Președintele Consiliului IMM propune transformarea liceelor economice în școli de antreprenoriat

România s-a dezvoltat în ultimii ani pe partea de antreprenoriat, iar tot mai multe persoane își doresc să își deschidă o mică afacere. Cunoașterea însă, o dobândesc din cărți sau din cursuri private de formare, realizate de antreprenori de succes din țară sau din străinătate. Potrivit Profit.ro, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, în prezent președintele Consiliului IMM, Florin Jianu, crede că țara noastră ar avea foarte multe de câștigat dacă ar înființa în locul școlilor economice (destul de învechite în abordarea lor), școli de antreprenoriat, cu viziune nouă.

woman-writing-in-office_23-2147650971

În opinia sa, varianta optimă ar fi deschiderea cel puțin a unei școli de antreprenoriat în fiecare județ din țară, dar accentul să fie mai mare pe județele cu un bogat potential economic.

app-woman-white-solution-closeup-two_1418-517

Fostul ministru explică că noile structuri economice lucrează cu alte instrumente, iar ceea ce se studiază acum în liceele de profil este cu mulți pași în urmă. Tot el mai punctează faptul că absolvenții școlilor de antreprenoriat nu trebuie în mod obligatoriu să devină mai apoi lideri de afacere, ci, prin prisma cunoștințelor moderne acumulate, se pot angaja în structurile administrației publice locale și centrale, pentru a contribui la reforma ei.

,,Deci, chiar dacă pleacă la stat sau ca angajați într-o companie, acești absolvenți vor avea alt spirit de inițiativă”, adaugă acesta.

executive-entrepreneurship-windows-corporate-adult_1253-879

Florin Jianu mai afirmă și că pentru a înființa, sau mai potrivit spus, pentru a reforma aceste școli, nu costă din punct de vedere financiar aproape nimic. Infrastructura există deja, deci nu trebuie umblat decât la forma problemei, nu doar la fondul ei: ,,Statul va câștiga, astfel, antreprenori care plătesc taxe și impozite, oameni care nu mai stau cu capul plecat, așteptând ajutoare sociale. La rândul lor, vor angaja personal și vor contribui la diminuarea șomajului”, a concluzionat fostul ministru.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

 Sursă foto: www.freepik.com