Povestea festivalurilor ne inspiră. Iată 5 femei DJ care au reușit!

Perioada fascinantă a festivalurilor ne inspiră. Așa că, articolul de astăzi este dedicat femeilor DJ, extrem de talentate, care s-au afirmat în această industrie, demonstrând faptul că acest domeniu nu este exclusiv al bărbaților. Iată 5 femei Dj care se află în plină ascensiune!

TOKIMONSTA

Pe numele său adevărat, Jennifer Lee, este un producător și DJ american, de origine coreeană. Cu diplomă în afaceri, a lucrat inițial pentru un producător de jocuri video. Aceasta a devenit prima femeie care s-a alăturat casei de discuri Flying Lotus Brainfeeder, unde a lansat, în anul 2010, un LP, „ Midnight Menu”. Apoi a lansat albumele „ Half Shadow” și „ Desiderium”, ultimul la propria casă de discuri, Young Art Records.

8726134499_0ab699aa8a_o

Tokimonsta a fost evaluată drept cea mai bună femeie DJ din Los Angeles, de către LA Weekly. O parte din activitatea sa profesională se desfașoară la Academia de Muzică Red Bull, ca lector. În anul 2015, ea a anunțat că noul său album solo va fi numit „ Fovere” și va fi promovat în noul său turneu.

NERVO

Gemenele Miriam Nervo și Olivia Nervo, de origine australiană, sunt cunoscute sub numele de scenă Nervo. După ce au semnat cu Sony, la vârsta de 18 ani, surorile și-au urmărit cariera ca parteneri de compoziție. Single-ul lor „ When Love Takes Over”, realizat de David Guetta și Kelly Rowland, a câștigat Premiul Grammy.

dj1

Nervo au fost descrișe ca fiind unele dintre cele mai bine plătite de femei din lume. Nominalizate pentru „ Cel mai bun DJ” la inaugurarea premiilor Radio World Music Awards, de la stadionul Azteca, pe 29 martie 2017, Nervo au mixat  în fața unei mulțimi de mii de oameni și a unui public de radio de peste 10 milioane de ascultători.

ANNA LUNOE

Este un DJ australian, care a paticipat la festivaluri de muzică ca Coachella, Lollapalooza, Ultra, TomorrowWorld și Hard Summer. Și-a început cariera muzicală ca gazdă a unui show, al unui post de televiziune de tineret din Sydney, lucrând, la început, alături de Disclosure și M.I.A.

dj8

În anul 2015,  a fost abordata pentru a colabora cu un grup de artiști, inclusiv Dr. Dre, Pharrell, Elton John & Drake. Un an mai târziu, a devenit primul DJ de sex feminin solo, care a cântat la scena principală de la Electric Daisy Carnival, Las Vegas. În prezent, aceasta este gazda programului săptămânal intitulat „ Anna Lunoe prezintă: HYPERHOUSE”, difuzat în direct peste 100 de țări.

MAYA JANE COLES

Este producător de muzical, inginer audio și DJ. Născută la Londra, având descendență britanică și japoneză, Maya compune și interpretează muzică, dar este dedicată și dubstepului. În anul 2011, este votată drept ,, Cel mai bun nou începător” la premiile Ibiza DJ Awards, ajungând pe locul 9, în clasamentul anual al DJ-ului Resident Advisor.

dj 6

În noiembrie, Rolling Stone o plasează pe Maya Jane Coles pe locul 15 in topul celor 25 cei mai influenți DJ din lume. La sfârșitul anului 2014, piesa ,, What They Say” câștigă popularitate, după ce este inclusă în piesa lui Nicki Minaj ,, Truffle Butter”, o piesă realizată în colaborare cu Drake și Lil Wayne.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de 12 ani și autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: mixing.dj, pinterest.com, npr.org, conversationsabouther.net, kaboom-magazine.com