Paolina Russo își lansează prima colecție pe podium, la Săptămâna Modei de la Copenhaga

Brandul londonez Paolina Russo, câștigător al premiului Zalando Visionary Award, își lansează prima colecție pe podium, intitulată Monolithic, în cadrul Săptămânii Modei de la Copenhaga, sezonul SS24.

Colecția celor două co-creative directors, Paolina Russo și Lucile Guilmard, combină tehnici artizanale cu producția industrializată, creând o punte de legătură între meșteșugurile tradiționale și tehnologie. Podiumul pe care a fost prezentată colecția a fost unul multicolor, având un model de rune sculptate ce a evocat nostalgia urbană a țesăturilor găsite în casa copilăriei eroinei, protagonista brandului, precum și pe cea a frescelor pastelate pe care aceasta le desena pe trotuarele de afară. Pietrele statuare – elementele centrale de design ale spațiului – amintesc în același timp de cercurile antice de piatră și de structurile futuriste ale construcțiilor terestre care au servit drept sursă de inspirație pentru brand.

Lena Sophie Röper, director Designer & Luxury, afirmă: „Creațiile Paolinei Russo sunt unice, proaspete și pur și simplu frumoase. Totul pare cu adevărat inovator, avangardist și neașteptat – mai ales tricotajele caracteristice de tip iluzie. Mă bucur că, prin intermediul Zalando Visionary Award, am avut șansa de a lucra cu doi designeri talentați care sunt suficient de curajoși și inovatori pentru a-și urmări propria viziune. Cei doi designeri exemplifică ceea ce reprezintă acest premiu – creativitate și design, impact social și inovație.”

Denimul gradient, creat folosind țesături și procese de producție cu consum redus de apă, este un element cheie în universul Paolina Russo. Însemnele florale de tip pastoral ale brandului sunt imprimate cu aerograful și cu laserul pe bolerouri și fuste mini, pe jachete și pe blugi largi, fiind inspirate din sculpturile antice în piatră. Rochiile cu croială oblică, imprimate din șifon amplifică angajamentul brandului față de o abordare practică, axată pe confort, a vestimentației și a hainelor tricotate – acestea sunt lipsite în mod intenționat de feronerie și sunt realizate din monofibre ușoare de bumbac.

Bermudele jersey, pantalonii de trening, hanoracele și tricourile apar în pasteluri calcaroase, decolorate de soare, fiind decorate cu amprente ale unor relicve primordiale. De asemenea, puloverele din tricot de tip iluzie și rochiile tip coloană cu patchwork semi-transparent apar în nuanțe multicolore, aducând în prim plan eleganța stoică a femeii războinice Paolina Russo.

Paolina Russo și Lucile Guilmard, co-creative directors ai brandului Paolina Russo: „Suntem cu adevărat încântate că am participat la Săptămâna Modei de la Copenhaga în calitate de câștigătoare ale premiului Zalando Visionary Award și pentru că am putut împărtăși și sărbători munca noastră cu un public larg este o oportunitate incredibilă. Atingerea standardelor înalte ale unui astfel de premiu ne aduce mai aproape de obiectivul nostru: modernizarea și regândirea tehnicilor și metodelor tradiționale prin inovare și o modă mai responsabilă. Sperăm că, prin munca noastră, i-am inspirat și pe alții să se simtă motivați de propriile tehnici și să aibă încredere să se exprime.”

Fiecare piesă din colecție exemplifică dorința brandului de a provoca și moderniza sensul artei tradiționale, permițând ca experiența producției colaborative să conducă la inovație. Colecția întruchipează etosul care stă la baza Paolina Russo: recontextualizarea și celebrarea practicilor artizanale de odinioară pentru a articula o estetică ancorată în viitor.

 

Credit foto: James Cochrane