Scrisoare către fiica mea | Nicolle Stănese

3 martie 2022

Ziua 3158 de dragoste infinită

Ziua 7 de război

 

Către Dragostea vieții mele, Ana-Victoria,

 

Acum 3158 de zile, pe 10 iulie 2013, cu două ore înainte de ziua mea, am înțeles ce înseamnă cuvântul infinit pus imediat lângă dragoste. Și de atunci, înțeleg asta în fiecare moment. Mulțumesc că m-ai ales pe mine să-ți fiu mamă! Prima dată când mi-ai spus că ești bucuroasă că m-ai ales, nu rosteai corect toate cuvintele și așa cum ai putut, ai spus-o, nu te-ai mai putut abține… ce moment! 

 

În fiecare an de ziua ta, îmi spui că dacă mai așteptai două ore, eram născute în aceeași zi și nu înțelegi de ce te-ai grăbit. Ce dulce! Nu ți-am spus niciodată că nu tu te-ai grăbit, eu mi-am atras asta…Știi de ce? Pentru că îmi doresc ca atunci când eu nu o să mai fiu, să fii fericită de ziua ta, nu tristă cu gândul la mine. Înțelegi, Inima mea? Gândul meu trimis în Univers a fost puternic, nu tu te-ai grăbit. Asta o să înțelegi când o să mai crești. Te iubesc!

 

Să nu te sperie data de mai sus și ce se întâmplă acum în lume, Dragostea mea. Lumea este un loc frumos, dar uneori oamenii uită că și ei sunt încă frumoși. Și când uită asta, pot face lucruri urâte. Dar să nu te sperie asta și să nu-ți pierzi încrederea în oameni! Ține minte: oamenii sunt încă frumoși! Când mai uită, ajută-i să fie buni! Tu rămâi bună, exact așa cum ești! Poate nu o să-i schimbi dar dacă rămâi așa, nu te vor schimba ei pe tine! Te iubesc!

 

Poate ar trebui să îți dau sfaturi despre ce să faci sau ce să nu faci. Poate așa ar trebui să fie scrisoarea unei mame către fiica ei, dar tu știi că noi ne simțim una pe alta, ne reglăm totul din ochi și suflet! Vreau doar să fii mereu ce își dorește inima ta! Și în tot ce faci să pui o bucățică din ea! Atât! Te iubesc!

 

Nu mă satur să mă uit adânc în ochișorii tăi. Acolo unde doar eu pot ajunge și de unde doar eu pot înțelege ce o să dai tu lumii! Magie pură e acolo! Să nu uiți asta! De acolo-mi iau eu siguranța că tu mereu o să împrăștii frumos în jurul tău! Te iubesc!

 

Sunt atât de multe momente pe care ți le-aș pune aici, dar când o să le înțelegi bine și matur, o să le povestim noi două, cu un ceai în mână. Ce știu că simți și ai simțit mereu, indiferent de anișorii pe care îi aveai, e că poți să sari de oriunde. Te prind eu! Te-am lăsat să cazi doar atunci când am știut că te poți ridica singură și asta voi continua să o fac pentru a ști sigur că atunci când eu nu sunt lângă, te ridici singură, puternică și mergi mai departe! Și asta știu că vei putea să o faci! Tot adânc în ochii tăi, imediat lângă dragoste, bunătate, empatie și sensibilitate, văd cât ești de puternică și asta mă liniștește tare! Tu poți orice! Nici asta să nu uiți! Știi ce zice mami, nu? Noi, racii, mergem cu spatele doar cât să ne luăm avânt! Te iubesc!

 

Când mă uit la tine, sunt mândră tare pentru că văd femeia care vei fi! Femeia care, la fel cum face mama ta acum, le va spune mereu tuturor femeilor din jur că sunt frumoase, puternice, minunate, cele mai bune mame pentru copiii lor! Să le iei de mână pe cele care vor avea nevoie de sprijin, să le ridici pe cele care nu au puterea să o facă singure, să le admiri pe cele care se simt neapreciate, să le ajuți pe cele care judecă să se vindece de frustrarea care le știrbește din frumusețe! Tu poți orice! Să le ajuți și pe ele să poată! Te iubesc!

 

Eu sunt aici, tu știi! Mereu în urma ta, să-ți suflu-n aripi! Te iubesc infinit, dincolo de tot! 

 

Mama. 

 

P.S Când eu scriu asta, undeva în lume, o mamă ține-n mână o căciuliță roz și-și plânge fetița de doar 6 anișori, care a fost rozul dintre oamenii mari care de 7 zile trăiesc în întunericul din inimile lor și dincolo de faptul că zdruncină liniștea unei lumi întregi, au oprit lumea unei mame, oprind inima fetiței ce purta o căciuliță roz… 

Vezi, mama? Uneori o să-ți fie greu să ierți oamenii, dar continuă să fii bună și să crezi în ei! Dacă mama fetiței cu căciuliță roz poate, o să poți și tu! 

Nicolle Stănese și fiica (2)

Materialul face parte din colecția de scrisori mamă-fiică, regăsită în Revista print The Woman (Moștenirea/Spring 2022).

Revista poate fi comandată de pe site-ul www.thewoman.ro (transportul este gratuit).