Simona Pavelescu, CEO htss: „Succesul meu ca lider s-a datorat în primul rând echipei”

Simona Pavelescu este CEO htss, o companie specializată în furnizarea de soluții software de business, cu peste 1.000 de clienți în 11 țări.

Cu o vastă experiență în sectorul IT, Simona și-a descoperit pasiunea din întâmplare, fiind totuși dragoste la prima vedere. Ne spune că simte că și-a îndeplinit visul pentru că astăzi lucrează alături de oameni talentați și este de părere că de fapt caracterul acestora definește organizația.

Despre călătoria Simonei și cum și-a construit stilul de leadership într-o industrie dominată de bărbați, despre importanța factorului uman și menținerea echilibrului, despre industria IT și planurile htss, în interviul următor.

 

Simona, cum ți-ai descoperit pasiunea pentru sectorul IT? Ai știut din copilărie că aceasta este cariera pe care vrei să o urmezi?

 

A fost pură întâmplare, matematica a fost cea care m-a îndrumat spre acest domeniu, iar apoi pot spune că a fost dragoste la prima vedere. Mi-a plăcut foarte tare dinamica acestei industrii și misterul care o învăluie – în IT niciodată nu poți spune că știi totul, este un domeniu infinit în care cu cât înveți mai multe, cu atât descoperi teritorii noi neexplorate.

Analizând retrospectiv, în copilărie toate joburile pe care mi le-am imaginat erau despre oameni și pentru oameni, iar ceea ce fac astăzi urmează acest vis, sunt înconjurată de oameni talentați care dezvoltă produse pentru industriile de pharma și medical, cu impact direct asupra calității vieții umane.

 

Cum ți-ai descrie parcursul profesional și cum ți-ai conturat, de-a lungul timpului, stilul de leadership? Cum te simți ca lider într-o industrie dominată de bărbați?

 

Cariera mea a urmat două dimensiuni: curiozitate și perseverență. Am învățat foarte mult din propriile experiențe și nu am spus „Nu” la nicio oportunitate care mi s-a ivit de-a lungul parcursului meu profesional. M-au fascinat joburile dificile, nu m-a motivat poziția, ci impactul, valoarea pe care o puteai genera din rolul respectiv.

Întotdeauna, ca lider, m-am considerat un membru al echipei cu rol de facilitator, creator al unui mediu colaborativ bazat pe încredere și profesionalism. Îmi place diversitatea și de aceea consider că perspectiva feminină într-o lume tradițional dominată de bărbați aduce acel element de noutate, complementar, care este esențial pentru evoluție și inovație.

 

Te-ai simțit vreodată descurajată sau lipsită de încredere din acest motiv? Ce ai sfătui o tânără care astăzi își începe drumul profesional în sectorul IT?

 

De-a lungul carierei mele, am întâlnit o serie de obstacole care m-au ambiționat să demonstrez că pasiunea, perseverența și încrederea în forțele proprii sunt imbatabile.

Cu siguranță, astăzi este mult mai ușor pentru o fată să urmeze o carieră de succes în domeniul IT, cel puțin în România există un echilibru bun în acest sens. Provocările rămân în continuare în zona de IT leadership și aici singura mea recomandare ar fi să rămână autentică. Este cel mai bun diferențiator, greu de combătut de un competitor de sex opus.

 

Cum ai simțit numirea în calitate de CEO al htss? Care consideri că au fost principalele tale calități care te-au adus în acest punct?

 

Entuziasm și adrenalină, exact ca atunci când pregătești o nouă călătorie care nu știi cât va dura, însă ai sentimentul că participarea ta va fi esențială, vitală pentru reușită.

Autenticitatea, empatia, capacitatea de adaptare la schimbare, spiritul antreprenorial au fost calități ce au contribuit la evoluția mea ca lider și, nu în ultimul rând, motivația de a lucra cu oameni pentru oameni.

 

Ai declarat astfel: „Cred că oamenii sunt cei care fac diferenţa şi reprezintă compania, de aceea tot efortul iniţial le va fi dedicat lor”. Cum fac oamenii, în mod concret, diferența în cadrul unei organizații? Ce nu trebuie să le lipsească oamenilor cu care lucrezi?

 

Avem tendința să depersonalizăm organizațiile, dar în realitate caracterul uman definește organizația, mediul în care lucrăm, modul în care interacționăm și reușim să obținem rezultate.

