Meghan Markle – Cum să rescrii poveștile cu prințese

„Cum să rescrii poveștile cu prințese” – acesta este unul dintre titlurile care ar putea descrie perfect cel mai important eveniment al anului. Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, şi logodnica sa, Meghan Markle, au fost declaraţi soţ şi soţie în urma ceremoniei de la Capela St. George din Windsor, devenind, astfel, Duce şi Ducesă de Sussex.

O imagine atipică în contextul regalității britanice, Meghan Markle a influențat, încă de la începutul relației sale cu Prințul Harry, imaginea Casei Regale a Marii Britanii. Faptul că este divorțată, semnarea unui autograf după oficializarea relației, sărbătorirea Crăciunului alături de familia regală în rolul de logodnică, ținutul de mână în public sunt doar câteva dintre aspectele prin care Meghan a încălcat deja protocolul regal, demonstrând că, asemenea Prințesei Diana, este o femeie puternică, independentă și „rebelă”.

The Woman Magazine_Meghan Markle

Nici în ziua cea mare aceasta nu s-a lăsat mai prejos. Iată doar câteva dintre aspectele prin care noua ducesă de Sussex a demonstrat că, indiferent dacă va deveni prințesă sau nu, o femeie ar trebui să rămână autentică.

Rochiile de mireasă

Atât rochia pentru ceremonia religioasă, cât și cea pentru petrecere au suprins prin simplitate, eleganță, dar și prin simbolistica din spatele alegerii designer-ului.

Prima rochie a fost o creație Givenchy, simplă, cu un croi clasic, dar cu un aer rafinat, care ne duce cu gândul la stilul Audrey Hapburn. Dacă din punct de vedere al design-ului, Meghan Markle a respectat tiparul impus de Casa Regală, ceea ce a scos din anonimat alegerea rochiei, a fost simbolistica din spatele opțiunii pentru casa de modă Givenchy. Rochia a fost semnată de Claire Waight Keller, un designer britanic ce a reușit performața de a deveni prima femeie în rolul de director artistic al casei de modă franceze. Cunoscută deja pentru acțiunile și mesajele feministe, actuala ducesă de Sussex și-a întărit poziția și prin această decizie.

Un alt element care a ieșit în evidență a fost voalul de mătase, lung de 5 metri, brodat manual cu elemente florale specifice fiecăreia dintre cele 53 de de ţări ale Commonwealth.

gettyimages-960050840-master-1526754106

Ce-a de-a doua rochie s-a remarcat printr-un stil elegant și sexy. Lipsa mânecilor sau spatele gol au fost punctele prin care mireasa s-a desprins de rigorile regalității engleze. Ținuta semnată de Stella McCartney, a fost accesorizată cu un inel cu un diamant turcoaz uriaş, care i-a aparţinut Prinţesei Diana.

The Woman Magazine_RoyalWedding5

 Pașii spre altar

În stilul propriu, independent, Meghan a ales să facă primii pași spre altar singură. Întrucât tatăl ei nu a putut fii prezent, Prințul Charles, tatăl Prințului Harry, a fost cel care i s-a alăturat de la jumătatea capelei, conducând-o, mai departe, către altar.

Domnișoara de onoare

Conform tradiției Coroanei Britanice, viitoarea mireasă își alege o domnișoară de onoare care să îi fie alături în ziua cea mare. Argumentând că nu poate alege doar o singură persoană dintre prietenele apropriate, Meghan Markle a renunțat la această tradiție, fiind, însă, însoțită de grupul de 10 copii – 6 fetițe și 4 băieței, printre care și nepoții ei, Prințul George și Prințesa Charlotte. Ineditul a intervenit și aici: în general, toți copiii provin din familia regală, dar, în acest caz, jumătate din ei, sunt copiii prietenelor miresei.

The Woman Magazine_RoyalWedding6

Discursul de la petrecere

În mod normal, la petrecerea ulterioară ceremoniei, cel care ține discursul este tatăl miresei. Deși alegerea lui Meghan poate fi interpretată ca o urmare a lipsei tatălui său de la eveniment, aceasta își exprimase cu ceva timp înainte dorința de a le mulțumi membrilor familiei regale pentru primirea călduroasă, ca semn al iubirii pentru Prințul Harry, dar și ca o reconfirmare a “rebeliunii”, a faptului că nu ține cont de bariere și face exact ce simte.

Semnele de afecțiune

Pe lângă clasicul sărut din ziua nunții, cuplurile regale sunt, de regulă, destul de rezervate în ceea ce privește manifestarea publică a dragostei. În cazul lui Harry și al lui Meghan, aceștia nu și-au ascuns în niciun moment emoțiile și gesturile. De la ținutul de mână pe tot timpul cenemoniei și până la replica de admirație a mirelui – “Arăţi uimitor”-, cuplul nu a lăsat protocolul să le cenzureze momentele de afecțiune.

The Woman Magazine_RoyalWedding4

by Izabela Rădoi, junior editor The Woman Magazine

Izabela studiază Publicitatea în cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. A explorat domeniul creativ din mai multe perspective: copywriting, social media, organizare de evenimente și jurnalism. Motto-ul ei? ,,Creativity is intelligence having fun.”

Surse foto: nytimes.com, elle.ro, bbc.com