#nostigmanoshame, prima campanie anti-stigmă dedicată copiilor şi adolescenţilor

Inițiativa #nostigmanoshame

Holo crede în puterea din oameni, în toleranță, înțelepciune și beneficiul extraordinar al educației. Cu fiecare individ, schimbăm o comunitate, spunem noi de fiecare dată. Iar schimbarea devine palpabilă atunci când ridiculizarea, abuzul de putere, neimplicarea și pasivitatea vor fi înlocuite cu o dorință reală de schimbare, cu empatie, cu răbdare și cu o anume formă de activism.

Pentru a crește, susține și educa o nouă variantă, mereu mai bună, a noastră, respectiv copiii, de cele mai multe ori avem, întâi de toate, de vindecat propriile noastre răni.

Holo - The Woman Magazine1

#nostigmanoshame este un demers Holo creat pentru a scoate copilăria și adolescența din mediul stigmatizant în care sunt, adeseori, catalogate.

Principiile #nostigmanoshame

Educația începe, cu siguranță, acasă. Însă nu se oprește, niciodată, acolo. Ne dorim ca prin toate evenimentele asociate acestui demers să creăm un flux informațional care să fie util atât părinților, în misiunea lor de a crește, educa sănătos și susține comunitatea de mâine, dar și educatorilor, învățătorilor și profesorilor, în eforturile lor zilnice de a-i susține pe copiii noștri. În același timp, nu am uitat nici de centrele multifuncționale ce adăpostesc copii abandonați, fără familii și nedoriți, care trăiesc o realiate de care cei mai mulți dintre noi nici nu suntem conștienți.

De aceea, fiecare eveniment marca Holo va avea o pluralitate segmentată în așa fel încât informațiile validate științific și susținute de către echipa noastră de specialiști să aibă ecou în fiecare cadru în care există copii. Vom avea, pe de o parte, evenimente dedicate părinților ce vor să afle cum pot combate stigma și rușinea asociate cu copilăria și adolescența, iar pe de alta parte, fiecare dintre aceste evenimente va avea o replică identică, gratuită, în sistemele de învățământ de stat – grădinițe, școli și licee.

Evenimentul ,,Greutatea” kilogramelor

Dacă la nivel social general acceptat imaginea dezirabilă este cea suplă, realitatea ne izbește cu porții extra large, cu un aport caloric nesănătos, și cu expuneri repetate la alimente și băuturi nesănătoase. Sunt date care arată că, de-a lungul anilor, porţia „normală” la diverse categorii de produse a crescut foarte mult. În acest context viciat, familia ce trăiește într-un mediu obezogenic are o misiune greu de îndeplinit – aceea de a-și păstra membrii sănătoși și echilibrați, împotriva tuturor șanselor.

Holo - The Woman Magazine4

Greutatea și imaginea corporală au fost mereu subiecte de interes, pe care le resimțim și la care ne raportăm de la vârste mici. Părinții vor copii sănătoși și acces la informații nutriționale și alimentare corecte, comportamentul alimentar reprezentând una dintre temele majore de discuție și preocupare în rândul părinților. Alături de părinți, mediul social, prietenii copiilor și valorile mass-media influențează comportamentul alimentar al copiilor noștri.

Căror întrebări răspunde evenimentul?

De ce unii copii au probleme de greutate şi ce putem face?

Cum contribuie mediul social la problemele de greutate?

De ce discriminăm şi stigmatizăm persoanele cu greutate mare?

Care este impactul emoţional al stigmei asupra copilului?

Cum este afectată familia de stigmatizare?

Cum se pot trata problemele de greutate?

Cum ne putem încuraja copiii să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase?

Evenimentul va avea loc în 17 mai a.c. și este susținut de Adela Raluca Moldovan, doctor în psihologie, psihoterapeut & psiholog clinician.

Detalii și înscrieri

Detalii despre variantele de înscriere la acest eveniment, precum și despre prețuri, găsiți pe pagina evenimentului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alte evenimente #nostigmanoshame

Cum începem educația sexuală a copiilor? – Un eveniment dedicat părinților și educatorilor cu copii cu vârste între 2 – 6 ani

Ce le spunem copiilor noștri despre sexualitate? – Un eveniment dedicat părinților și educatorilor cu copii cu vârste intre 6 – 10 ani

Despre sex și alți demoni – O pledoarie pentru o educație sexuală sănătoasă a adolescenților

Copilul și identitatea sa – o incursiune în sterotipurile de gen

Ce înseamnă „corpul perfect” – cum îi ajutăm pe copii să aibă o relație sănătoasă cu corpul lor?

Bullying între copii – cum gestionăm agresiunile fizice și pe cele emoționale

Copilul real – un workshop despre acceptare necondiționată

Holo - The Woman Magazine2

Toate detaliile despre alte proiecte și evenimente susținute de Holo la Cluj găsiți pe site

Holo este o inițiativă unică pe piața românească, a cărei unic scop este starea de bine, emoțional și fizic, a fiecărui individ din comunitate.

Raluca Anton – doctor în psihologie, psihoterapeut și supervizor în psihoterapii

Oana Cobeanu  – doctor în psihologie, psihoterapeut și psiholog clinician

Adela Moldovan – doctor în psihologie, psihoterapeut și psiholog clinician

Sursă foto: HOLO, Raluca Ciornea Photography