Scrisoare către fiicele mele | Ruxandra Marin

Scrisoare pentru fiicele mele, Ilinca și Natalia

 

Comorile mele, 

Visam uneori că voi avea o fetiță, visam că va fi deșteaptă și descurcăreață, vorbăreață și blândă. Și Dumnezeu mi-a dăruit două minuni: o fetiță vorbăreață și blândă și o fetiță deșteaptă și descurcăreață. 

 

V-am iubit din toată inima cât pentru o viață întreagă înainte să vă țin în brațe, când încă erați strălucirea din ochii tatălui vostru și tresăltarea inimii mele. Pentru că medicii nu vă dădeau șanse să vă nașteți și noi nu îndrăzneam să sperăm că vă vom vedea vreodată. Azi și în fiecare zi sunt așa de recunoscătoare că am privilegiu și enorma bucurie să vă văd crescând, descoperind, învățând. 

 

Sunteți lumini puternice, fetițele mele de ciocolată, care cu atât de multă căldură ne învață despre iubirea fără margini și despre iertare, despre înțelegere și răbdare. 

 

Sunt așa de mândră de voi, vă văd independența cu care vă avântați pe orice drum, vă cunosc curiozitatea cu care descoperiți orice lucru, vă înțeleg puterea și curajul de a învăța și de a urca fiecare treaptă. 

 

Aveți deja dorința de a vă întinde aripile să zburați. Îmi tresare inima … Cât timp veți mai fi doar ale mele, fetițele mele dulci? Aveți în față așa o călătorie minunată. 

 

În lume veți avea bucurii, dar și provocări, experiențele voastre vă vor șlefui, dar vă vor și întări. Voi ați primit moștenire o inimă bună, și îmi doresc să răspândiți bunătatea în orice loc veți merge. 

 

Sper că vă pot insufla un sentiment profund de credință. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu iubitor și demn de încredere. El are un plan și un scop pentru viața voastră care este mai frumos decât îmi pot imagina chiar și eu pentru voi. Învățați să vorbiți cu El zilnic, să vă puneți credința doar în El și nu vă va dezamăgi niciodată. Dumnezeu vă va da instinctele și discernământul de care aveți nevoie pentru a face alegeri dificile. Nu veți cădea niciodată când vă veți găsi sprijin în El.

 

Îmi doresc să fiți curajoase și îndrăznețe. S-ar putea să nu câștigați toate bătăliile, pentru că uneori această lume favorizează lăcomia în detrimentul binelui, dar nu contează. Luptați oricum. Fiți lumina, vocea și avocatul binelui în această lume. Lupta pentru ceea ce este corect este întotdeauna alegerea corectă.

 

Sunt atât de binecuvântată că pot să vă iubesc și să fiu mama voastră. Lumea este mai bună pentru că sunteți voi în ea, iubirile mele. Nu uitați niciodată că sunteți două comori, două minuni și că ați fost chemate să fiți lumini în această lume. 

 

 

Scrisoarea mea pentru voi este o promisiune: promisiunea că nimic nu va schimba dragostea mea pentru voi, promisiunea că voi fi aici mereu și vă voi încuraja fiecare pas, promisiunea că vă voi respecta deciziile, promisiunea că voi avea deschiderea să descoperim împreună chiar și ceea ce nu voi înțelege. 

 

Cu drag,

Mami

 

Materialul face parte din colecția de scrisori mamă-fiică, regăsită în Revista print The Woman (Moștenirea/Spring 2022).

Revista poate fi comandată de pe site-ul www.thewoman.ro (transportul este gratuit).