Actrița si fostul model Diane Kruger, cea mai bună actriță de la Cannes 2017

Paolo Sorrentino a decernat, în cadrul evenimentului de seara trecută, de la Cannes, premiul de interpretare feminină. Actrița germano-americană și fostul model Diane Kruger a fost premiată pentru rolul său din thrillerul In the Fade, primul film în care vorbeşte în limba sa maternă, germană, oferindu-i mari şanse la o nominalizare la Oscar.

Diane Kruger este cunoscută pentru rolurile precum: Helen în filmul de război epic „ Troy” (2004), Dr. Abigail Chase în filmul „ National Treasure” (2004) și sequelul său (2007), Bridget von Hammersmark în filmul de război al lui Quentin Tarantino „ Inglourious Basterds” (2009), Anna în drama SF „ Nobody” (2009), Gina în filmul psihologic „ Unknown” (2011), Marie Antoinette în filmul „ Farewell, My Queen” (2012), Jessie în drama „ Disorder” (2015) și Sonya Cross în seria dramatică ,, The FX, The Bridge”.

diane-kruger

Filmul ,, In the Fade” ( germană: ,, Aus dem Nichts”) este regizat de Fatih Akin și a fost selectat pentru a concura pentru Palme d’Or, în principala secțiune de concurs a Festivalului de Film de la Cannes din 2017, Diane Kruger câștigând premiul pentru „ Cea mai bună actriță”.

Povestea filmului ilustrează viața lui Katja, o femeie care locuiește în Hamburg, împreună cu soțul ei, Kurd Nuri Sekerci, fost deținut, cu care are un fiu de 5 ani. Aceștia s-au căsătorit, în ciuda opoziției părinților. Intriga filmului reprezintă momentul în care femeia este anunțată de poliție că un bărbat și un copil au fost uciși într-un atac cu bombă, iar analiza ADN confirmă că este vorba de soțul și fiul său.

Cannes/ Wettbewerb/ AUS DEM NICHTS

Katja suspectează că fundația kurdă a soțului ei ar putea avea legătură cu atacul. Cu toate acestea, sunt arestați doi suspecți, iar procuratura îi acuză de crimă dublă. La audierea ulterioară a instanței, când un expert științific descrie toate detaliile oribile ale atacului cu bombă, Katja decide că vrea dreptate și răzbunare.

Câștigătorii ediției din acest an, ai Festivalului de Film de la Cannes, au fost anuntați după 12 zile de vizionări: Palme d’Or: The Square, Premiul Juriului pentru cea de-a 70-a ediție: Nicole Kidman, Grand Prix: 120 Beats Per Minute, Cel mai bun regizor: Sofia Coppola, pentru ,,The Beguile”, Cel mai bun actor: Joaquin Phoenix, pentru ,, You Were Never Really Here”, Cea mai bună actriță: Diane Kruger, pentru performața ei în ,, In the Fade”, Premiul Juriului: Loveless, Cel mai bun scenariu: egalitate între – A Killing of a Sacred Deer și You Were Never Really Here.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse articol: theguardian.com, 

Surse foto: pkbaseline.com, ibtimes.com, spiegel.de