Rucsandra Hurezeanu – „Am devenit femeia pentru care visam să creez produsele cosmetice de îngrijire”

Atunci când spui Ivatherm, spui Rucsandra Hurezeanu, cea care a înființat acest brand de succes în urmă cu un deceniu. Produsele conţin apă termală Herculane și sunt fabricate în Franţa. Pot fi găsite exclusiv în farmacii, atât în România, cât și în Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia.

Rucsandra ne-a răspuns întrebărilor legate de succesul în care constă un brand, despre răbdarea cu care se construiește acesta, dar și despre spiritul antreprenorial. „Ivatherm a luat naștere dintr-o pasiune a mea mai veche pentru cosmetice, parfumuri, texturi și esențe, îmbinată cu o lungă experiență în industria farmaceutică, în marketing și vânzări.”

 

The Woman: Care considerați că sunt normele fundamentale în construirea unui business?

Rucsandra Hurezeanu: Suntem convinși că în domeniul nostru, esențial este produsul. Fără un produs bun nu poți construi nimic pe termen lung. Mai cred că e necesară construcția solidă a pilonilor brandingului, poziționare, packaging și comunicare. Unicitatea ofertei în cazul nostru vine cu apa termală Herculane din cea mai veche sursă de apă termală din Europa. Proprietățile ei antiiflamatorii, calmante și antiiritante pentru piele sunt benefice îngrijirii pielii sensibile. În același timp, formulele Ivatherm sunt unice și exclusive, create împreună cu cercetători francezi, cu cei mai noi și mai performanți activi cosmetici.

 

Cum ați descrie experiența pariziană prin prisma masteratului pe care l-ați urmat acolo, în Marketing Farmaceutic la École Supérieure de Commerce de Paris, în Franţa?

Cred că anii de studiu petrecuți la Paris au fost cel mai important pas înainte pe toate planurile: cultural, educațional, chiar și emoțional. Învățând la una din cele mai bune școli din Europa mi-am descoperit pasiunea mea pentru antreprenoriat. Am descoperit și m-am îndrăgostit de cosmeticele de farmacie și am devenit femeia pentru care visam să creez produsele cosmetice de îngrijire. Am înțeles și am adoptat imediat alegerea franțuzoaicelor pentru dermocosmetice, produse inovatoare, sigure și eficiente.

 

Spiritul antreprenorial l-ați dobândit tot în familie. Cum a apărut ideea de a deschide Ivatherm,  compania românească de dermocosmetice dedicate pielii sensibile?

Ivatherm a luat naștere dintr-o pasiune a mea mai veche pentru cosmetice, parfumuri, texturi și esențe, îmbinată cu o lungă experiență în industria farmaceutică, în marketing și vânzări. Am creat primul brand românesc de dermocosmetice cu apa termală Herculane din dorința de a oferi femeilor produse actuale, performanțe în concordanță cu așteptările lor. Fiecare ingredient este atent ales, fiecare textură și parfum sunt îndelung alese, formulate și reformulate.

Am moștenit probabil curajul și perseverența mamei mele, una dintre primele femei antreprenoare din România. Întotdeauna mi-am dorit să fiu ca ea.

 

12190806_10206728181340861_3934406626699322788_n

Au trecut 10 ani de când ați înființat Ivatherm. Care au fost cele mai mari provocări de-a lungul timpului?

În 2005, într-un birou mic cu trei camere pe George Călinescu, împreună cu Brândușa și Diana, care sunt și astăzi printre managerii Ivatherm, puneam pe piață primele 6 produse Ivatherm. Îmi amintesc prima discuție cu managerii farmaciilor Sensiblu. Dupa ce ne-au ascultat o jumătate de oră au părut convinși de concept, de texturi, packaging, strategie. Ei ne-au spus: „Bine, fie, vi le punem pe raft. Dar să nu aveți așteptări mari, vânzările vor fi mici”. Au avut dreptate. În primii doi ani, vânzările erau atât de mici, încât nu reușeam să plătim din ce încasam salariile și producția. Eram într-un cash-flow negativ permanent. Au fost anii cei mai grei!

Pe vremea aceea, intram în farmacii, întrebam cum merg produsele Ivatherm și mi se spunea aproape de fiecare data: Nu merg. Nu m-am îndoit însă niciodată că vom reuși. Și iată că astăzi, dupa 10 ani, Ivatherm e a patra marcă vândută în farmaciile din România și o prezență internațională în 10 țări. Privind retrospectiv, probabil cele mai mari provocări au fost cele ale primilor ani și recent cele legate de extinderea internațională, odată cu intenția noastră de a transforma Ivatherm într-un brand global.

 

Ce inovații pregătiți pentru anul viitor în materie de dermocosmetice?

Ne putem mândri cu câteva inovații ce reprezintă referințe absolute în cosmetologie. Resveratrol– activator al genelor longevității numite Sirtuine de către cercetătorii de la Harvard în crema anti-rid, Celule stem vegetale care regenerează celulele stem epidermice adulte în produsele Una, Glicanii care restabilesc comunicarea celulară impulsionând fibroblastii să producă mai mult colagen în crema Glicolift, Aquaphiline-Aquaporine cu rolul lor în hidratare și echilibrul hydric în piele în produsele Aquafil, sunt cateva din inovațiile noastre.

 

În toamna acestui an am creat gama Toleriskin lansată la Congresul Național de Dermatologie de la București, cu efect pro-biotic pentru pielea intolerantă. În acest moment, suntem preocupați de crearea de produse noi pentru Asia și Orientul Mijlociu.

 

Care sunt activitățile cărora vă dedicați timpul liber?

Călătoresc destul de mult și nu uit niciodată să mă bucur de frumusețea și cultura locului, oriunde aș fi, și chiar dacă sunt acolo doar pentru o zi sau două. Momentele de întâlnire cu familia, și cele în care revedem de fiecare dată prieteni dragi sunt printre cele mai relaxante și încântătoare.

Citesc literatură, filosofie, biografiile oamenilor pe care-i admir, reviste de specialitate. Practic meditația, yoga și fac mult sport. Sunt un om foarte disciplinat : ).

 

Care sunt pasiunile copiilor dumneavoastră? Sunt mai interesați de partea medicală sau mai degrabă de jurnalism?

Luca și Toma, la 11 și respectiv 8 ani nu au deocamdată nicio atracție pentru profesiile noastre. Ei construiesc lego, pictează, cântă la pian, joacă tenis cu plăcere și leagă prietenii cu mare ușurință. În general, le încurajăm pasiunile și curiozitățile în orice direcție s-ar manifesta ele.

 

Cum arată o zi de sărbătoare în familia dumneavoastră? Aveți anumite cutume pe care le respectați în fiecare an?

O zi de sărbătoare e de fiecare dată cu familia reunită. Ne adunăm în micul nostru trib familial, cu bunici, părinți, copii și prieteni dragi cu care împărtășim pățanii, întâmplări amuzante sau mici succese. Când ne adunăm împreună, ne încurajăm și ne susținem reciproc, ne simțim reîncărcați de energie și iubire.

 

sursa foto: facebook