Sănătatea pe primul plan. Detoxifierea de toamnă

Corpul nostru obosește. Îl lovim zilnic cu stres, mâncare nesănătoasă, odihnă insuficientă. Detoxifierea este pasul care ne ajută să luăm practic o gură de aer curat, iar cea de toamnă va contribui și la creșterea sistemului imunitar, ca să fim gata pentru câteva luni friguroase.

book-composition-with-breakfast_23-2147702846

În primul rând trebuie să renunți pas cu pas la alimentele reci pe care le-ai consumat cu atâta poftă în sezonul cald și să crești numărul meselor gătite calde. Trebuie nepărat să ai zilnic măcar două porții de fructe întregi. Aici te poți juca cu darurile naturii de la mere, pere,  până la lucruri mai exotice precum ananasul, mango, rodii. Nu uita nici de citrice care aduc un aport major de vitamina C în corp, deci lămâi și portocale pe lista ta de cumpărături.

tasty-cold-fresh-drink-lemonade-with-lemon-mint-ice-and-lime-in-glass-on-wooden-table-closeup_1220-1340

Dacă alegi o cură de detoxifiere alegi și să consumi proteine slabe, pe care le vei asimila din carnea de vită sau bivol, ouă, carne de miel sau pasăre și brânză tofu. La acestea adaugi legume crude sau înăbușite care deși probabil nu ți se par la fel de gustoase ca cele trase în uleiuri, sunt cu mult mai sănătoase.

hungry-young-woman-eating-a-tasty-burger_1140-17

Probabil că nu obișnuiești să faci asta ca un obicei, dar uleiurile consumate în forma lor brută, sunt minunate în planul de detoxifiere. Uleiurile de semințe de in și cele de semințe de susan îți vor crește volumul de energie.

beautiful-young-woman-enjoying-breakfast-at-home_1301-4908

În alimentația zilnică poți include condimentele de toamnă, cum ar fi scorțișoara, cuișoarele, nucușoara și anasonul. Acestea nu sunt nu numai delicioase și aromate, ci contribuie și la prevenirea indigestiei, potrivit sfatulmedicului.ro.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

 Sursă foto: www.freepik.com