Teodora Enache pune în scenă bucuria în cheie jazz!

Teodora Enache își lansează un nou proiect – All about Joy printr-un mini-turneu românesc. Ea urcă pe scenele Auditorium Maximum, din Cluj-Napoca (str. Mihail Kogălniceanu, Nr. 5) și Teatrelli din București în formulă de trio, alături de Călin Grigoriu – la chitară și Joca Perpignan (Israel) – la percuție. Concertele au loc joi, 22 noiembrie 2018 la Cluj și duminică, 25 noiembrie la București, de la ora 19.00.

Teodora explorează tot mai mult în ultimii ani, în compozițiile și spectacolele ei, valoarea ritualică a muzicii, capacitatea unică a acesteia de a crea conexiuni privilegiate între oameni și de a-i face să perceapă existența rădăcinii comune care ne unește pe toți. Ea include ideea de ritual și în noul ei spectacol – All About Joy, aducând publicului clujean prilejul de a primi darul bucuriei prin muzică.

Fiecare concert este ca un ritual. Muzica rânduiește lucrurile și ne ajută să ne deschidem pentru a oferi, dar și pentru a primi. Pentru mine, muzica devine tot mai mult un prilej de a-mi exprima gratitudinea pentru viața pe care am primit-o în dar. Cântând, știu cel mai bine să dăruiesc. Și, dăruiesc ceea ce am eu mai de preț – iubire, pace, bucurie, recunoștință”, spune Teodora Enache.

Pentru noul ei spectacol – All about Joy, Teodora a pregătit un program de compoziții proprii, dar și piese provenind din cele mai diverse zone muzicale, care au inspirat-o pentru re-aranjări originale.

Spiritul ”jazzului viu, cu mii de fațete, ca un cristal” devine, astfel, limbajul muzical de frontieră care îi permite să integreze printr-un fusion ritualic jazzul classic, blues-ul, ritmurile latine și world music.

Atunci când cântăm, găsim împreună acea rădăcina comună care ne unește. Iar jazzul este vehiculul meu special, care mă ajută să ajung la rădăcină, dar și să intru și să colind prin spații noi unde creativitatea mă poartă, asociind un riff african cu o temă de Bach, sau cu o incantație venită de nu știu unde, sau cu o doină. Toate sunt fațete ale aceluiași cristal…”, a adăugat Teodora Enache.

În cadrul mini-turneului românesc la Cluj și București, Teodora i-a invitat ca parteneri de dialog pe Călin Grigoriu – un foarte versatil, nuanțat și migălos chitarist, cu un sound care trece fără cel mai mic efort de la clasic la funk și pe Joca Perpignan – percuționist născut și crescut în Rio de Janeiro, cu ritmul în sânge, care aduce culoare prin abordările sale proaspete și creative.Colaborarea scenică dintre cei trei evoluează și în armonii vocale în surprinzătoare triouri care evidențiază emoția din frazele Teodorei.

Prima întâlnire între cei trei muzicieni a avut loc în urmă cu un an, când Teodora și-a lansat în România musicalul poetic – Profetul, iar cei doi au făcut parte din echipa inițială. Călin Grigoriu și Joca Perpignan au devenit, de atunci, invitați permanenți în The Profet Band, dar și în alte proiecte ale Teodorei, în cadrul cărora colaborarea muzicală între ei s-a rafinat constant.

Teodora Enache_Web_1920x1080-01

Concertul All About Joy, cu Teodora Enache – voce, compoziție și aranjamente muzicale, Călin Grigoriu- chitară și Joca Perpignan – percuție promite audienței o experiență unică de împărtășire prin muzică a bucuriei care nu trebuie ratată.

Producătorul spectacolului este e-multimedia distribution.

Biletele pentru concertul de la Cluj pot fi achiziționate în format electronic pe www.iabilet.ro , precum și în rețeaua SelfPay, agenția Perfect Tour și la Uman în Iulius Mall, Stand E18.