Viziunile BWM: străzi pe care traficul e gestionat de inteligența artificială

BMW a creat în parteneriat cu Universitatea Tongji din Shanghai un concept de stradă a viitorului, pe care este proiectat să circule doar bicicletele şi scuterele electrice, iar traficul este gestionat cu ajutorul inteligenței artificiale, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

abstract-blue-lights-background_1182-609

Modelul Vision E3 Way este, practic, o rută specială pe care vor avea acces doar vehicule electrice pe două roţi, de la biciclete la scutere. Ar putea fi realizată ca o arteră suspendată, construită deasupra străzilor clasice, deja existente în oraşe. Aceasta ar fi complet acoperită de la punctul A în punctul B, cu sticlă. Cercetătorii au gândit și un sistem de aerisire în care purificarea aerului se va face cu apă de ploaie, sustenabil.

slashgear

Sistemul de inteligenţă artificială ar monitoriza permanent traficul şi ar stabili automat limite de viteză pentru ca vehiculele mai rapide să nu intre în coliziune cu cele mai lente. Limita maximă a vitezei admise va atinge 25 de kilometri pe oră.

travel-cycling-mountain-vacation-lifestyle_1150-1017

Concept street-ul ar fi util potrivit BMW pentru a crea o legătură mai rapidă a cartierelor mărginaşe cu centrul orașului, dar şi pentru a înconjura un oraş pe două roti, așa cum o fac mașinile pe o şosea de centură.

landscape-picture-vintage-bicycle-with-summer-grass-field_1421-14

O stradă specială pentru biciclete şi scutere separată de maşini va reduce neplăcerile, create de străzile aglomerate și de pericolele evidente pe care le reprezintă mașinile, celor care preferă transportul pe două roti. Cercetătorii mai subliniază însă și faptul că, din cauza costurilor extrem de ridicate, va trece mult timp până Vision E3 Way ar putea deveni realitate.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: Slashgear, freepik.com