Un startup românesc a lansat o aplicație care promovează educația financiară, responsabilitatea și sustenabilitatea

Într-o lume în care managementul eficient al finanțelor personale devine din ce în ce mai important, startup-ul românesc Berrystack Services anunță lansarea Savelit, aplicația care promovează viața financiară echilibrată, destinată nu doar persoanelor fizice, ci și familiilor sau cuplurilor care își împart cheltuielile. Aplicația este acum disponibilă în România, Finlanda, Olanda, Germania și în Marea Britanie. Planul de extindere al Savelit include peste 30 de țări. 

Categorii personalizate, alerte și planificator de bugete

Cu sute de descărcări zilnice, produsul devine din ce în ce mai popular și apreciat datorită funcționalităților inovatoare. În primul când, Savelit se conectează rapid și simplu la conturile bancare ale utilizatorilor importând automat tranzacțiile financiare pentru a reda un raport de cheltuieli actualizat și precis. Această funcție, care centralizează informațiile din mai multe conturi, nu doar dintr-unul singur, asigură o viziune clară asupra finanțelor, fără efortul manual de actualizare. 

În plus, utilizatorii pot seta bugete lunare adaptate nevoilor lor, cu alerte instantanee atunci când se depășesc limitele stabilite. Planificatorul de bugete este conceput pentru a ajuta utilizatorii să ajusteze inteligent cheltuielile lunare. Savelit oferă și o analiză profundă a modului în care sunt cheltuiți banii, fiecare tranzacție fiind plasată într-o categorie. Această caracteristică esențială permite utilizatorilor să înțeleagă modelul lor de cheltuieli și să identifice zonele în care pot economisi. Personalizarea este posibilă prin adăugarea sau schimbarea categoriilor. 

Primul produs al startup-lui și o versiune business a aplicației Savelit

„Savelit este mai mult decât un instrument de bugetare, e un partener financiar care promovează educația financiară, responsabilitatea și sustenabilitatea. Dorința noastră este de a lăsa o amprentă pozitivă în industrie și astfel am ajuns la crearea acestei aplicații”, spune Ruxandra Avramiuc, fondatoare a Savelit și a Berrystack Services. „Aplicația este prima dintr-o serie de produse pe care intenționăm să le dezvoltăm. Lucrăm permanent la funcționalități noi și le îmbunătățim pe cele actuale. Avem planuri pentru un alt produs în zona educației, însă lucrăm și la versiunea business Savelit”, adaugă Avramiuc despre planurile de viitor. 

Aplicația Savelit este disponibilă la momentul actual în două variante de achiziție: pentru o subscripție lunară de 2.99 euro sau pentru una anuală, de 29.99 euro. Ea poate fi descărcată din App Store sau din Google Play, având o interfață intuitivă, ușor de parcurs. Produsul este finanțat din surse proprii și toate veniturile sunt investite în dezvoltare.  

Startup-ul Berrystack Services, lansat acum 3 ani, reunește specialiști cu expertiză și competențe diverse, astfel ca împreună să poată transforma o idee într-un produs complet pentru clienții lor – companiile mari, dar și startup-uri. Echipa oferă servicii de software și de consultanță, soluții tehnologice pentru diferite domenii și modele de afaceri, cu precădere în industria financiară (fintech), dar și în industrii precum energie, educație, servicii IT și fabricație industrială.