3 lucruri de care trebuie să ții cont pentru a realiza un machiaj reușit de Sărbători

Pentru că ne mai desparte atât de puțin timp de Sărbătorile de iarnă, a venit momentul să discutăm puțin despre machiajul pe care îl realizăm în aceste zile speciale, pentru că fiecare femeie își dorește să strălucească și azi îți vom demonstra că se poate, fără să te stresezi prea mult sau să ai nevoie de o grămadă de produse. 

Un machiaj reușit este cel care îți pune cel mai bine trăsăturile în evidență, nu cel care are un aspect extrem de încărcat. De aceea, am pregătit 3 lucruri de care să ții cont atunci când îți realizezi machiajul de Sărbători și cu siguranță nu vei da greș! 

 

Alege cu atenție intensitatea machiajului

 

De obicei, lumea are impresia că un machiaj de Sărbătoare este obligatoriu și un machiaj foarte intens, cât mai vizibil. Din contră! Machiajul pe care îl realizezi poate să fie și unul extrem de natural, dacă îți pune trăsăturile în valoare cu succes. Trebuie să ai în vedere însă că există o linie principală de intensitate: dacă optezi pentru un machiaj mai puternic al ochilor (spre exemplu Smokey Eyes, un machiaj colorat etc.), atunci machiajul buzelor va rămâne în nuanțe cât mai naturale și invers, pentru a păstra un echilibru al lookului per ansamblu. 

 

Fardurile sidefate sunt o opțiune perfectă și rapidă

 

Chiar dacă toată lumea suferă din cauza interzicerii glitterului, fardurile strălucitoare sunt în continuare la îndemână și chiar o soluție perfectă pentru un machiaj de Sărbători, nu doar de efect, ci și foarte rapid de realizat. Poți să creezi niște umbre care să accentueze forma ochilor cu ajutorul unor farduri maro, iar pe pleoape să aplici un astfel de fard. Efectul obținut este superb și mai ai nevoie doar de mascara, iar machiajul ochilor este gata. 

P.S.: uite un truc: aplică orice fard de acest gen cu degetul pentru o strălucire cât mai intensă!

 

Ai grijă să iei în considerare și ținuta, accesoriile și coafura

 

Un look reușit nu înseamnă doar machiaj, ci trebuie să ai în vedere și cu ce urmează să te îmbraci, care este coafura și care vor fi accesoriile, iar aici este important să ne referim și la ochelarii de vedere, în cazul în care porți. 

O ținută foarte colorată și vizibilă va necesita un machiaj mai cuminte, în timp ce o vestimentație în tonuri cuminți și cu cât mai puține accesorii, va permite realizarea unui makeup mai intens. De asemenea, dacă porți ochelari, ai grijă să evidențiezi linia genelor, pentru a reda ochilor expresivitatea. 

Indiferent de machiajul pe care îl alegi pentru aceste zile, ai încredere că vei străluci!

 

Sursă foto: Arhivă personală Antonia Lestyan

 

Editor: Antonia Lestyan