3 momente nepotrivite în care să renunți la job

Indiferent care sunt nemultumirile pe care le ai legate de actualul job, nu putem spune ca exista un moment potrivit cand sa-ti dai demisia. Insa cu siguranta putem vorbi de cele mai proaste momente sa renunti la job.

Chiar daca zilele au devenit un adevarat infern la birou si iti doresti sa scapi cat mai repede acolo, totul se rezuma la timing (sincronizare). Iti doresti sa iei o decizie asumata, calculata si foarte bine informata.

Vrei sa pleci de la actualul job? Nu renunta de la o zi la alta, gandeste-te, analizeaza aceasta decizie si incearca sa descoperi cand ar fi cel mai potrivit moment sa pleci.

Cele mai proaste momente sa renunti la job

Asigura-te ca ai luat in considerare toate detaliile si ca aceasta decizie este in favoarea ta.

Iata, asadar, cand nu este bine sa iti dai demisia.

Te-ai certat cu managerul sau cu un coleg

Certurile la birou nu sunt iesite din comun. Ele pot sa aiba loc, mai ales atunci cand exista diferente foarte mari de opinie. Daca te afli intr-o situatie conflictuala cu managerul sau un coleg, incearca sa faci tot posibilul pentru a evita subiectele ce pot agrava situatia. Unele conflicte, daca sunt minore, pot trece odata cu timpul.

Nu ai o alta oferta de job

Sa iti dai demisia nu este cea mai bune optiune atunci cand nu ai alta oferta de job. Chiar daca sunt foarte multe locuri de munca disponibile, acest lucru nu iti ofera siguranta ca vei gasi usor un alt job. Mai mult decat atat, si perioadele in care cererea pentru specializare ta poate sa scada, ceea ce inseamna ca vei avea mai putine sanse sa te angajezi din nou.

Nu ai un fond de economii

Sa-ti dai demisia poate fi destul de costisitor. In cazul in care nu ai cativa bani salvati, aceasta decizie ar putea sa nu fie cea mai buna. Tine cont si de faptul ca vei avea de platit unele facturi sau servicii, iar toate aceste cheltuieli se aduna si nu pot fi evitate.

 Articolul integral aici.