„MO” revine la Cluj în această vineri, exclusiv pentru studenți. Unde poți vedea filmul?

22 noiembrie este ziua dedicată filmului „MO” în cadrul universitar din Cluj-Napoca. Gazdele celor 2 proiecții de film sunt facultățile din cadrul Universității Babeș-Bolyai:  Facultatea de Teatru și Film și Facultatea de Litere.

Pornind de la un caz real, filmul „MO” spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor de la facultate. După ce îl roagă să repete examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat.

Filmul poate fi vizionat gratuit de către studenții din Cluj-Napoca în 22 noiembrie 2019:

-> Facultatea de Teatru și Film: ora 12:00

IMG_20191120_120151_141

-> Facultatea de Litere: ora 14:00

IMG_20191120_120329_254

Sesiune de Q&A cu regizorul Radu Dragomir și actrița Dana Rogoz 

După vizionarea gratuită a filmului de către studenți, va avea loc câte o sesiune de Q&A – întrebări și răspunsuri la care vor fi prezenți regizorul Radu Dragomir, actrița în rol principal Dana Rogoz și reprezentanții din cadrul facultăților partenere, de la Facultatea de Teatru și Film și de la Facultatea de Litere, U.B.B.

„Ne bucurăm să ne întoarcem la Cluj cu filmul „MO”, pentru a 3-a oară. Putem spune că e un proiect care a început acolo, dat fiind faptul că povestea filmului este inspirată de o știre apărută în Cluj. Iar după premiera „MO” în cadrul TIFF Cluj, mai mulți din public ne-au sugerat ideea de a duce filmul inclusiv în mediul universitar, lansând astfel o dezbatere între studenți pe tema abuzului de putere și abuzului sexual. Am organizat deja astfel de întâlniri la facultăți din București, iar acum venim special pentru a vorbi cu studenții din Cluj. Cred că doar vorbind deschis despre aceste lucruri putem să le evităm pe viitor”, afirmă Dana Rogoz.

Despre filmul „MO”

„MO” a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo în acest an și a avut premiera în țară în cinematografe la început de octombrie. Avanpremiera filmului de lungmetraj în care joacă Dana Rogoz, Mădălina Craiu, Radu Vasilescu a avut loc și în cadrul TIFF din acest an, la Cluj-Napoca.

„MO” este selectat și la Cairo International Film Festival, în secțiunea International Panorama și la Making Waves: Romanian Cinema, la New York, la secțiunea Best New Releases.

Filmul „MO” este distribuit de Bad Unicorn, iar evenimentul dedicat studenților din Cluj este organizat în parteneriat cu Oameni cu Idei.