România, atractivă turistic. Numărul turiștilor a crescut cu peste 10% în 2017

România începe să devină atractivă din punct de vedere turistic. Numărul turiștilor care s-au cazat în România a crescut cu peste 10% în 2017, potrivit datelor Institutului Național de Statistică pentru perioada ianuarie-noiembrie 2017.

romania-flag-ruffled-beautifully-waving-macro-close-up-shot_1379-152

Numărul turiștilor a fost de peste 11 milioane, ceea ce înseamnă o creștere de 10,4% faţă de aceeași perioadă a anului 2016. Sosirile turiştilor români în locurile de cazare au reprezentat 77% din total, în timp ce turiştii străini au reprezentat 23%. Cei mai mulți turiști străini au fost din țări ale Europei (85,9%). Totodată, dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Bulgaria (24,6%), Ungaria (21,7%), Italia (10%), Germania (9,2%), Polonia (5,3%), Franţa (5,1%) şi Regatul Unit (4,9%).

Harta-romaniei-mica-600x423

Și de sărbători mulți români au petrecut în țară

Datele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc arată că de Crăciun turiștii români au cheltuit aproape 15 milioane de euro.  Peste 78 de mii de persoane au petrecut minivacanţa în stațiunile din țară, unde au cheltuit în medie 900 de lei pe sejur. Majoritatea turiștilor au ales să îşi petreacă sărbătoarea Crăciunului în mod tradiţional, în locații rurale, bucurându-se de preparatele cu specific românesc.

0d5967b78dbfa1c3f13f3cbc40be2da1

De Revelion cifrele au fost și mai mari. Turiştii români au cheltuit circa 37 milioane de euro. Peste 167 de mii de persoane au petrecut în țară, cele mai căutate zone fiind Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş şi Rânca.

By Loredana Bertișan – Editor Contributor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Surse foto: Pinterest, Romaniajournal, Urbannomads.com