QI Cosmetics: Tot ce trebuie să știi despre cosmeticele bio

Odată cu studiile ce avertizează femeile că majoritatea cosmeticelor sintetice conțin o serie de conservanți, cum ar fi parabenii, şi alte ingrediente, inclusiv cele petrochimice şi ftalaţi, ce sunt dăunătoare pielii și organismului în general, cererea produselor cosmetice bio a crescut considerabil.

Acest subiect l-am dezbătut și noi, împreună cu specialiștii Qi Cosmetics. Iată care sunt principalele beneficii ale folosirii unor produse organice, ce probleme ale tenului ne ajută să tratăm și cum putem să ne construim o trusă de machiaj cu produse 100 % naturale.

The Woman Magazine_QI Cosmetics3

Cum s-a născut brand-ul Qi Cosmetics și care este vizunea asupra frumuseții pe care se bazează?

În formulările organice/bio de la QI Cosmetics am îmbinat în mod armonios arta și știința, oferind consumatorului dermato-cosmetice într-o formă sigură și eficientă pentru utilizare. Cum pielea absoarbe o mare parte din produsele aplicate pe ea, e indicat ca produsele cosmetice folosite să fie cât mai sigure, eficiente și non-toxice.

Alegem numai ingrediente naturale de cea mai bună calitate, în mare parte organice certificate, din surse sustenabile și comerț fair-trade. Respectăm normele Ecocert și în formulări avem între 35-95% ingrediente certificate organic/bio.

Ce ingrediente stau la baza produselor Qi Cosmetics?

Conțin ingrediente naturale bio-active – vitamine, minerale, nutrienți, acizi grași esențiali, alfa și beta-hidroxi-acizi, derivate din plante. Acestea sunt compatibile cu pielea și, într-o formulare corectă, se absorb și sunt foarte eficiente.

The Woman Magazine_QI Cosmetics

Cantitățile de substanțe active folosite sunt maxime posibil, pentru a fi vizibil eficiente, dar să fie și sigure din punct de vedere al toleranței dermice.

Produsele sunt proaspete, durata de viață este mică pentru a asigura ca activele rămân la putere maximă pe toată perioada.

Ce avantaje aduc în plus produsele cosmetice bio față de cele obișnuite?

Ingrediente naturale, cât mai puțin prelucrate –  deși ingredientele sintetice sunt de până la 100 de ori mai ieftine decât cele naturale, nu sunt la fel de sigure.

Lipsa ingredientelor sintetice periculoase – produsele bio nu conțin parabeni, SLE/SLES, ftalați, triclosan, talc, ulei mineral, parafină, parfumanți sintetici.

Transparența – cei mai mulți producători de cosmetice bio expun vizibil lista de ingrediente a fiecărui produs. Sunt menționate și tipul de obținere al uleiurilor și unturilor (presare la rece sau rafinare), precum și ce ingrediente sunt din cultură ecologică.

În general, ingredientele 100% naturale stau la baza produselor de skincare. Qi cosmetics a dezvoltat și produse de make-up, bazându-se pe același principiu. Cum au îmbrățisat femeile această idee?

Femeile au fost foarte încântate de produsele cosmetice pentru machiaj, mai ales că majoritatea au filtru solar mineral, de spectru larg (UVA și UVB). Produsele de machiaj cele mai vândute sunt fondurile de ten și pudra pulbere. Acoperă, nu încarcă și sunt sigure pentru a fi purtate pe ten 8-10 ore.

The Woman Magazine_QI Cosmetics1

Ce probleme ale tenului tratează produsele dumneavoastră?

Produsele sunt multi-valente – pot trata și reduce manifestările acneice, hrănind în profunzime tenul și, în același timp, reducând semnele îmbătrânirii (diminuarea petelor, netezirea liniilor fine etc.).

Cum plănuiți să extindeți gama de produse? Aveți deja o linie nouă la care vă gândiți?

Deoarece există un interes crescut din zona de spa-uri și saloane de înfrumusețare, lucrăm deja la niște game speciale, de tratament targetat (cearcăne, pete, hidratare), cuprinse în niște formule ce pot fi folosite și cu aparate de înfrumusețare actuale ( RF, micro-curenți, derma-pen etc.).

În plus, lucrăm la mărirea gamelor de machiaj, din punct de vedere al varietății culorilor.

The Woman Magazine_QI Cosmetics2

by Izabela Rădoi, junior editor The Woman Magazine

Izabela studiază Publicitatea în cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. A explorat domeniul creativ din mai multe perspective: copywriting, social media, organizare de evenimente și jurnalism. Motto-ul ei? ,,Creativity is intelligence having fun.”

Sursă foto: Qi Cosmetics