Volumul de memorii scris de Hillary Clinton după alegerile din SUA a devenit bestseller

Cartea intitulată ,,What Happened”, scrisă de Hillary Clinton după pierderea alegerilor prezidențiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump, a fost vândută în peste trei sute de mii de exemplare în Statele Unite ale Americii în prima săptămână de la evenimentul de lansare.

HILLARY CLINTON WHAT HAPPENED THE WOMAN

Potrivit DPD Book Scan Data, succesul înregistrat de cartea fostei candidate este cel mai mare din rândul succeselor volumelor hardcover de non-ficțiune din ultimii cinci ani.

Pe parcursul cărții, Hillary Clinton încearcă să explice pas cu pas motivele pentru care, în viziunea ei, a pierdut alegerile prezidenţiale.

În luna iulie, Hillary a anunţat printr-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Twitter că urmează să lanseze un volum de memorii, mărturisind totodată că procesul de scriere a acestuia a fost dificil.

,,A fost dificil să scriu «What Happened», la fel este ceea ce vedem în fiecare zi. Sper ca acest volum să vă fie de folos, în timp ce mergem înainte şi luptăm”, spunea atunci autoarea.

,,Există, în mod evident, o cerere copleşitoare din partea cititorilor de a afla şi experimenta, din perspectiva unică a lui Hillary Clinton, evenimentele istorice ale alegerilor prezidenţiale din 2016. «What Happened» răspunde la această cerere”, a spus Carolyn Reidy, preşedinte şi director executiv al editurii Simon&Schuster, editura sub care cartea a fost lansată pe 12 septembrie.

,,What Happened” este cel de-al treilea volum de memorii semnat de Hillary Clinton, după ,,Living History” (2003) şi ,,Hard Choices” (2014). În trecut, a mai scris o carte despre societate, intitulată ,,It takes a Village”, care a fost adaptată recent într-o carte ilustrată pentru copii.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursa foto: www. 30ontap.com, www.cnn.com