“Această perioadă mi-a oferit oportunitatea “de-a scoate din sertare” ideile pentru care nu îmi găseam suficientă energie pentru a le pune în aplicare” | Geta Ungurean

Geta Ungurean este, probabil, cel mai cunoscut și apreciat wedding planner din România. Pe lângă evenimentele memorabile pe care le organizează împreună cu echipa ei a lansat zenday.ro platforma dedicată viitorilor miri dar și furnizorilor din domeniu.

De mai bine de 11 ani este reper în România în tot ce înseamnă organizarea momentelor importante din viață pentru clienții ei. Când a ales meseria asta, nu exista școală care să te învețe cum să “nu greșești”, exista doar dorința și pasiunea de a face lucrurile impecabil.

Între timp, mentalitatea oamenilor s-a schimbat, iar ea a construit frumos, perfecționist și ambițios, pe baza magiei pe care o regăsește de fiecare dată în ochii celor care-i încredințează cel mai important moment din viață.

Cum a fost pentru ea 2020, un an care a afectat din plin industria evenimentelor, cum s-a adaptat dar și ce planuri are pentru perioada următoare aflăm în cele ce urmează.

GETA UNGUREAN THE WOMAN AM Dragan

Anul care a trecut a fost unul complicat din punct de vedere al restricțiilor, mai ales în ceea ce privește reuniunile dintre oameni. În calitate de Wedding Planner și organizator de evenimente, cum ai descrie tu anul 2020?

După cum știm cu toții, într-adevăr anul 2020 a fost unul provocator pentru fiecare industrie, iar cea a organizărilor de evenimente nu a făcut excepție.

Din fericire pentru noi, oamenii în general, avem o capacitate extraordinară de a ne adapta și de a ne reinventa, așadar asta au făcut majoritatea colegilor din industrie. De exemplu, dacă aveau un restaurant cu servire à la carte/ evenimente s-au îndreptat spre livrările la domiciliu, dacă făceau fotografii de nuntă s-au îndreptat spre fotografia portret sau de produs, etc. 

 

Cum ai gestionat organizarea evenimentelor în timpul pandemiei și cât de greu a fost să faci asta?

Așa cum vă spuneam și Ia întrebarea anterioară, capacitatea de adaptare și reinventare am exploatat-o la maximum.

Cum am făcut acest lucru?

Păi, în perioadele în care s-au putut organiza am redus atât numărul invitaților, cât și numărul furnizorilor prezenți la eveniment. Mai mult, am luat toate măsurile de protecție pentru ca nicio persoană să nu fie expusă acestui virus.

Am avut în 2020 inclusiv evenimente în care toate persoanele participante au avut un test negativ efectuat cu maxim 48 de ore înainte de a participa efectiv la petrecere. 

Dacă a fost ușor să gestionăm evenimente în această perioadă?

N-aș putea spune că a fost ușor sau greu, ci mai degrabă a fost o provocare să găsim soluțiile cele mai potrivite pentru clienții noștri, să sincronizăm datele disponibile ale furnizorilor implicați în evenimentele de sute de persoane care s-au amânat pentru anul 2021 sau chiar pentru anul 2022.

Eu consider că fiecare provocare pe care contextul general ne-o aduce este de fapt o lecție valoroasă de viață. Știm cu toții că nu există predictibilitate în acest moment și sunt o norocoasă pentru că am învățat acest lucru acum mulți ani înainte și mă ajută mereu în organizarea de evenimente, unde apar mereu elemente imprevizibile oricât de bine ai organiza un eveniment.

Importantă este rapiditatea cu care știi să reacționezi și mai important consider că este modalitatea prin care gestionezi neprevăzutul. 

GETA UNGUREAN THE WOMAN Em Iova

Cât de greu crezi că se va recupera industria de event planning după ce pandemia va lua sfârșit?

Cred că nimeni nu are o predictibilitate în acest sens, dar prefer să cred că suntem o nație de oameni sociabili, joviali și optimiști care iubim interacțiunea umană și găsim mereu ocazii de celebrat

Cu aceste convingeri conturate în minte și în suflet coroborat cu faptul că numărul de cazuri scade pe zi ce trece si cu introducerea vaccinului, am convingerea că ne vom reveni treptat, treptat și că fiecare dintre noi, ne-am învățat lecțiile din această perioadă diferită de tot ce am trăit anterior. Cred că evenimentele vor fi puțin mai diferite și că noua “normalitate” va pune mult mai mult accent pe evenimentele în aer liber, pe un număr de invitați puțin mai redus decât de obicei și cred că acest lucru nu poate decât să ne bucure. 

Paul Sandor2 Geta Ungurean The WOman

 Ce scopuri ți-ai propus pentru Zen Day în anul 2021?

Din fericire pentru mine, această perioadă mi-a oferit oportunitatea “de-a scoate din sertare” ideile pentru care nu îmi găseam suficientă energie pentru a le pune în aplicare.

