Vrei să devii un lider de succes pentru echipa ta? Înscrie-te la cursul online „Leadership pentru femei”

Istoric vorbind, pozițiile de conducere din cadrul unei companii, fie ele C-level sau doar team leaders, au fost deținute de bărbați. Odată ce femeile au reușit, atât la nivel global cât și la nivel național, să schimbe această paradigmă, au apărut întrebări cu privire la diferențele de leadership dintre femei și bărbați sau chiar capacitatea profesională și emoțională a femeilor de a performa la acest nivel.

 

Conceptul de leadership, la nivel teoretic, este constant indiferent de gen – iar criteriile de promovare și succes într-o poziție high-level sunt garantate de aceleași valori umane și profesionale, dar și de cultura organizațională a fiecărei companii.

 

În practică, diferențele apar invariabil, deoarece fiecare om ajuns într-o poziție de conducere își aduce la masă propriul parcurs profesional, propriul ritm și model de creștere bazat pe experiențe anterioare, pe care îl va aplica invariabil și în relația cu echipa pe care urmează să o conducă.

 

Deși sociologii au împărțit modelele de leadership în șase categorii cuprinzătoare – autocrat, democrat, laissez-faire, transformațional, tranzacțional și situațional – acestea nu sunt general valabile pentru fiecare persoană ajunsă într-o poziție de leadership, iar tiparul de acțiune se poate modifica în funcție de situație sau de evoluția liderului.

 

Pentru un lider la început de drum, este ideală identificarea stilului de leadership actual, dar și a celui dorit pe termen mediu și lung. Cu toate acestea, comportamentul uman, atât la nivel individual cât și la nivel organizațional, va avea particularități specifice persoanei – cu alte cuvinte, atâția lideri, atâtea modele de leadership.

 

Diferența fundamentală în leadership nu ar trebui făcută la nivel absolut, între cele șase categorii, ci la nivel individual, iar fiecare persoană ajunsă într-o poziție de conducere ar trebui să analizeze mult mai mult decât unul dintre cele șase tipare, pentru a reuși să se perfecționeze în raport cu echipa și munca sa de zi cu zi.

 

Cu toate acestea, liderii eficienți au nevoie de training și de un network puternic pentru a gestiona eficient provocările jobului – iar femeile au nevoie de modele de leadership feminin și de un cadru educațional adaptat la nevoile cu care se confruntă în jobul lor sau în jobul pe care vor să îl obțină.

 

Cum poți deveni un lider de succes?

 

Pentru a oferi cele mai valoroase direcții și informații în acest sens, cu recomandări dedicate femeilor aflate în poziții de conducere sau care aspiră la acest rol, Skillab organizează în perioada 13 septembrie – 20 octombrie 2020 cursul online Leadership pentru femei, susținut de Steliana Moraru, Chief Operating Officer în cadrul OTP Leasing România. 

 

Programul cuprinde 12 sesiuni și este structurat pe perioada a șase săptămâni, în fiecare marți și joi, între orele 19:00-20:30.

Cursul pune accent pe noțiuni de leadership, mentalitate și comunicare, dar și  pe identificarea stilului tău de conducere. Contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea brandului personal și la cunoașterea instrumentelor pentru construirea unei rețele de networking eficiente. 

Cursul se adresează:

          femeilor în poziții de leadership

          femeilor lideri aflate la început de drum

          persoanelor care își doresc să avanseze în carieră

          femeilor antreprenor

Cursul se bazează pe următorii piloni: leadership, comunicare, negociere, brand personal. Accentul este pus pe componenta de networking, dorindu-se construirea unei comunități de femei lideri, care să se inspire și să se susțină  profesional. 

 

Leadership 

 

Vei învăța care sunt calitățile necesare unui lider, cum să te dezvolți în mediul profesional și cum să îți susții echipa și compania. Vei afla care este rolul brandului personal, al comunicării și al tehnicilor de negociere în evoluția profesională.

 

Networking & Planificarea carierei

 

Cursul îți va da posibilitatea să îți dezvolți un sistem puternic de networking și să îți împărtășești  parcursul profesional și experiența personală cu ceilalți cursanți și cu lectorul. Vei află importanța mentorilor și a stakeholderilor și vei avea ocazia să te alături unei comunități de business.

„Evoluția rolului de lider, mai ales după pandemie, este un subiect care mă preocupă, în general, și în particular, modul în care femeile lider au un impact în noua realitate. Consider că astăzi, pe măsură ce ieșim din izolare și modul de lucru este adaptat contextului recent, miza pare mai mare atunci când ne referim la lideri. 

Acele trăsături care sunt specifice femeilor lider – inteligență emoțională, viziune strategică, reziliență, flexibilitate – au început să fie cele care fac diferența în echipele și companiile pe care le conducem.

Viitorul este cu mult mai impredictibil acum, astfel că un caracter puternic, recunoașterea corectă a valorilor care ne ghidează, capacitatea de a inspira și de a avea claritatea scopului vor deveni măsura noilor lideri de mâine.

Cursul „Leadership pentru femei” este gândit astfel încât să abordeze, într-o manieră clară și concisă, domeniul vast al leadershipului, să le sprijine pe cursante să își descopere punctele forte, să înțealeagă provocările pe care le pot întâmpina în construirea carierei, dar mai ales să descopere ce tip de lideri sunt și ce vor să transmită, ca lideri, echipelor și comunităților din care fac parte.

Cursurile sunt gândite astfel încât să atingă cele mai importante aspecte teoretice legate de topicurile abordate, dar și să permită participantelor să le exerseze prin exerciții, studii de caz și proiecte personale”,  a declarat Steliana Moraru, Chief Operating Officer în cadrul OTP Leasing România și Leadership Board Member în cadrul Global Women în Tech.


STELIANA MORARU THEWOMAN1

 

Lectorul cursului

 

Cursul este susținut de Steliana Moraru, Chief Operating Officer în cadrul OTP Leasing România și Leadership Board Member în cadrul Global Women în Tech.

 

Steliana are o experiență amplă și foarte diversă, care cuprinde managementul afacerilor, transformarea digitală, marketing și corporate social responsibility. A ocupat, de-a lungul timpului, poziții de Head of Marketing and Digital Transformation, Chief Marketing Officer, International Manager sau Program Manager.

 

Pe parcursul carierei, Steliana a fost speaker la conferințe și evenimente precum Extraordinary Women, Women în Marketing Summit, Women în IT Summit, Startup Europe Summit, abordând subiecte precum transformarea digitală, sustenabilitatea, Marcomm, tehnologia de bunăstare socială.

 

Programa cursului și alte detalii se regăsesc aici: https://skillab.ro/lecture/164-leadership-pentru-femei