The Woman 2021. Câteva idei și concluzii

În data de 22 iulie 2021, Casino Parcul Central, Cluj-Napoca, a fost gazda celei de-a zecea ediții a evenimentului The Woman. În interior a fost amplasată Expoziția The Woman. Aceasta a reunit companii care au furnizat produse și servicii destinate femeilor și au oferit participanților premii, discounturi și surprize. Intrarea a fost gratuită între orele 12:00 și 17:00. După această oră, intrarea s-a realizat doar pe bază de bilet.

THE WOMAN 2021 POZE10 THE WOMAN 2021 POZE7

În exterior, a fost amplasată scena The Woman si o zona dedicata participantelor la discursurile din cadrul evenimentului. Microfoanele au fost pornite odata cu startul panelului dedicat creatorilor de continut din online. Cele 3 invitate: Geanina Radulescu, Ana Petcu si Serban Lorena au raspuns Dumitritei Mihai la intrebari legate de ce presupune activitatea unui creator de continut, dincolo de campaniile si cifrele care se vad in online. 

THE WOMAN 2021 POZE9

Sub tematica de anul acesta: „Stories Behind the Woman: RAW / HONEST / TRUE”, invitatele au împărtășit participantelor experiențele, obstacolele, temerile, dar și momentele cheie care le-au definit ca femei de succes.

 

 Pe scurt, câteva idei pe care le-au transmis mai departe speakerii noștri, sunt: 

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută în mediul virtual și în calitate de Prințesa Urbană, ne-a purtat în timp, mai exact în copilărie, și ne-a făcut să ne gândim cum ar fi arătat viețile noastre dacă mamele noastre ar fi avut parte de terapie la momentul potrivit. „Oare am mai fi crescut mult mai sigure pe noi? Fără nevoia constantă de a ne compara. Am fi știut cine suntem, cu toate comorile noastre, și care sunt emoțiile pe care le trăim?” 

 

Ada Galeș a purtat un dialog deschis cu publicul legat de temerile pe care le traversează o femeie în viața de zi cu zi. Acestea sunt mai comune decât am crede și, cu siguranță, nu suntem singure în durerea noastră. Iar, în tonul ei optimist, ne-a reamintit că indiferent de obstacolele pe care le traversăm, viața rămâne la fel de frumoasă și simplă: „Cerul e încă albastru. Iarba e încă verde. Indiferent cât de greu e ceea ce se întâmplă în jurul nostru, noi putem să mergem mai departe.”

THE WOMAN 2021 POZE4

Cristina Pîrv, una dintre cele mai valoroase jucătoare de volei din istoria României, a purtat o discuție despre motivația, perseverența și disciplina unui sportiv. Aceste trei aspecte au ajutat-o pe Cristina să devină un nume în voleiul mondial, iar importanța unui sport și disciplina practicării, a împărtășit-o mai departe și copiilor ei. Ea crede că întotdeauna putem să fim mai buni, nu trebuie decât să ne dorim să facem schimbări adevărate în viețile noastre. Însă, în același timp, viața implică și multe sacrificii pe care trebuie să fim dispuși să le facem. 

THE WOMAN 2021 POZE5

Panelul de dezbateri a evidențiat discuțiile purtate între Cristina Nesterov, Geanina Simion și Dr. Mirela Susan.

Cristina Nesterov ne-a împărtășit cum răspunsul la o nevoie, poate să devină ulterior o afacere. Stomatolog de profesie, Cristina a pus bazele afacerii și brandului Vacaju în urma unei nevoi personale –  înlocuirea laptelui de vacă, la care fiul ei este alergic, cu o alternativă sănătoasă a laptelui din caju.

Geanina Simion, din experiența omului de comunicare, ne-a împărtășit provocarea prin care trece în momentul în care vrea să aducă spectatori la evenimentele culturale pe care le organizează. Este mult mai greu să strângi într-o sală mai mulți spectatori decât numărul persoanelor de pe scenă.

