoperire mare nu sunt o alegere optimă pe timpul verii tocmai datorită greutății pe care o au, însă poți alege fără probleme un produs fluid, cu textură lejeră sau chiar un BB Cream fin, iar partea cea mai bună este că multe dintre acestea au chiar și factor de protecție solară. 

 

3. Fixează totul cu o pudră translucidă pulbere

Pudra pulbere este întotdeauna o alternativă benefică, mai ales pe timp de vară, datorită texturii lejere pe care o are, iar fiind translucidă, nu vei avea probleme cu alegerea nuanței potrivite, aceasta adaptându-se machiajului pe care l-ai realizat. 

Nu aplica o cantitate mare, ci doar cât să simți că produsele cremoase folosite pe ten sunt fixate și gata pentru a rezista unei noi zile calde. 

 

4. Aplică nuanțe naturale în machiajul ochilor

Dacă vrei să nu îți faci probleme că machiajul din zona ochilor va migra, se va amprenta eyelinerul sau pur și simplu nu va rezista din cauza căldurii, folosește nuanțe cât mai naturale de farduri care să îți aducă un plus de culoare, dar care să nu te pună în dificultate. 

 

5. Nu abuza de iluminator

Chiar dacă iluminatorul este unul din produsele de makeup cele mai iubite și își merită din plin acest titlu, pe timpul verii este indicat să nu abuzezi de el, deoarece oricum pielea lucește ceva mai mult decât în alte sezoane, iar o cantitate prea mare de produs aplicat poate crea un aspect inestetic. 

Principiul Less is more se aplică foarte bine în acest caz!

 

6. Demachiază-te foarte atent la finalul zilei

Nu neglija rutina de seară, mai ales când vine vorba de demachiere, deoarece acest pas este vital pentru eliminarea tuturor impurităților acumulate pe parcursul unei zile toride de vară, pe lângă produsele de skincare și de makeup aplicate. 

O curățare atentă și hidratarea corectă îți va asigura sănătatea tenului și o nouă zi cu piele impecabilă. 

 

7. Hidratează-ți buzele

De cele mai multe ori, uităm că și buzele au nevoie de hidratare atentă, până când ne trezim cu senzația de uscăciune sau și mai rău, cu pielea crăpată. 

Aplică un balsam hidratant pe tot parcursul zilei, iar dacă îți place să folosești rujuri sau lipglossuri, asigură-te că hidratezi buzele atât înainte de aplicarea lor, cât și după demachierea acestora. 

 

8. Bucură-te de vară!

Indiferent că alegi să te machiezi sau nu, contează să ai grijă de tenul tău și să te bucuri de fiecare moment al zilelor de vară! 

 

Surse foto: Freepik, arhivă personală Antonia Lestyan

 

Editor: Antonia Lestyan