Studiu. Una din patru fete este depresivă până la 14 ani

Un sfert dintre adolescente suferă de depresie până la vârsta de 14 ani, este concluzia unui studiu demarat de Universitatea din Liverpool și Universitatea din Londra.

beautiful-blonde-stands-on-the-edge-of-the-roof_1301-3778

Potrivit lor, studiul a fost realizat pe mii de copii și demonstrează dezvoltarea bolilor mintale de la vârste fragede ale copiilor din Regatul Unit. Cauzele pot fi multiple. De la influența rețelelor sociale care impun tipologii de existență, la presiunea pe care mare parte din fete o simt în timpul adolescenței: ,,Știm că adolescentele se lovesc de o varietate de presiuni, incluzând stresul la școală, problemele de imagine, comportamentele ostile și cea create de rețelele sociale”, a declarat Marc Bush, manager al organizatiei caritabile “Young Minds” pentru IFL Science.

portrait-of-a-tired-student-woman-at-the-desk_1163-2561

O altă problemă-cheie este faptul că părinții, fiind integrați zilnic în medii stresante, având mereu lucruri de rezolvat pentru a putea plăti pentru tot ceea ce este nevoie, nu mai au timp să își observe atent copiii. Astfel, aceștia nu realizează când comportamentul devine ciudat sau deviant. Doar 18% dintre părinți au recunoscut simptomele depresiei la copiii lor.

worried-student-with-hands-on-head_1163-908

Potrivit cercetătorilor, principalele două cauze care favorizează apariția depresiei în rândul fetelor de până la 14 ani sunt etnia de care aparțin și situația materială a familiei. Autorii studiului mai subliniază și faptul că perioada adolescenței este una decizivă în dezvoltarea mintală a oricări persoane și că jumătate dintre bolile de acest tip încep chiar de la vârsta de 14 ani. Tot ei notează și importanța prevenției bolilor mintale, prin susținerea timpurie a copilului.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursa foto: www.freepik.com