Dr. Mirela Susan, fondatoarea Clinicii Dermavision, ne-a destăinuit că, în calitate de profesionist, trebuie să înveți să refuzi anumite paciente și să le ajuți să înțeleagă că procesul de îmbătrânire este firesc și trebuie acceptat, iar succesul în orice business vine în urma acceptării riscurilor și implicării cu pasiune. 

 

Florina Onețiu ne-a reamintit că trebuie să ținem capul sus și să mergem înainte indiferent de obstacole. Trebuie să învățăm să acceptăm oportunități, să ne educăm, dar în același timp trebuie să ne și prețuim – un drum al acceptării și ascultării propriilor limite pe care și ea l-a îmbrățișat, de la „busy being full” la „easy being cool”. Ești cool!

 

Nicoleta Hrițcu ne-a povestit atât despre călătoria acceptării propriei feminități, cât și despre contribuția sa în dezvoltarea unui business. „A fi feminină înseamnă a fi în acord și armonie cu noi însene. A fi true to ourselves.” Astfel că trebuie să ne conștientizăm și să ne acceptăm latura mai puțin plăcută, fără a o lăsa să ne controleze. În business, odată ce acesta evoluează, Nicoleta ne-a recomandat să delegăm cât mai mult echipei în care avem încredere.  

THE WOMAN 2021 POZE6

Denisa Tănase ne-a determinat să fim mai încrezătoare în potențialul de a ne atinge propriile vise. Ikigai-ul ei („motivul pentru a fi”) este să inspire fiecare femeie prin puterea exemplului. Ne-a împărtășit că multe femei aleg să se complacă și să accepte compromisuri din cauza lipsei de încredere, iar, în final, preferă să renunțe la propriul vis. Denisa ne-a mărturisit că nu este ușor să-ți deschizi propriul business, dar trebuie să crezi în el și în puterea ta interioară, iar una dintre cele mai importante etape este chiar să pornești la drum, indiferent de obstacole, temeri, incertitudine sau frici. 

 

Vulnerabile. Autentice. Feminine. Ioana Chicet-Macoveiciuc, Ada Galeș, Cristina Pîrv, Cristina Nesterov, Dr. Mirela Susan, Geanina Simion, Nicoleta Hrițcu, Florina Onețiu,  Denisa Tănase, alături de moderatoarea Nicolle Stănese.

 

În urma discursurilor ascultate și emoțiilor trăite, participantele acestei ediții, „RAW / HONEST / TRUE”, ne-au destăinuit că: „Just being surrounded by beautiful feminine energy, has recharged me to other levels” (@lifeofachocolategirl). Speakerii s-au simțit și ei la un alt nivel. Lorena Șerban, speaker în cadrul Panelului Content Creators ne-a împărtășit că a fost „cea mai frumoasă conferință cu și despre femei puternice, ambițioase și invincibile”, iar Ada Galeș ne-a destăinuit că nu are cuvinte să ne spună cât de bine s-a simțit și că se consideră „successful” că a avut ocazia să fie prezentă și să vorbească în cadrul ediției de anul acesta. 

 

Noi ne considerăm „successful” pentru că am avut ocazia să atingem misiunea conferinței și pentru că am reușit să creăm un spațiu și o atmosferă în care femeile să aibă ocazia să se deschidă, să fie ascultate și să plece cu o energie pe care nu o vor uita prea curând.

 THE WOMAN 2021 POZE3

Companiile care ne sustin si au facut posibila aceasta editie sunt: ATP Motors, Generali, Naturalness, aBeauty Clinique, Petit Bebe, Joyful, Gerovital, Clinica Aesthetica, Maximilian Chocolat, Mamprenoare, Nashi Romania, Vodnar Beauty Lounge, Dermavision, Meron, Bookr, Dentocalm, Young Living, Aegon, Ofta Medical CLinic Magnolia, Chic Bijoux, Vitanimix, ROMB, My Geisha, Oxygen, Bijuterii Fig – prtener autorizat Pandora, Luxury Spa, Oh Kimono, BBM Cluj, Urban Mirror, Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca