3 pași peste care să nu sari niciodată atunci când te machiezi

Toată lumea își dorește un machiaj impecabil, care să reziste cât mai mult și să arate bine pe toată durata purtării, dar, dacă s-ar putea, să necesite un timp cât mai scurt de realizare și cât mai puține produse. Cred că te regăsești și tu în această idee, nu-i așa?

Nu poate fi chiar atât de rapid totul. Poți realiza un machiaj care să fie corect și să îți pună trăsăturile în valoare într-un timp mai scurt, dacă optezi pentru un look simplu bineînțeles, dar când vine vorba de numărul produselor, există câteva și, implicit câțiva pași, peste care nu trebuie să sari ca să te asiguri că obții rezultatul dorit. 

 

Hidratarea tenului

 

Pielea este principalul factor care influențează rezistența machiajului. Cu alte cuvinte, dacă rutina de îngrijire nu este corespunzătoare, starea tenului va fi afectată și, prin urmare, orice machiaj pe care îl vei realiza va avea de suferit atât ca aspect, cât și ca rezistență. 

Hidratarea este esențială, pentru că ea asigură capacitatea pielii de a menține machiajul cât mai mult timp în stare impecabilă. Știm că o cremă hidratantă este un pas în plus și de multe ori, poate nu ai răbdare să aștepți să se absoarbă pentru a putea trece la makeup, dar este un pas peste care nu este deloc indicat să sari. 

Dacă îți dorești o variantă mai light și mai rapidă, poți opta pentru un ser sau o cremă cu textură foarte ușoară. Acestea se absorb rapid în piele și ești gata de machiaj. 

 

Fixarea machiajului

 

Există foarte multe persoane care se feresc de aplicarea pudrei din diferite motive: li se pare că încarcă tenul, că ridurile sau liniile fine devin mai vizibile, că este dificil să găsești nuanța potrivită etc. 

Pudra este cel mai important pas în fixarea machiajului, conform principiului că orice textură cremoasă aplicată are nevoie de una prăfoasă pentru a rezista. Bineînțeles, dacă aplici o cantitate prea mare sau consistența pudrei nu este aleasă corect, da, poate să încarce și să facă orice linie de pe ten mult mai vizibilă. 

Pentru a te asigura că ai la îndemână o pudră care să nu îți pună probleme, poți să alegi pudrele minerale care au co textură foarte ușoară, iar dacă îți e teamă de nuanțe nepotrivite, pudrele translucide sunt cea mai simplă alegere.

 

Rimelarea genelor

 

Chiar dacă nu ai timp să realizezi un machiaj foarte elaborat al ochilor sau poate nici nu îți dorești acești lucru, dar nu vrei nici să pari nemachiată, rimelul este mereu salvarea situației. 

Cu ajutorul său, vei pieptăna genele și le vei accentua, astfel încât să obții un look natural, dar și niște gene frumoase și alungite care să îți pună ochii în valoare într-un mod subtil. 

Indiferent de cât de complex este machiajul pe care alegi să îl faci, acești 3 pași sunt de neratat pentru a te asigura că lookul tău final este unul impecabil. 

 

Sursă foto: arhivă personală Antonia Lestyan, Freepik

 

Editor: Antonia Lestyan

Crescând în industria de beauty și urmărind-o pe mama ei, care este medic estetician, drumul profesional al Antoniei Lestyan s-a conturat firesc.

A început să profeseze încă de la vârsta de 15 ani ca make-up artist, fiind pasionată dintotdeauna de ceea ce înseamnă artă și și-a conturat cariera participând la concursuri și devenind trainer. Deși foarte tânără, pasiunea pentru machiaj a determinat-o să scrie și o carte – „Abecedarul Machiajului”, fiind primul manual complet de machiaj scris în România.

A lucrat zi de zi timp de 7 luni și a depășit toate obstacolele, dorindu-și foarte mult ca acest proiect să prindă viață. Antonia ne spune că încă din copilărie știa că va călca pe urmele mamei sale și va urma Facultatea de Medicină, studii care au ajutat-o mult în scrierea cărții sale.