Succesul meu ca lider s-a datorat în primul rând echipei, iar ingredientul secret este abilitatea de a selecta profile complementare cu care am construit împreună acel mediu familiar în care ne simțim în siguranță, avem încredere unul în celălalt, mediu propice pentru dezvoltare individuală, dar și ca grup. Avem competențe diferite, dar împărtășim aceleași valori și suntem pasionați de ceea ce facem.

 

Cum ți-ai pus amprenta asupra echipei cu care lucrezi de când ai venit în cadrul companiei? Care sunt principiile pe care încerci să le împărtășești echipei tale? Pe de cealaltă parte, ce ai învățat tu de la oamenii cu care lucrezi de când ești parte din htss?

 

În htss momentan suntem într-o etapă de transformare și construire a echipei. Construcția necesită timp, însă principiile care stau la bază sunt onestitatea, încrederea, integritatea și corectitudinea.

Ceea ce mi-a plăcut din prima zi și am apreciat la colegii mei din htss este pasiunea pe care o pun în produsele pe care le creează, optimismul și perseverența cu care depășesc obstacolele, precum și dorința neîncetată de învățare și descoperire a noilor tehnologii.

 

Menționai ca scopul vostru este de a deveni principalul partener pentru digitalizare în industria sănătăţii, la nivel european. Care sunt pașii pe care i-ați realizat până în acest moment pentru îndeplinirea obiectivului? Dar cei pe care urmează să îi parcurgeți?

 

Într-adevăr, avem un obiectiv ambițios de atins, față de care am aliniat strategia pe termen scurt și pe termen lung a companiei. Pe termen scurt, investim în produsele etalon WisePharm/WiseRetail (industria de pharma/retail) și OmniMedica 2.0 (industria sănătății), conturate după ultimele tehnologii (SAS, cloud-based, multitenant, microservices based), destinate în prima fază pieței din România, urmând ca din 2025 să adresăm active și diferite piețe europene.

 

htss este companie cu peste 1.000 de clienți în 11 țări. Cum arată și care este dinamica sectorului IT la noi versus în celelalte țări în care activați? 

 

Piața de IT din România este foarte fragmentată, iar dacă vorbim de sectorul public, diviziunea nu este determinată doar de criterii de competență, ci și politice. În anumite proiecte, clientul activează în echipe mixte cu partenerii noștri din alte țări, iar competențele colegilor noștri sunt la același nivel sau chiar superioare, ceea ce demonstrează că industria de IT din România este competitivă, are talente valoroase pe care sperăm să le păstrăm în România.

 

Industria IT este într-o continuă evoluție. Cum vezi viitorul acestei industrii și cum vă pregătiți să vă mențineți relevanța și succesul în fața schimbărilor tehnologice rapide, la nivel de companie. Dar dacă ne referim la tine, ca profesionist?

 

Industria IT a fost întotdeauna dinamică, într-o continuă evoluție, doar că în ultimii ani am trecut printr-o dezvoltare accelerată care și-a pus amprenta asupra tuturor domeniilor de activitate. Abilitatea de a gestiona ambiguitatea, reziliența și adaptabilitatea la schimbare vor fi esențiale pentru succesul oricărei companii din industria de IT. Atragerea și retenția talentelor vor fi factori determinanți pentru reușită, la fel de importanți precum investiția în dezvoltarea capacităților existente și aici nu trebuie să uităm că oamenii stau pentru oameni, nu pentru companii.

Eu, ca profesionist, investesc foarte mult timp în comunicare și networking pentru a păstra acel mix ideal de tehnologie aliniată la nevoia de business.

 

Cum reușești să echilibrezi balanța între viața profesională și cea personală? Ce faci atunci când ai timp liber?

 

Este o provocare și necesită foarte multă disciplină cu tine însuți. Cu cât te cunoști mai bine, îți dai seama de momentul în care echilibrul este precar.

În al doilea rând, comunicarea continuă te ajută să păstrezi o conexiune echidistantă cu cele două puncte de atracție: familie/job.

În timpul liber, fac sport împreună cu cei dragi sau mă dedic pasiunilor mele, precum interacțiunea cu natura sau dezvoltarea personală.  

         

Tocuri sau flat shoes? – Tocuri

Un mit din industria de IT: IT înseamnă programator – IT-ul este un ecosistem din care programatorul este doar o mică parte.

3 cuvinte care te caracterizează: Integritate, autenticitate, feminitate

Primul gând cu care te trezești dimineața: „Si mâine este o nouă zi”

Cartea de pe noptieră: The navy seal way to an extraordinary life – Embrace the suck, Brent Gleeson

 

Editor: