Top 5 invenții care au revolutionat viețile femeilor în 2017

În ultimul an, produsele destinate femeilor au depășit bariera esteticului și au început să îmbine cu succes funcționalitatea, aspectul și confortul, astfel încât ne-au îmbunătățit stilul de viață. Cererea din ce în ce mai mare pentru produse naturale și cu o funcționalitate mai bună, au determinat companiile să asculte cu mai mare atenție nevoile și dorințele clientelor, iar produsele lor au început să evolueze. Iată care sunt invențiile care au îmbunătățit viețile doamnelor și domnișoarelor în 2017:

  1. Bijuteria care măsoară nivelul de stres și pulsul

Femeile active care vor să își măsoare numărul de calorii consumate, numărul de pași sau pulsul inimii, au parte de tot mai multe astfel de gadgeturi. În acest sens, cei de la Bellabeat au dezvoltat un pandantiv în formă de frunză, care nu numai că măsoară pulsul, dar poate detecta și nivelul de stres și te alertează în momentul în care nivelul de cortizol din sânge crește alarmant. Bijuteria este rezistentă la apă, poate fi purtată și în timpul nopții și, în funcție de cât de bine te-ai odihnit, poate estima cât de stresată vei fi pe parcursul zilei.

LEAF_by_Bellabeat_worn_as_a_necklace

  1. Landit sau noul „LinkedIn pentru femei”

Landit, startup-ul care a fost supranumit noul „LinkedIn pentru femei”, are rolul de a ajuta femeile să facă schimbări majore în viața profesională. Platforma se concentrează asupra acelor momente de tranziție, cum ar fi atunci când utilizatorii se simt blocați în poziția actuală sau revin în câmpul muncii după o perioadă de pauză. În acest sens, rețeaua susține inclusiv promovarea femeilor în posturi de conducere și eliminarea diferențelor salariale dintre femei și bărbați.

  1. Thinx, lenjeria revoluționară care îți va asigura confortul în timpul menstruației

De secole, menstruația a fost o sursă de rușine și anxietate. Ca fondatoare a Thinx-ului, compania Agrawal încearcă să schimbe această mentalitate. Prima ei linie de atac a fost crearea unei lenjerii de corp de înaltă tehnologie, care face ca menstruațiile să fie mai ușoare, împiedicând scurgerile prin utilizarea unui strat absorbant și antimicrobian în țesătură. Articolele de îmbrăcăminte sunt la fel de confortabile ca lenjeria normală și vin într-o gamă largă de modele.

14485259946_3f364cae0f_b

  1. Îngrijiri medicale ultrarapide pentru femei

În SUA, jurnalista Katherine Ryder a pus bazele unei companii de „telesanatate” numită Maven Clinic, care oferă servicii 24 de ore din 24 pentru femeile care au întrebări despre sănătatea lor. Un alt avantaj al companiei este anonimitatea sub care femeile pot oferi detalii intime despre istoricul lor medical, fără să se simtă jenate sau judecate de medici. Nu știm dacă un astfel de serviciu medical va apărea și în România, însă în America utilitatea lui s-a dovedit a fi benefică pentru sănătatea multor femei.

  1. Pompa de alăptare silențioasă și usoară

Alaptarea poate fi cea mai intimă formă de conectare cu nou-născutul. Totusi, folosirea unei pompe de alăptare poate fi zgomotoasă și neplăcută datorită vechilor metode de extragere a laptelui ce presupun utilizarea presiunii în vid. Noul produs lansat de Naya este mai mic și mai portabil decât pompele clasice, mai silențios și mai eficient, datorită noii tehnologii de masare a sânului cu apă, pentru a stimula extragerea laptelui.

Sursă articol: fastcompany.com

Sursă foto: pixabay.com, Gooogle Images