Povești de seară pentru Fete Rebele

Cu scopul de a inspira tinerele fete să viseze și să lupte mai mult, două femei – un jurnalist și un dramaturg – au venit cu o propunere inedită: Povești de seară pentru fete Rebele.

rebel1

Good Night Stories for Rebel Girls

Primul volum cuprinde 100 de povestiri și portrete ale femeilor puternice, de la Elizabeth I la Serena Williams. Good Night Stories for Rebel Girls este o carte pentru copii, cu povesti despre viața femeilor extraordinare din trecut și prezent, ilustrate de 60 de artiști de sex feminin, din întreaga lume.

Volumul 2 cuprinde 100 de povestiri pentru seară, cu eroine care au infăptuit lucruri uimitoare, stârning cititorilor o curiozitate arzătoare pentru a afla mai multe despre fiecare, în parte. Cele 100 de povestiri noi sunt inspirate din viața femeilor extraordinare, de la Nefertiti la Beyonce.

La sfârșitul anului 2011, Elena lucra ca jurnalist, iar Francesca ca scenarist și dramaturg. Au construit împreună prima revistă iPad pentru copii din lume, Revista Timbuktu, care a câștigat numeroase premii și a fost prezentată în multe publicații importante. Începând cu anul 2016, au 12 aplicații mobile în Apple App Store, au publicat 6 cărți în limba engleză, franceză și italiană:

„Pentru că suntem fete, călătoria noastră antreprenorială ne-a făcut să înțelegem cât de important este ca fetele să crească înconjurate de modele. Le ajută să fie mai încrezătoare și să tindă spre țeluri mai înalte. Ne-am dat seama că 95% din cărțile și emisiunile de televiziune cu care am crescut, lipsesc fetele în poziții proeminente. Am făcut unele cercetări și am descoperit că acest lucru nu s-a schimbat mult în ultimii 20 de ani, deci am decis să facem ceva în acest sens.” spun cele două autoare.

rebel3

Îndemnul autoarelor este să citim aceste povești fiicelor noastre și fiilor, fiind esențial ca ei să învețe să identifice și să empatizeze cu eroinele. Povestirile din carte sunt o mare sursă de inspirație pentru oricine, bărbat sau femeie, copil sau adult.

Surse foto & articol: mashable.com, heimamarket.com, twitter.com, rebelgirls.co, youtube.com