Recrutările din industria ospitalității rămân constante și în vârful sezonului estival

În plin sezon estival, operatorii din industria ospitalității continuă să facă recrutări pentru a acoperi necesarul de angajați. Pe platforma de recrutare online bestjobs, sunt în prezent disponibile aproximativ 2.000 de posturi în Turism și HoReCa, la nivel național, cu 15% mai multe decât anul trecut. O accelerare a turismului pe plan local este confirmată și cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, care arată că numărul străinilor care vizitau țara noastră în mai 2023 era cu 13% mai mare decât în 2022, indicând un sezon turistic mai activ.

„La trei ani de la criza puternică de personal ce a afectat Turismul și HoReCa, observăm că angajatorii se străduiesc să-și completeze necesarul de angajați, motiv pentru care și avem în prezent un număr atât de mare de posturi deschise în aceste domenii. Foarte mulți dintre ei apelează la muncitori din afara spațiului european, atât pentru forța de muncă disponibilă, cât și datorită posibilității de a acoperi mai eficient nevoile salariale. Această soluție plasează aceste domenii în topul celor care atrag angajați non-UE în număr mare, alături de Construcții, Producție și Transporturi.”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Cea mai mare parte a ofertei de joburi este concentrată în regiunile cu trafic turistic mai intens, cum ar fi stațiunile de la mare și munte, dar și Capitala României.

 

Ce salarii obțin candidații care aplică la joburile sezonului estival

Joburile specifice sezonului estival au atras în luna iulie 25.000 de aplicări. Cele mai multe CV-uri au fost depuse pentru posturile de operator recepție, unde oferta salarială este cuprinsă între 450 și 600 euro, ospătar, care poate câștiga aproximativ 500 de euro, în medie, fără bacșiș, shaormar, cu un salariu cuprins între 450 și chiar 700 euro net, agent turistic, 800-1.200 euro lunar, administrator pensiune turistică, aproximativ 1.000 euro net lunar.

Oferta de joburi active pe bestjobs este foarte variată, iar cu ajutorul instrumentului de îndrumare profesională de bază de Inteligență Artificială – BIA -, candidații își pot găsi jobul dorit introducând criteriile vizate direct în chat. Pe baza elementelor menționate de candidați, având sau nu cont activ pe bestjobs, aceștia primesc link-uri cu joburile potrivite pentru ei, la care pot să aplice direct urmând instrucțiunile platformei.

 

Despre bestjobs 

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, bestjobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării. Bestjobs sprijină candidații în găsirea jobului potrivit, oferindu-le informații salariale actualizate constant, și îi susține pe angajatori în procesul de recrutare prin serviciul de tip agenție – HIRE, care contribuie semnificativ la optimizarea costurilor și la reducerea timpului de căutare. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

 

Sursă foto copertă: Freepik