Zuriell, o agendă refolosibilă

Încă din copilărie, Sandra Hallal iubea scrisul și carnețelele. Cu toate acestea, însă, ezita să înceapă unul cu gândul că s-ar putea să se termine curând. Atunci s-a născut în ea dorința de a construi o agendă care să crească împreună cu tine.

De la această idee a pornit crearea agendei Zuriell, o agendă refolosibilă. Îmbrăcată într-o copertă de piele cu un design minimalist, Zuriell oferă posibilitatea infinită de a scrie idei și planuri, fără ca acestea să fie pierdute vreodată. După ce rezerva de pagini s-a terminat, o deșurubezi din agendă, o pui pe raft și o înlocuiești cu o rezervă nouă.

În următoarele rânduri, Sandra Hallal ne împărtășește cu mult entuziasm cum a dezvoltat o simplă idee într-un start-up de success, cum dorește ca prin această afacere să aducă un impact asupra societății în care trăiește și, nu în ultimul rând, cum este creată o agendă marca Zuriell.

rsz_dsc_5693

Cine este Zuriell și de unde a pornit această idee inedită?

Ai cumva acasă la tine un teanc de agende neîncepute?! Începute parțial și apoi părăsite?! Eu una am multe. Agendele mereu au reprezentat o pasiune pentru mine, însă mă deranja faptul că mă limitau. Unele chiar erau prea faine ca să le încep, iar pe altele le începeam cu gândul de a scrie cât mai puțin în ele, ca nu cumva să se termine. Zuriell a venit ca răspuns la nevoia părăsitorilor de agende. Poți scrie fără nici o teamă, pentru că de acum doar scoți rezerva, o arhivezi și o înlocuiești cu una nouă. Și tot procesul acesta până la infinit.

Când s-a născut această dorință de a crea ,,o altfel de agendă”?

Un hamac, o priveliște frumoasă a dealurilor Borhanciului, ziua de naștere a surorii mele, într-un oraș plin de atmosferă boemă cum e Clujul. Aveam toate ingredientele necesare pentru a da naștere unui concept creativ. Am vrut să îi dăruiesc un cadou unic făcut de mine, dar pe care să îl pot personaliza cu numele ei. Din dorința de a dărui ceva special a venit pe lume Zuriell.

Zuriell. Ce semnificație are acest nume pentru tine?

Zuriell înseamnă stâncă. Este ca o temelie pentru mine. Are o personalitate puternică. E un nume cu mult caracter și identitate. E curajos, nu are frică! E ca un fel de alter ego pentru mine. 

rsz_1img_9000

Care este motivația din spatele acestui start-up?

Să aduc pentru oameni ceva nou, de calitate, dar care are și un impact social. Simt împlinire doar atunci când ceea ce fac impactează viețile oamenilor din jur.

În ce constă procesul creării unei agende?

Implică mai multe colaborări, furnizori, hârtie, cotoare, șuruburi, piele, asamblare și ambalaj. Cea mai specială colaborare pe care o avem este cu ONG-urile care se ocupă pe partea de asamblare a agendei. Scopul fiind să oferim locuri de muncă pentru oamenii vulnerabili care vin dintr-un background de abuz sau de trafic uman.

Este vorba de organizare, telefoane, drumuri, furnizori, evidență de stoc, gravură și multă alergătură. Cel mai important este să le faci pe toate organizat, să automatizezi cât se poate de mult, cu gândul la scalabiliate pe viitor.

Cum te-au influențat oamenii din cercul tău social în dezvoltarea business-ului tău? 

Am ales să am în jurul meu oameni care mă inspiră și mișcă lucrurile, de la care să am ce învăța. Le mulțumesc foarte mult celor de la Impact Hub București, care prin programul lor, Hubcelerator, am reușit să lansez Zuriellul, care a avut un foarte mare succes pe platforma de crowdfunding de pe Startarium.

rsz_personalizeaza-l-2

Ce înseamnă pentru tine agenda Zuriell?

Este locul unde îmi păstrez cele mai creative idei și schițe. Îmi este una dintre cele mai bune prietene. Când întâlnim oameni noi, de fiecare dată reușește să ajungă în centrul atenției.

Care sunt planurile de viitor pentru Zuriell? 

Să cucerească lumea!!! Dacă eu nu pot ajunge în fiecare colțisor al lumii, să ajungă Zuriell și să se cunoască că este făcută în România.

Care au fost obstacole întâmpinate în procesul de creare și menținere al afacerii tale? 

Au fost foarte multe obstacole, de la materie primă greșită până la procesul de logistică. Logistica de a expedia zeci de agende unice cu tip de hârtie diferit și personalizare diferită, nu este un lucru ușor. Ne ocupăm special de fiecare comandă în parte. Suntem la început de drum, creștem și învățăm cu mare entuziasm.

By Miriam Marandici

Surse foto: Arhiva personală