„Una dintre cele mai importante lecții de viață este aceea de a învăța să te adaptezi ușor, pentru că astfel vei reuși să faci tot ceea ce ți-ai propus”, Mila Ursache, Managing Partner Uil Casa Imobiliare

Mila Ursache lucrează în imobiliare de mai bine de 10 ani și spune că flexibilitatea din acest domeniu o ajută să păstreze echilibrul între viața personală și cea profesională. Deși este din Republica Moldova, trăiește în România, la Iași, unde și-a găsit o carieră într-o industrie mai degrabă a bărbaților.

Ce visai în copilărie și adolescență să reușești în viață? Cum se compară reușitele de până acum cu acel vis?

 

În adolescență îmi doream să am un loc de muncă care să îmi permită să socializez cât mai mult cu oamenii. Nu m-am gândit niciodată că voi activa în domeniul imobiliarelor, mai ales pentru că îmi doream să devin profesor, să lucrez cu copii. 

În anii 2000, domeniul imobiliarelor era încă la început, nu știam foarte multe despre el, dar am avut curajul să încerc și mi-am dat seama că îmi place. Acum sunt de părere că îmi oferă mult mai multă satisfacție decât dacă aș fi intrat în învățământ.

 

Ce ai spune ca te-a învățat viața în Republica Moldova pe termen lung, pentru cariera de acum și nu numai?

 

Părerea mea este că să trăiești în România și să trăiești în Republica Moldova este ca și cum ai trăi în două culturi diferite. Chiar dacă sunt țări apropiate, ne leagă o istorie comună și vorbim aceeași limbă, Moldova fiind sub influență rusească din perioada comunistă, are o cu totul altă cultură față de România. 

Am plecat de acasă de la 14 ani, tocmai de aceea caracterul meu a fost influențat puternic de cultura românească, deci sunt „formată“ mai degrabă aici. Însă, ceea ce am învățat până la vârsta de 14 ani a fost să fiu curajoasă și ambițioasă într-o țară străină și să mă adaptez mai repede, ca să pot avea curând o viață echilibrată.

 

Ce te motivează să te trezești dimineața?

 

În fiecare zi când mă trezesc, energia și entuziasmul vin din bucuria de a învăța lucruri noi și din gândul că voi cunoaște oameni de la care să am ce să învăț. Aceasta cred că este metoda prin care putem progresa cu toții: învățând constant și fiind atenți la cei din jurul nostru. 

 

Care ai spune că sunt principalele provocări în domeniul în care activezi?

 

Sunt de părere că provocarea de zi cu zi în acest domeniu, cum mă gândesc că poate este în multe altele, este omul însuși. Nici o vânzare nu este la fel. Fiecare tranzacție este o provocare, o experiență în sine și depinde extrem de mult de fiecare cumpărător în parte. În esență, interacțiunea umană este cea care face diferența și modul în care comunicăm între noi. 

 

Cum arată pentru tine o zi obișnuită (dacă putem vorbi de-o zi obișnuită, în general)?

 

Pentru mine, o zi normală înseamnă să mă trezesc dimineața și să mă pregătesc de birou, unde de cele mai multe ori programez întâlniri cu clienții sau chiar am deja unele programate. În decursul unei zile vorbesc mult la telefon, răspund la emailuri, rezolv diverse probleme, semnez contracte de vizionare cu clienții și contracte de închiriere între proprietari și clienți. Noi intermediem aceste contracte, iar rolul meu este ca toate părțile implicate în tranzacție să fie mulțumite. 

Ce le recomanzi altor femei care vor să debuteze în antreprenoriat?

 

Cred că în antreprenoriat este important sa începi cu pași mici, mai ales dacă este un domeniu nou pentru tine. Trebuie să înveți cât poți de mult de la alții, ca să poți cunoaște esența. Tocmai de aceea, e bine să ai răbdare, să te dezvolți împreună cu afacerea ta, să crești treptat. Pot să treacă chiar și ani de experiență și, în fiecare zi, să realizezi cât de multe mai ai de învățat. Pentru că este un domeniu dinamic, care cere agilitate, prezență de spirit și implicare. Poți întâmpina adesea situații pentru prima dată și să nu știi cum să reacționezi, însă e clar că experiența acumulată în timp își va spune cuvântul. De aceea, recomand răbdare și perseverență. 

 


Facem acest interviu în plin sezon de vacanțe. Care sunt locurile tale preferate de vacanță și care sunt activitățile pe care le preferi în vacanță?

 

Prefer muntele, pentru că mă inspiră și mă pune în mișcare. 

Când vine vorba de vacanțele din afara țării, îmi place să fie active, cu plaje și vizite la obiectivele turistice, culturale și sociale din țara respectivă.

the woman Mila Ursache-01

Dacă ai face o listă scurtă cu lecții de viață, ce-ai trece pe primele locuri?

 

Cred că una dintre cele mai importante lecții de viață este aceea de a învăța să te adaptezi ușor, pentru că astfel vei reuși să faci tot ceea ce ți-ai propus. Apoi, cred că răbdarea este cheia succesului. În cele din urmă, am o recomandare pragmatică, pe care o spun ori de câte ori am ocazia: practică educația financiară. Este esențial ca fiecare dintre noi să înțelegem care este circuitul banilor pe care îi avem. 

 

Cum găsești echilibrul între viață personală și profesională?

Ca să pot găsi echilibrul de care am nevoie între viața personală și cea profesională, recurg adesea la o listă de priorități și fac tot posibilul să nu mă abat de la ea. 

Consider că timpul dedicat hobby-urilor, relaxării sau destinderii totale este foarte important, iar programul flexibil din imobiliare îmi permite sa îmi iau concediu mai des. 

 

Care sunt activitățile care te relaxează în viața personală?

Când nu sunt la birou, îmi place să fac mișcare, să ascult muzică, să mă plimb, să merg la teatru, muzee și, desigur, să mă întâlnesc cu prietenii. În weekend încerc adesea să ies din oraș, ca să descopăr locuri noi.

 Mila Ursache, Managing Partner Uil Casa Imobiliare 1