Am fost mai ocupată ca niciodată: am lucrat cu pasiune la noua variantă a platformei ZEN DAY pe care o vom lansa curând – care pune la dispoziția mirilor și furnizorilor într-un cadru organizat și gratuit toate instrumentele de care au nevoie ca să interacționeze într-un cadru organizat.

Practic platforma este atât un wedding planner virtual, cât și un târg de nunți online. Îmi amintesc cu plăcere că acum 3 ani când am implementat această idee, majoritatea celor care auzeau de ea spuneau că nu e nevoie și că lumea preferă interacțiunea umană, dar nu m-am lăsat convinsă de argumentele nimănui, mi-am ascultat inima și am făcut ceea ce am simțit eu că este de ajutor atât pentru miri, cât și pentru furnizori. 

Agenda ZEN DAY – My Wedding Planner a înregistrat vânzări record în acest an și am lansat de curând ZEN DAY – My Wedding Planner BLACK Edition, iar shop-ul cu produsele care ajută oamenii să fie ZEN este într-o continuă expansiune. Tot raportându-ne la adaptarea despre care am vorbit, vă pot spune că a crescut foarte mult numărul de ore pe care le ofer ca și consultanță mirilor în mediul online. Oamenii simt nevoia să comunice, să se sfătuiască în privința viitorului evenimentului lor, iar agenda mea este plină

Mai pregătim câteva surprize ZEN și promit că vi le vom dezvălui cât de curând. 

Ai vreun sfat pentru cei care își doresc să îți calce pe urmă în această perioadă, dar nu știu de unde să înceapă?

Pentru cei care cred că își doresc această meserie sugerez mereu să se întrebe DE CE vor să fie wedding planneri. Consider că este o întrebare esențială la care dacă îți răspunzi cu sinceritate și conform propriilor valori de viață, te va ajuta în momentele în care va fi dificil să continui.

Pentru că va fi greu, cu certitudine. Orice antreprenor trece prin momente în care este pe punctul de a ceda pentru că simte că nu evoluează așa cum își dorește și că lucrurile nu se întâmplă așa cum își imaginează. E un lucru firesc, dar dacă în acele momente știi DE CE faci ceea ce faci, atunci nu vei renunța atât de ușor. 

Dacă și-au răspuns la întrebarea DE CE, atunci răspunsul la întrebarea CUM devine secundar și …de 2 ani n-am doar sfaturi, ci și predau săptămânal cursuri de Wedding Planning acreditate, atât la Cluj, cât și la București. În cadrul cursurilor care durează 3 luni le predau cursanților toată metodologia mea ZEN de lucru, facem studii de caz, organizăm workshop-uri la sediul furnizorilor și le povestesc cu sinceritate greșelile pe care eu le-am făcut de-a lungul celor 11 ani de când activez în această industrie și ce aș face acum într-o situație similară.

În perioada în care n-am putut să organizăm cursuri fizice, ne-am mutat în online și, cu toate că aveam impresia că nu vom avea aceeași emoție și impact, am rămas cu toții suprinși cât de productive au fost serile de Wedding Planning. Sunt extrem de mândră de cei aproximativ 200 de cursanți care acum îmi sunt colegi de breaslă. 

GETA UNGUREAN THE WOMANIonut Galatan

Care este lucrul care te motivează să nu renunți, mai ales în situațiile de criză?

Mă declar o idealistă și o norocoasă pentru că trăiesc din pasiunea mea și ca să răspund la întrebare: mă motivează iubirea, mă motivează oamenii fericiți de la sfârșitul fiecărui eveniment, mă motivează zâmbetul de bucurie al mirilor când se simt ZEN în momentul în care interacționăm. Așa cum am declarat și cu alte ocazii: dacă n-ar fi existat această meseria de Wedding Planner, cu siguranță aș fi inventat-o eu .

Un lucru bun pe care l-ai învățat în anul 2020?

Recunosc că n-am învățat doar un singur lucru în anul 2020, dar dacă e nevoie să aleg doar unul atunci pot spune că am realizat încă o dată cât de important este să știi cine ești și de ce faci ceea ce faci. În momentul în care ți-ai răspuns la întrebarea “Cine sunt eu?” restul situațiilor apărute sunt secundare pentru că valorile tale te ghidează pentru ca fiecare decizie să fie conform sufletului tău, indiferent cât de provocatoare este perioada prin care treci.


CREDIT FOTO: Marius Baragan, AM Dragan, Ionut Galatan, Paul Sandor, Em Iova

DENISA SCAFES THE WOMAN-01

Denisa Scafes s-a născut în orașul Petroșani și locuiește în Cluj-Napoca. Este studentă în anul 3 la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării unde își cultivă pasiunea pentru Comunicare și PR.
Iubitoare de cuvinte și de comunicare, pasiunile ei se extind și în alte domenii, cum ar fi psihologia, arta și nutriția. Îi place să citească și își găsește refugiul printre pagini și cești de ceai fierbinte.