Primul secret al antreprenoarelor de succes

Sunt multe variante pentru a defini succesul și este variabil pentru fiecare antreprenoare în parte, în funcție de personalitate, de zona țării unde activează, de nișa de clienți, dar indiferent ce înseamnă pentru fiecare dintre noi succesul în afaceri, există câteva secrete pe care, dacă le aplicăm, putem ajunge la propria noastră variantă de succes.

Pentru mine, să fiu o antreprenoare de succes înseamnă: să creez ceea ce îmi place, să am o echipă motivată și productivă, să îmi realizez misiunea de a ajuta femeile antreprenoare să trăiască o viață savuroasă, să am timp liniștit pentru mine și familia mea, să călătoresc și să mă odihnesc suficient. Sunt recunoscătoare în fiecare zi că experimentez ceea ce eu numesc, o femeie de succes.

Primul secret pe care îl dețin antreprenoarele de succes este claritatea!

Știu cum este să ai o mare pasiune pe care îți dorești să o experimentezi în fiecare zi, împărtășind-o cu alții, prin intermediul afacerii tale! Been there, done that!

Entuziasmul și creativitatea sunt la cote maxime și mintea îți abundă de idei noi, despre ce ai putea face. Ai vrea să le aplici pe toate, dar nu știi ce să alegi și cu ce să începi…

Te întrebi: „ oare care este drumul meu, din atâtea variante?’’

Nu te îngrijora, este perfect normal ce se întâmplă cu ține! Se numește confuzia începutului.

Știu că mă întrebi: ‘’bun, bun, Andreea, dar eu vreau claritate, cum ajung la ea prin atâta ceață?’’, asta mi-a spus săptămâna trecută, Mihaela, una dintre clientele mele, în cadrul sesiunii de coaching.

Mihaela are o pasiune pentru plante și design floral, a absolvit Facultatea de Horticultură și a studiat la școala de design floral, Floristiq Art International, astfel și-a construit o lista generoasă de abilități și talente.

La fel de lungă este și lista de activități a Mihaelei: cultivă un anumit tip de plante într-un solar, are câteva contracte pentru decorul floral de nuntă, are contracte pe partea de amenajări de grădină și, în plus, își dorește să lanseze un magazin online cu decoruri vegetale și accesorii de grădină.

Am amețit gândindu-mă cum jonglează Mihaela între toate aceste activități și realizez că îi era greu să le pună cap la cap pentru a forma un brand coeziv!

Mai ales la început de drum, când ești o singură persoană în afacere și ai fonduri limitate de investiție, îți recomand să alegi care dintre activități este cea principală.

I-am recomandat să decidă care activitate este cea care o încânta cel mai mult (dovedindu-se și cea mai profitabilă, iuhhuu!!!) dovedindu-se a fi: creșterea plantelor.

Astfel a ales o linie principală a afacerii ei: creșterea plantelor, iar sateliții, sunt serviciile pe care le poate oferi cu ajutorul acelor plante: decor de grădini, decor de nuntă integrând acele plante, plus un blog în care să împărtășească din cunoștințele ei despre plante și design floral, integrând și un shop online pentru produsele legate de plante și decor.

Pentru a face lumina, în primul rând trage draperiile și apoi răspunde la cele 4 întrebări:

1. Fă un top al primelor 5 activități care îți creează cea mai mare plăcere.

2. Fă o listă cu toate talentele și abilitățile tale( eu am trecut pe lista mea și faptul că știu să conduc un scooter Vespa și vorbesc mai multe limbi străine).

3. Fii generoasă cu tine și nu te limita, scrie tot ce știi să faci, oricât de banal ți se pare ceea ce știi să faci.

4. Alătura cele 2 liste și vezi cum poți folosi talentele și abilitățile tale în acele activități.

Alege o activitate principală dintre toate cele 5 și vezi cum poți transformă celelalte activități, sub formă de sateliți.  O activitate în jurul căreia să construiești un brand!

Te încurajez să faci acest exercițiu de claritate, care te va ajută să mergi pe un drum de succes, de aceea am pregătit pentru ține un formular în care poți să îți completezi răspunsurile: https://goo.gl/rM6avN.

Poate vine vreo zâna care îți oferă soluții personalizate chiar în următorul articol.

Te pup și te îmbrățișez cu drag, Andreea Stor.

AS6

Am petrecut mai mult de douăzeci de ani activând în afaceri mici de familie și de mai bine de zece ani sunt în industria educației și a florilor. Am avut onoarea să reprezint România, în premieră, pe scene internaționale de design floral, în Malaysia, Belgia, Germania, Spania, începând cu 2013, iar în următorii ani, am fost recunoscută oficial ca primul profesor internațional de design floral din România. Am avut șansa să predau împreună cu maeștri de top și campioni mondiali în designul floral.

Multe dintre lucrările mele, dar și numele școlii de floristică pe care am fondat-o, Floristiq Art Internațional, au ajuns în numeroase publicații internaționale de specialitate și am fost invitată la diferite posturi TV și radio, unde am promovat educația în designului floral și afaceri.

Acestea sunt rezultatele unei călătorii în care m-am împăcat atât cu succesele mele, cât și cu toate provocările și eșecurile prin care am trecut, ajungând cine sunt astăzi, Andreea Stor, pentru că afacerile sunt o artă și floristică este un stil de viață.