1 Iunie – Despre joacă și călătorii în timp

1 iunie, Ziua Internațională a Copilului și a Părinților, este ocazia ideală pentru a te reîntoarce în universul copilăriei, indiferent dacă ești sau nu mamă.

Dacă te vei afla în prima ipostază, această sărbătoare este prilejul perfect să te reconectezi cu copilul tău, să petreceți timp de calitate și să vă întăriți relația, redescoperind plăcerea jocului și a explorării lumii împreună.

Dacă, în schimb, nu ai ajuns în etapa aducerii pe lume a unui copil, această sărbătoare nu trebuie să te ocolească. Prin diferite activități, poți retrăi amintirile propriei copilării, poți reexperimenta inocența și te poți bucura, din nou, de lucrurile mărunte de care uităm cu toții pe măsură ce devenim adulți.

The Woman Magazine_Childhood2

Copilăria îmbracă multe forme: de la vârsta primilor pași, la explorarea lumii, la momentul primelor experiențe școlărești, la rebeliunea din adolescență și, mai apoi, la sufletul de copil din trupurile adulte. Pentru toate acestea, The Woman Magazine îți propune câteva alternative de activități prin care să te bucuri alături de copii, ca un copil.

Pornim în căutarea timpului

O piesă aparent pentru copii, dar care ascunde metafore și lecții pe care și noi, adulții, ar trebui să le învățăm, „Madame Pové şi Familia Timp” ne îndeamnă să plecăm în căutarea timpului pierdut. Bunicul Timp a dispărut, iar fără Timp, Madame Pové nu mai poate să-și organizeze poveștile! Pornim, așadar, într-o aventură alături de membrii Familiei Timp – Tanti Ora, Nenea Minut și Micuța Secundă – surprinsă prin ochii lui Madame Pové și redescoperim care este, cu adevărat, valoarea timpului.

Spectacolul va avea loc pe 2 iunie, ora 11.00, la Mini Reactor.

The Woman Magazine_ Mini Reactor_MadamePoveșiFamiliaTimp

Amintiri în povești

Nimic nu leagă mai mult două persoane decât depănarea amintirilor. Acest lucru este valabil și în situația relației dintre părinți și copii. Reîntoareceți-vă împreună în locurile în care tu ai coplilărit și povestește-i despre peripețiile prin care ai trecut tu la vârsta lui.

O altă idee este să porniți într-o călătorie prin podul casei, să căutați vechile tale jucării, vechia ta bicicletă sau cărțile tale de povești. Așa, îi vei arată copilului tău că ești mai mult decât un adult, că poate regăsi în tine un partener de joacă, de explorări, de împărtășit povești. Dacă pornești în această călătorie singur, îți vei acorda un moment benefic de conteplare.

The Woman Magazine_Childhood1

Aventuri în lumea necuvântătoarelor

Un câine polițist sub acoperire, un iepuraș rebel care încearcă să se strecoare în grădina de legume a unui fermier și un gâscan independent care ar face mai degraba orice decât să se pregătească pentru viitoarea migrare sunt personajele cu care te poți întâlni dacă alegi să faci o vizită la cinema. Ia-ți familia sau prietenii și bucurați-vă împreună de lumea colorată, dar plină de acțiune și amuzament a necuvântătoarelor prin intermediul filmelor „Operațiunea HAM-HAM”, „Peter Iepurașul” sau „Rață, rață și gâscan.

Dacă preferați să stați acasă, însă, vă recomandăm un maraton „Harry Potter”, o poveste din nemuritoarea serie Disney sau orice alt film preferat de copiii tăi sau care îți aduce ție aminte de copilărie.

Fie că ești părinte, copil sau adult cu suflet de copil, nu rata nicio ocazie să te joci!

The Woman Magazine_Copilărie

by Izabela Rădoi, junior editor The Woman Magazine

Izabela studiază Publicitatea în cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. A explorat domeniul creativ din mai multe perspective: copywriting, social media, organizare de evenimente și jurnalism. Motto-ul ei? ,,Creativity is intelligence having fun.”

Surse foto: Emma Goldsmith, Margret Weir, Mini Reactor, Marco Ceschi, littlethings.com