Simona Halep, drumul unei campioane

Pasionați de sport sau simpli telespectatori, copii sau adulți, tineri sau bătrâni, cu toții s-au bucurat de faptul că o sportivă româncă a atins vârful în tenis și s-a clasat pe primul loc în clasamentul WTA. Este vorba, bineînțeles, de Simona Halep. În semifinalele turneului de la Beijing a învins-o pe letona Jelena Ostapenko și astfel a devenit numărul unu mondial. Dar cine e de fapt, Simona Halep? De unde a pornit drumul celei care prin munca și devotamentul pentru sport a devenit un simbol al performanței?

1413970300310_wps_4_Simona_Halep_of_Romania_c

Simona s-a născut într-o familie de aromâni și a copilărit în Constanța. A început să joace tenis la patru ani, iar primul antrenor i-a fost fratele ei. Printre primii idoli s-a numărat și jucătorul Andrei Pavel, care astăzi este parte din echipa cu care Simona lucrează, ca antrenor. În lumea tenisului este cunoscută pentru un stil agresiv de joc și pentru că execută reverul cu ambele mâini.

149703575526ec5a1e

Ascensiunea profesională a început în anul 2008, cu o finală jucată la Notting Hill, dar în care fost învinsă de Arantxa Rus. Prima mare performanţă într-un turneu WTA a fost atinsă la competiţia din luna aprilie 2010 de la Marbella, Spania. A câștigat de-a lungul carierei 15 turnee WTA la simplu. Următoarele premii ca importanță sunt cele de categorie Premier de la Montreal, New Haven, Moscova, Doha, Dubai, dar și Turneul Campioanelor de la Sofia. Anterior, ea a mai jucat trei finale WTA (2010, 2011, 2012) însă toate au avut deznodământ negativ.

maxresdefault

La întoarcerea în România, Simona a declarat: ,,Visul meu a devenit realitate. De acum înainte va fi și mai greu. Îi mulțumesc lui Darren, care a crezut mereu în mine, că pot ajunge lider mondial. Îi mulțumesc domnului Țiriac, care a făcut multe pentru mine, și doamnei Ruzici, care a făcut multe pentru mine. Acestă zi va rămâne mereu în mintea mea. Îi mulțumesc și lui Andrei Pavel. Încă mai am manșeta lui, din 2008, de la Roland Garros. Era idolul meu”.

De asemenea, ea a adăugat că munca nicidecum nu se oprește aici și că cea mai mare dorință este să câștige un turneu de Grand Slam: ,,Chiar vorbeam cu mama mea, că am făcut multe sacrificii. Sâmbătă am uitat de tot. Nu pot spune că am avut o viața grea. Am avut momentele dificile, dar împlinirea profesională schimbă tot. Vreau să câștig un turneu de Grand Slam și să mă mențin cât mai mult pe locul 1. Mă voi odihni două zile, iar după aceea voi reveni pe teren și la Singapore”.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.reuters.com, www.wta.com, www.antena1.ro